20.3 C
Athens
Tuesday, April 23, 2024
More

    Το τσιπ S8 του Apple Watch διαθέτει την ίδια CPU με το S6 και το S7

    Το τσιπ S8 στο Apple Watch Series 8, το Apple Watch Ultra και το Apple Watch SE δεύτερης γενιάς διαθέτει την ίδια CPU με τα τσιπ S6 και S7, σύμφωνα με τους κωδικούς αναγνώρισης.

    Η CPU στο S8 SiP της Apple φέρει το ίδιο αναγνωριστικό T8301 με την CPU στα τσιπ S6 και S7 που έκανε το ντεμπούτο της στα Apple Watch Series 6 και Apple Watch Series 7. Αυτό εξηγεί γιατί η Apple έχει συγκρίνει μόνο τα τσιπ της σειράς S τα τελευταία χρόνια με το τσιπ S5 ή παλαιότερο.

    Σημαίνει επίσης ότι το Apple Watch Series 6, το Apple Watch Series 7, το Apple Watch Series 8, το Apple Watch Ultra και το Apple Watch SE δεύτερης γενιάς διαθέτουν την ίδια ακριβώς CPU. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Apple μπορεί να έχει ακόμη επαναλάβει και άλλα μέρη του SiP για να φιλοξενήσει νέα εξαρτήματα όπως το νέο επιταχυνσιόμετρο και το γυροσκόπιο της Apple Watch Series 8 σειράς.

    Τα τσιπ S6, S7 και S8 διαθέτουν όλα 32 GB αποθηκευτικού χώρου και επεξεργαστές διπλού πυρήνα. Όταν η Apple έκανε το ντεμπούτο του S6 στο Apple Watch Series 6, την τελευταία φορά που έκανε ισχυρισμούς απόδοσης σχετικά με την τελευταία της σειρά έξυπνων ρολογιών, είπε ότι το τσιπ επέτρεπε στις εφαρμογές να εκκινούν 20 τοις εκατό πιο γρήγορα.

    Τα S6, S7 και S8 βασίζονται στο τσιπ A13 Bionic της Apple από τη σειρά iPhone 11 και κατασκευάζονται με τη διαδικασία των 7nm της TSMC. Η Apple πέρασε στη διαδικασία των 5 nm της TSMC ξεκινώντας με το τσιπ A14 Bionic και το A16 Bionic του iPhone 14 Pro είναι το πρώτο τσιπ της Apple που κατασκευάζεται με διαδικασία 4 nm.

    Μια εξήγηση για το ότι η Apple δεν προώθησε την τεχνολογία CPU στα τσιπ της σειράς S είναι ότι η πρόοδος από τη χρήση των πυρήνων στο τσιπ A14 και τις διαδικασίες 5nm ή 4nm της TSMC θα αποφέρει κυρίως βελτιώσεις απόδοσης, οι οποίες δεν είναι πλέον απαραίτητες για το Apple Watch. Η αναμονή της διαδικασίας 3 nm της TSMC, η οποία πρόκειται να εισέλθει σε μαζική παραγωγή προς το τέλος του τρέχοντος έτους, θα μπορούσε να αποφέρει πιο ουσιαστικές βελτιώσεις στην ενέργεια και αυτονομία– ένας τομέας πολύ μεγαλύτερης σημασίας όσον αφορά το Apple Watch, επειδή θα μπορούσε να συμβάλει στην παράταση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.