21.1 C
Athens
Thursday, April 25, 2024
More

    Τι να περιμένετε από την εκδήλωση της Apple στις 7 Σεπτεμβρίου: iPhone 14, Apple Watch Series 8 και άλλα #AppleEvent

    Η ετήσια φθινοπωρινή εκδήλωση της Apple με επίκεντρο το iPhone έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει την Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου, και σε αντίθεση με πέρυσι, θα υπάρχει μια προσωπική συνιστώσα με μέλη των μέσων ενημέρωσης που θα καλούνται να δοκιμάσουν τις νέες συσκευές. Ακούμε φήμες για τα iPhone επόμενης γενιάς εδώ και πολλούς μήνες, οπότε ξέρουμε τι να περιμένουμε.

    Αυτός ο οδηγός υπογραμμίζει όλα όσα περιμένουμε να δούμε (και μερικές πιο μακρινές πιθανότητες) στην εκδήλωση του Σεπτεμβρίου με βάση τις φήμες που έχουμε ακούσει μέχρι στιγμής.

    iPhone 14

    Η μεγαλύτερη αλλαγή στο iPhone 14 είναι η κατάργηση του iPhone mini των 5,4 ιντσών, το οποίο διακόπτεται λόγω των ανεπαρκών πωλήσεων. Το iPhone 13 mini θα είναι το τελευταίο iPhone με μέγεθος 5,4 ιντσών, αλλά υπάρχουν ακόμα τέσσερα iPhone που έρχονται φέτος.

    Η Apple αντικαθιστά το iPhone 5,4 ιντσών με ένα μεγαλύτερο μοντέλο 6,7 ιντσών, οπότε μπορούμε να περιμένουμε να δούμε το iPhone 14 6,1 ιντσών, το iPhone 14 Plus/Max 6,7 ιντσών, το 6,1 ιντσών iPhone 14 Pro και το iPhone 14 Pro Max 6,7 ιντσών. Για μεγάλο μέρος του κύκλου των φημών, το τυπικό iPhone 6,7 ιντσών που βρίσκεται στα σκαριά υποτίθεται ότι θα ονομάζεται iPhone 14 Max σύμφωνα με το σχήμα ονοματοδοσίας Pro Max, αλλά οι φήμες δείχνουν τώρα ότι θα μπορούσε να ονομαστεί iPhone 14 Plus.

    Εκτός από το νέο μέγεθος, τα τυπικά μοντέλα iPhone 14 θα φαίνονται σχεδόν πανομοιότυπα με τα μοντέλα iPhone 13, με τις περισσότερες αλλαγές να προορίζονται για τα πιο ακριβά μοντέλα Pro. Δεν θα υπάρξουν αλλαγές σχεδιασμού και η εγκοπή Face ID θα παραμείνει, ούτε τα μοντέλα iPhone 14 αναμένεται να υιοθετήσουν την τεχνολογία ProMotion.

    Στην πραγματικότητα, οι φήμες αναφέρουν ότι τα iPhone 14 και 14 Max δεν πρόκειται να λάβουν καν ένα ενημερωμένο τσιπ της σειράς A και θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το A15 που ήταν στα μοντέλα iPhone 13. Τα μοντέλα iPhone 14 είναι περισσότερο μια ανανέωση του iPhone 13S, αλλά υπάρχουν μερικά νέα χαρακτηριστικά που έρχονται.

    Τα μοντέλα iPhone 14 αποκτούν την αναβαθμισμένη Ultra Wide κάμερα που ήρθε στα περσινά μοντέλα iPhone 13, και θα έχουν επίσης μια αναβαθμισμένη μπροστινή κάμερα με ευρύτερο διάφραγμα f/1.9 και δυνατότητες αυτόματης εστίασης.

    Περιμένουμε 6 GB RAM, από 4 GB, και όλα τα μοντέλα iPhone 14 φημολογείται ότι διαθέτουν ενημερωμένο μόντεμ Snapdragon X65 10 Gigabit 5G από την Qualcomm. Το μόντεμ X65 ενεργοποιεί ορισμένες λειτουργίες δορυφορικής συνδεσιμότητας, επομένως υπήρξαν φήμες ότι η Apple πρόκειται να εφαρμόσει λειτουργίες έκτακτης ανάγκης βασισμένες σε δορυφόρους που θα επιτρέπουν στους χρήστες να στέλνουν μηνύματα σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και να αναφέρουν σημαντικές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης σε περιοχές όπου δεν υπάρχει κάλυψη κινητής τηλεφωνίας.

    Έρχεται η υποστήριξη WiFi 6E και φημολογείται ότι υπάρχει ένα νέο μωβ χρώμα που θα ενώνει το μαύρο, το λευκό, το κόκκινο και το μπλε. Η τιμή αναμένεται να παραμείνει η ίδια, ξεκινώντας από $799.

    iPhone 14 Pro

    Ενώ έρχονται μικρές αλλαγές στα τυπικά μοντέλα iPhone 14, η σειρά Pro λαμβάνει μια πολύ πιο σημαντική ενημέρωση. Τα μεγέθη 6,1 και 6,7 ιντσών δεν αλλάζουν, αλλά η Apple φημολογείται ότι θα απαλλαγεί από την εγκοπή.

