Monday, May 20, 2024

Το νέο Amazon Halo fitness band και η εφαρμογή μπορεί να σκανάρει το σώμα σας και να ακούσει την φωνή σας για επίπεδα στρες

Αν είστε στην αγορά για ένα νέο fitness band τότε η Amazon ανακοίνωσε σήμερα μια νέα επιλογή. Όπως αναφέρει το The Verge, η Amazon σήμερα ανακοίνωσε το νέο Halo health και fitness band. Έρχεται με μια σειρά χαρακτηριστικών και έχει μικρό μέγεθος. Ο σχεδιασμός του είναι πολύ απλός με ένα strap λουράκι με το wearable να ενσωματώνει έναν αισθητήρα καρδιακών παλμών, δύο μικρόφωνα, μια LED λυχνία και ένα επιταχυνσιόμετρο. Επίσης υπάρχει ένα κουμπί που μπορεί να ενεργοποιεί και να απενεργοποιεί το μικρόφωνο.

Το Halo είναι αδιάβροχο μέχρι 5ATM και έτσι μπορείτε να το φοράτε ενώ κάνετε κολύμβηση. Η Amazon αναφέρει πως η μπαταρία του έχει μια αυτονομία μέχρι μια εβδομάδα με μια φόρτιση. Επίσης η συσκευή είναι συμβατή τόσο με iOS όσο και με Android αλλά δεν μπορεί να συγχρονίσει τα δεδομένα της με την Health εφαρμογή της Apple ή κάποια άλλη εφαρμογή τρίτου.

Δεν υπάρχει κάποια οθόνη και έτσι οι χρήστες δεν μπορούν να δουν την ώρα, τα βήματα που έχουν κάνει ή κάποια άλλη πληροφορία. Όλα τα δεδομένα συλλέγονται και αναλύονται μέσω της εφαρμογής. Δεν υποστηρίζει επίσης GPS ενώ η Amazon δεν συμπεριέλαβε ούτε την Alexa σε αυτή την wearable συσκευή της.

Εκεί που ξεχωρίζει είναι πως μέσω της εφαρμογής η Halo χρήστης μπορούν αν χρησιμοποιήσουν την κάμερα του smartphone τους και να σκανάρουν το σώμα τους. Αυτά τα σκαν θα δώσουν τα επίπεδα λίπους που έχει ο χρήστης. Επίσης η Amazon αναφέρει πως το Halo μπορεί να ακούει την φωνή του χρήστη και να αναγνωρίζει επίπεδα στρες σε αυτή.

Η συσκευή επιπλέον κάνει καταγραφή και ανάλυση βημάτων καθώς και ύπνου. Στα δεδομένα της καρδιάς η ανάλυση γίνεται σε εβδομαδιαία βάση και όχι σε καθημερινή. Το Halo αυτόματα θα αναγνωρίσει αν ο χρήστης περπατάει ή τρέχει.

Η συσκευή έχει ένα κόστος στα $99.99 ενώ υπάρχει και μια συνδρομητική υπηρεσία για να ξεκλειδώσουν τα πιο σύνθετα χαρακτηριστικά της συσκευής στον τομέα της ανάλυσης της υγείας του χρήστη με ένα κόστος στα $3.99 το μήνα.

Dimitrios Georgoulas
Dimitrios Georgoulas
Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.