18 C
Athens
Wednesday, April 24, 2024
More

    Το πρώτο προϊόν του Jony Ive μετά την αποχώρησή του από την Apple είναι εδώ… και είναι μια κόκκινη μύτη (για καλό σκοπό!)

    Ενώ μπορεί να ανυπομονείτε για τα φημολογούμενα VR headset της Apple τους επόμενους μήνες ή ένα Apple Watch Series 9 καθώς πλησιάζουμε το φθινόπωρο, ο πρώην επικεφαλής σχεδιασμού της εταιρείας Sir Jony Ive ήταν απασχολημένος σχεδιάζοντας κάτι… λίγο διαφορετικό: ένα κόκκινο παιχνίδι μύτης, για πολύ καλό σκοπό.

    Για όσους δεν γνωρίζουν, η Red Nose Day από την Comic Relief είναι μια εκδήλωση που πραγματοποιείται στο Ηνωμένο Βασίλειο από το 1988 και έχει στόχο να βοηθήσει όσους βρίσκονται σε φτώχεια παγκοσμίως. Η φιλανθρωπική οργάνωση δημιουργήθηκε από τον Richard Curtis, τον συγγραφέα που είναι υπεύθυνος για ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές όπως το Notting Hill και το Love Actually, μαζί με τον Lenny Henry, έναν ηθοποιό και κωμικό γνωστό στο Ηνωμένο Βασίλειο, τον οποίο ίσως αναγνωρίσετε για την πρόσφατη εμφάνισή στην σειρά της Amazon Lord of the Rings.

    Ενώ πραγματοποιήθηκε και μεταδόθηκε τηλεοπτικά κάθε δύο χρόνια μέχρι το 2022, ο έρανος είναι πλέον ετήσια εκδήλωση. Αναλαμβάνει τον προγραμματισμό το κανάλι BBC One του Ηνωμένου Βασιλείου, όπου μεταδίδονται αστεία σκίτσα και προκλήσεις συγκέντρωσης χρημάτων από διασημότητες και άλλους μέχρι αργά το βράδυ.

    Κάθε χρόνο, υπάρχει επίσης μια νέα κόκκινη μύτη που μπορείτε να αγοράσετε και να φορέσετε για να δείξετε την υποστήριξή σας για τη φιλανθρωπία και την ίδια την ημέρα. Για το 2023, ο Sir Jony Ive κλήθηκε να δημιουργήσει μια νέα κόκκινη μύτη!

    Υπεύθυνος για τη δημιουργία της εμφάνισης του πρώτου iMac το 1998, του iPod το 2001, του iPhone το 2007 και πολλών άλλων προϊόντων της Apple κατά τη διάρκεια της θητείας του, ο Sir Jony Ive ήταν το δεξί χέρι του Steve Jobs.

    Είτε μέσω ενός τελειοποιημένου σχεδιασμού υλικού είτε μέσω της εμπειρίας unboxing των προϊόντων της Apple, πάντα ήξερες ότι ήταν ένα έργο του Ive και του Jobs. Μαζί, δημιούργησαν πολλά από αυτά που κάνουν την Apple να είναι η Apple σήμερα, αποτελώντας μεγάλο μέρος της βάσης για προϊόντα που βρίσκονται στα ράφια αυτή τη στιγμή.

    Με τον πρόωρο θάνατο του Job το 2011, ο Ive έπρεπε να αναλάβει περισσότερες ευθύνες στην εταιρεία. Αυτό σήμαινε ότι είχε περισσότερο ευθύνη στην πλευρά του λογισμικού, με αποτέλεσμα τελικά την επίπεδη σχεδίαση του iOS 7 το 2013. Ο Ive έφυγε το 2019 για να ξεκινήσει τη δική του εταιρεία, που ονομάζεται LoveFrom, μια εταιρεία συμβούλων σχεδιασμού που βοήθησε την Apple με ορισμένα προϊόντα, συμπεριλαμβανομένου του M1 iMac και της απίστευτα λεπτής σχεδίασης του με την συνεργασία αυτή να λήγει οριστικά πέρυσι.

    Η νέα κόκκινη μύτη είναι ένα παράδειγμα των προσπαθειών του Ive με την LoveFrom, επιτρέποντάς του να δημιουργήσει και να σχεδιάσει προϊόντα που δεν θα μπορούσε να κάνει αν ήταν ακόμα στην Apple με πλήρη απασχόληση.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.