23.7 C
Athens
Monday, May 6, 2024
More

    Το λογισμικό υποκλοπής spyware Pegasus χάκαρε iPhone ανώτερων αξιωματούχων της ΕΕ, οι οποίοι ειδοποιήθηκαν από την Apple

    Σήμερα αναφέρθηκε ότι το λογισμικό υποκλοπής spyware Pegasus χάκαρε iPhones που ανήκουν σε ανώτερους αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένου του Επιτρόπου Ευρωπαϊκής Δικαιοσύνης.

    Ο Όμιλος NSO κατασκευάζει λογισμικό υποκλοπής spyware που ονομάζεται Pegasus, το οποίο πωλείται σε κυβερνητικές υπηρεσίες και υπηρεσίες επιβολής του νόμου. Η εταιρεία αγοράζει τα λεγόμενα τρωτά σημεία μηδενικής ημέρας (αυτά που είναι άγνωστα στην Apple) από χάκερ και το λογισμικό της είναι σε θέση να εκμεταλλεύεται αυτά τα κενά ασφαλείας άμεσα.

    Συγκεκριμένα, η απλή λήψη ενός συγκεκριμένου iMessage – χωρίς να το ανοίξετε ή να αλληλεπιδράσετε με αυτό με οποιονδήποτε τρόπο – θα μπορούσε να επιτρέψει σε ένα iPhone να παραβιαστεί, με τα περισσότερα προσωπικά δεδομένα του να είναι εκτεθειμένα.

    Η Apple επιδιορθώνει ευπάθειες καθώς έρχονται στο φως, ενώ η NSO αγοράζει νέα κενά ασφαλείας όταν γίνουν διαθέσιμα. Η Apple αναζητά τώρα προληπτικά σημάδια ότι τα iPhones έχουν παραβιαστεί από το λογισμικό αυτό και στέλνει ειδοποίηση στα θύματα.

    Το Reuters αναφέρει ότι ήταν ειδοποιήσεις από την Apple που οδήγησαν στον εντοπισμό τέτοιων επιθέσεων σε υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΕ.

    Ανώτεροι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έγιναν στόχος το προηγούμενο έτος με κατασκοπευτικό λογισμικό που σχεδιάστηκε από την παραπάνω Ισραηλινή εταιρεία παρακολούθησης, σύμφωνα με δυο αξιωματούχους της ΕΕ και έγγραφα που αναθεωρήθηκαν από το Reuters.

    Καθώς οι περισσότεροι δεν θα καταλάβαιναν απαραίτητα τη σοβαρότητα αυτής της προειδοποίησης, ένας ανώτερος τεχνικός έστειλε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου λεπτομέρειες για την απειλή Pegasus και ζήτησε από όλους να προσέξουν για αυτό το μήνυμα από την Apple.

    Δεν είναι σαφές προς το παρόν ποια χώρα χρησιμοποίησε το λογισμικό αυτό για να πραγματοποιήσει αυτές τις επιθέσεις.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.