    Αντί για την εγκοπή, η Apple εφαρμόζει μια εγκοπή σε σχήμα χαπιού και μια εγκοπή με τρύπα, τα οποία θα φιλοξενούν την μπροστινή κάμερα και το σύστημα TrueDepth που απαιτείται για το Face ID. Αν και πρόκειται για δύο ξεχωριστές εγκοπές, η Apple σχεδιάζει να τις συνδυάσει σε μια μακριά εγκοπή σε σχήμα χαπιού χρησιμοποιώντας λογισμικό.

    Ο χώρος μεταξύ των δύο εγκοπών θα είναι μαυρισμένος όταν χρησιμοποιείται το iPhone, με αποτέλεσμα οι εγκοπές να μην διακρίνονται μεταξύ τους. Με αυτό το σχέδιο, θα μοιάζει με ένα κόψιμο αντί για δύο διαφορετικού μεγέθους εγκοπές, κάτι που θα κάνει μια πιο βελτιωμένη εμφάνιση.

    Φήμες υποδηλώνουν ότι η Apple θα χρησιμοποιήσει το διάστημα μεταξύ των εγκοπών για τις ενδεικτικές λυχνίες μικροφώνου και κάμερας, αλλά η περιοχή μεταξύ των εγκοπών θα είναι διαφορετικά μαύρη και θα εμφανίζεται ως ενιαία εγκοπή.

    Τα μοντέλα iPhone 14 Pro φημολογείται ότι περιλαμβάνουν οθόνη ProMotion 1Hz έως 120Hz, η οποία θα επιτρέψει την πολυαναμενόμενη λειτουργία Always-On Display που αναμένεται να λειτουργεί παρόμοια με την οθόνη του Apple Watch.

    Η μπροστινή κάμερα θα διαθέτει το ίδιο ευρύτερο διάφραγμα f/1.9 και δυνατότητες αυτόματης εστίασης με το κανονικό iPhone 14. Θα υπάρχει ένα μεγαλύτερο, πιο εμφανές πλαίσιο κάμερας για να φιλοξενήσει έναν νέο ευρυγώνιο φακό 48 megapixel με 21 τοις εκατό μεγαλύτερο αισθητήρα που υποστηρίζει εικόνες υψηλότερης ανάλυσης και εγγραφή βίντεο 8K, σηματοδοτώντας μια από τις μεγαλύτερες ενημερώσεις κάμερας που έχουμε δει στο iPhone γραμμή για χρόνια.

    Ο τηλεφακός θα αναβαθμιστεί από φακό 6 στοιχείων σε φακό 7 στοιχείων και θα μπορούσαμε επίσης να δούμε βελτιώσεις στην κάμερα Ultra Wide. Αναμένονται 6 GB RAM, ίδια με τα μοντέλα iPhone 13 Pro, και υπολογίζουμε σε ένα πιο γρήγορο μόντεμ Snapdragon X65 10 Gigabit 5G, WiFi 6E και αποθηκευτικό χώρο έως 2 TB. Ένα νέο μωβ χρώμα θα μπορούσε να ενώσει τις επιλογές γραφίτη, χρυσού και ασημί.

    Με τόσες πολλές αναβαθμίσεις, τα μοντέλα iPhone 14 Pro θα μπορούσαν να έχουν υψηλότερη τιμή εκκίνησης, με την Apple ίσως να αυξάνει τις τιμές κατά περίπου $100. Εάν συμβεί αυτό, το iPhone 14 Pro θα ξεκινά από $1.099 και το iPhone 14 Pro‌ Max θα ξεκινά από $1.199, αλλά δεν είναι γνωστές συγκεκριμένες λεπτομέρειες για την τιμολόγηση αυτή τη στιγμή ενώ παράλληλα εικάζεται πως η αύξηση αυτή θα συνοδευτεί και από αύξηση του αποθηκευτικού χώρου που θα ξεκινάει αντί τα 128GB τα 256GB.

    Apple Watch Series 8

    Το Apple Watch Series 8 αναμένεται να μοιάζει με το Apple Watch Series 7, χωρίς αξιοσημείωτες αλλαγές σχεδιασμού. Η Apple θα συνεχίσει να προσφέρει επιλογές μεγέθους 41 και 45 χιλιοστών και το τσιπ S8 στο εσωτερικό αναμένεται να προσφέρει την ίδια απόδοση με το S7.

