24.8 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Τι να περιμένουμε από έναν Retina iMac και ποιος θα τον αγοράσει

    retina-imac

    Οι χρήστες Desktop εδώ και καιρό περιμένουν την έλευση ενός Retina iMac και όπως όλα δείχνουν δεν θα χρειαστεί να περιμένουν για πολύ ακόμη. Όλες οι φήμες αλλά και πληροφορίες από έγκυρα site υποδεικνύουν πως το μηχάνημα θα παρουσιαστεί αύριο έχοντας μάλιστα κατά πάσα πιθανότητα μια 5Κ οθόνη με μια ανάλυση στα 5120×2880 – με άλλα λόγια ακριβώς την διπλάσια από ότι έχουν τα τωρινά 27 ιντσών iMac.

    Μάλιστα το πάνελ που θα χρησιμοποιηθεί ίσως είναι το πρόσφατο 5Κ 27 ιντσών από την Dell. Το εν λόγω πάνελ θα έχει μια πυκνότητα pixel που θα αγγίζει τα 218ppi όσο δηλαδή περίπου έχει και ο 15 ιντσών Retina MacBook Pro.

    Αν υποθέσουμε λοιπόν πως ένα τέτοιο μηχάνημα θα κάνει την εμφάνιση του αύριο θα πρέπει να περιμένουμε και μια Retina Apple Thunderbolt οθόνη με ένα ίδιο πάνελ. Η Apple τελικά ίσως είχε λόγο που δεν βιάστηκε να παρουσιάσει μια 4K Thunderbolt οθόνη αλλά προτίμησε να περιμένει και να πάει με την μια σε 5Κ αναλύσεις.

    Μια οθόνη 4K έχει πάρα πολύ υψηλή ανάλυση για μια οθόνη 27 ιντσών. Το κείμενο είναι μικρό όταν γίνεται render στα  3840×2160 όπως το ίδιο συμβαίνει και με όλα τα στοιχεία της διεπαφής του λογισμικού. Έτσι λοιπόν οι 4K οθόνες μάλλον έχουν μεγαλύτερη λογική σε μια τηλεόραση με ένα πάνελ περισσότερων ιντσών. Λογική επίσης έχει και κάποιος να κρατήσει την ανάλυση στα  2560×1440 ενώ παράλληλα χρησιμοποιεί έξτρα pixel για να δώσει μεγαλύτερη ευκρίνεια στην οθόνη.

    Επίσης από τα νέα Retina iMac θα πρέπει να περιμένουμε και πολύ υψηλά τεχνικά χαρακτηριστικά. Για να έχει ένα μηχάνημα μια 5K οθόνη χρειάζεται μια πολύ καλή και ισχυρή GPU – κάρτα γραφικών. Αυτό σίγουρα θα σηματοδοτήσει και την ενισχύσει με ένα δυνατότερο CPU – επεξεργαστή καθώς και αναβάθμιση της Thunderbolt θύρας σε Thunderbolt 2.

    Με άλλα λόγια θα έχουμε ένα πανίσχυρο μηχάνημα το οποίο θα μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες πολλών επαγγελματιών όπως φωτογράφων, σχεδιαστών κλπ.

    Κάτι τέτοιο δεν έχουμε όμως και στην περίπτωση των νέων Mac Pro; Η Apple υπάρχει περιπτώσει να κανιβαλήσει ακόμη ένα προϊόν της; H απάντηση είναι πως μάλλον ναι, μιας και όπως είχε δηλώσει ο ίδιος ο Tim Cook όταν ρωτήθηκε για το αν το iPad μείωσε τις πωλήσεις των MacBook στην αγορά, δεν πρέπει να φοβάσαι να κανιβαλίζεις τα ίδια σου τα προϊόντα μιας και αν δεν το κάνεις εσύ ο ίδιος τότε κάποιος άλλος θα το κάνει.

    Ο νέος Retina iMac λοιπόν και ίσως και μια Retina Thunderbolt οθόνη θα ενισχύσουν την αγορά αποβλέποντας ταυτόχρονα και στους power users αλλά και στις μικρές επιχειρήσεις χωρίς να κλείνουν την πόρτα στους επαγγελματίες που μέχρι πρότινος είχαν σαν μόνη επιλογή τον Mac Pro.

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles