20.1 C
Athens
Wednesday, April 24, 2024
More

    Το τρελό ταξίδι άδειων iPad κουτιών στην μισή υφήλιο και πίσω | Οι δυσκολίες διανομών της Apple εν μέσω πανδημίας!

    Κάποια άδεια κουτιά iPad κάνουν ένα πραγματικό τρελό ταξίδι στην μισή υφήλιο και πίσω δείχνοντας τις δυσκολίες που η αντιμετωπίζει η Apple εν μέσω πανδημίας.

    Η Apple ιστορικά βασιζόταν στην αγορά χώρου αποθηκευτικού σε κανονικές αεροπορικές πτήσεις έτσι ώστε να είναι σίγουρο πως τα προϊόντα της φτάνουν στην σωστή τοποθεσία στον σωστό χρόνο. Αλλά η κρίση της πανδημίας έφερε μεγάλη αναστάτωση στις αεροπορικές πτήσεις.

    Τα πλοία φορτηγά που χρησιμοποιούνται πλέον είναι πιο αργά και φυσικά λιγότερα αξιόπιστα.

    Το The Information παρουσιάζει σήμερα την ιστορία των άδειων iPad κουτιών.

    “Το κέντρο διανομής της Apple στην Σιγκαπούρη δεν είχε απόθεμα των καφέ κουτιών που χρησιμοποιούνται για τις παραγγελίες των iPad στην Κίνα. Αν και οι ειδικές αυτές χαρτονένιες συσκευασίες κατασκευάζονταν στην Κίνα η αύξηση των παραγγελιών στην χώρα και έτσι ώστε να μην υπάρξει καθυστέρηση έκανε την Apple να στέλνει αποθέματα που δεν χρησιμοποιούνταν αυτών των κουτιών από την αποθήκη της στην Αμερική. Η Apple φόρτωνε πολλές παλέτες με αυτές τις συσκευασίες σε αεροπλάνο για την Κίνα πριν κάνουν στάση στην Σιγκαπούρη για να μπει μέσα σε αυτές και το ίδιο το iPad. Η Apple δεν έχει κέντρο διανομής στην Κίνα για να διαχειρίζεται τις παραγγελίες από το online κατάστημα της μιας και οι περισσότεροι κινέζοι καταναλωτές αγοράζουν Apple συσκευές από άλλα καταστήματα.”

    Η τρέλα όμως των μεταφορών δεν σταματάει εκεί….

    “Σε κάποια στιγμή η Apple δεν μπορούσε να παραδώσει HomePods minis που είχαν κατασκευαστεί στο Βιετνάμ και να τα στείλει στην Καλιφόρνια εξαιτίας ενός φορτηγού πλοίου που σταμάτησε την διαδρομή αυτή και πλέον έφτανε με το HaiPong λιμάνι. Η Apple ήθελε να έχει αυτές τις συσκευές στην Αμερική πριν τις 16 Νοεμβρίου που ήταν η ημερομηνία διάθεσης τους στην αγορά. Έτσι λοιπόν η Apple μίσθωσε φορτηγά που παρέλαβαν από το φορτηγό πλοίο από το λιμάνι του HaiPong τα HomePod minis και τα παρέδωσαν μετά από μια διαδρομή 1,400 μιλίων στο λιμάνι της Κίνας. Εκεί φορτώθηκαν σε express φορτηγά πλοία που είναι πιο ακριβά για αυτές τις διανομές από το τα τυπικά πλοία φορτηγά αλλά ταξιδεύουν με διπλάσια ταχύτητα. Έτσι λοιπόν τα HomePod minis αντί για 4 εβδομάδες χρειάστηκαν 2 εβδομάδες για να φτάσουν στην Καλιφόρνια και στο τέλος Οκτωβρίου.”

    Η Apple πλέον έχει ένα πλάνο να χρησιμοποιήσει και εταιρείες courier όπως η Fedex ως κέντρα διανομής των συσκευών της στην Αμερική δίνοντας τους στοκ από ποιο πριν και το οποίο θα το στέλνουν απευθείας στους καταναλωτές μόλις ολοκληρωθεί η παραγγελίας τους.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.