    Αυτό που μπορεί να έχουμε είναι ένα νέο χαρακτηριστικό ανίχνευσης θερμοκρασίας που είναι σε θέση να ανιχνεύει αλλαγές στη θερμοκρασία του σώματος. Αρχικά, θα χρησιμοποιηθεί για τον προγραμματισμό της γονιμότητας, αλλά οι μελλοντικές εκδόσεις του Apple Watch θα μπορούσαν να σας ειδοποιήσουν εάν έχετε θερμοκρασία σώματος υψηλότερη από την κανονική.

    Η μέτρηση της θερμοκρασίας του σώματος από το δέρμα δεν είναι τόσο ακριβής όσο η μέτρηση της θερμοκρασίας του πυρήνα του σώματος, επομένως το Apple Watch Series 8 δεν είναι πιθανό να παρέχει συγκεκριμένο αριθμό θερμοκρασίας, αλλά απλώς παρακολουθεί τις αλλαγές με την πάροδο του χρόνου.

    Η ανίχνευση τροχαίου ατυχήματος μπορεί να φτάσει στο Apple Watch Series 8. Το επιταχυνσιόμετρο θα ανίχνευε μια ακίδα στη βαρυτική δύναμη και στη συνέχεια θα ειδοποιούσε τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης εάν ήταν απαραίτητο.

    Ενδέχεται να υπάρχουν ενημερώσεις για την παρακολούθηση δραστηριότητας, αν και τι συγκεκριμένα δεν γνωρίζουμε, και η Apple εργάζεται σε μια ενημερωμένη λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας. Η ενημερωμένη λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης θα επέτρεπε σε περισσότερες λειτουργίες να λειτουργούν όσο διατηρείται η διάρκεια ζωής της μπαταρίας, αντί να περιορίζει απλώς όλες τις λειτουργίες.

    Apple Watch Pro

    Παράλληλα με τα μοντέλα Apple Watch Series 8, η Apple σχεδιάζει να κυκλοφορήσει ένα υψηλότερου επιπέδου “Apple Watch Pro”, αν και μπορεί να έχει διαφορετικό όνομα. Η “pro” έκδοση του Apple Watch θα έχει ένα ενημερωμένο σχέδιο που ο Mark Gurman του Bloomberg έχει περιγράψει ως “εξέλιξη του τρέχοντος ορθογώνιου σχήματος”.

    Θα είναι μεγαλύτερο από το τρέχον Apple Watch Series 7 των 45 χιλιοστών και θα διαθέτει οθόνη δύο ιντσών διαγώνια, από το μέγεθος της διαγώνιας οθόνης 1,9 ιντσών του Apple Watch 45 χιλιοστών. Η οθόνη θα έχει ανάλυση 410 x 502 και η επιπλέον περιοχή προβολής θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την εμφάνιση πρόσθετων μετρήσεων φυσικής κατάστασης σε μία οθόνη.

    Το Apple Watch Pro δεν είναι απλώς μια έκδοση ανώτερης ποιότητας του Apple Watch, είναι επίσης πιο ανθεκτικό και απευθύνεται σε όσους χρειάζονται περισσότερη προστασία για extreme sports και άλλες εντατικές δραστηριότητες. Θα είναι κατασκευασμένο από κράμα τιτανίου που μπορεί να αντέχει καλύτερα την κατάχρηση και θα έχει ανθεκτική οθόνη στο θραύση.

    Επειδή το Apple Watch Pro αναμένεται να είναι μεγαλύτερο από τα μοντέλα της Σειράς 8, θα χωρέσει μεγαλύτερη μπαταρία και θα μπορούσε έτσι να υποστηρίξει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας για μεγαλύτερους χρόνους προπόνησης. Με τη λειτουργία χαμηλής ισχύος, θα μπορούσε να διαρκέσει ακόμη και περισσότερο από μία ημέρα πριν χρειαστεί επαναφόρτιση.

    Εκτός από τη νέα σχεδίαση και το μεγαλύτερο σώμα, το Apple Watch Pro αναμένεται να περιλαμβάνει όλα τα ίδια χαρακτηριστικά με τη Σειρά 8. Θα είναι πιο ακριβό, ίσως η τιμή του να κυμαίνεται από 900 έως 1000 δολάρια.

    Apple Watch SE

    Μια νέα έκδοση του προσιτού Apple Watch SE είναι στα σκαριά και αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του παράλληλα με το Apple Watch Series 8, αλλά δεν υπάρχουν πληροφορίες για το τι νέα χαρακτηριστικά μπορεί να περιλαμβάνει. Μπορούμε ίσως να περιμένουμε έναν ταχύτερο επεξεργαστή και μια πάντα ανοιχτή οθόνη, ένα χαρακτηριστικό που παρουσιάστηκε αρχικά με τη Σειρά 6.

    Τι άλλο θα μπορούσαμε να δούμε

    Υπάρχουν νέα AirPods και iPad στα σκαριά, αλλά δεν είναι σαφές εάν η Apple θα παρουσιάσει αυτές τις συσκευές στην εκδήλωση του Σεπτεμβρίου ή θα τις κρατήσει για μια δεύτερη εκδήλωση που θα μπορούσε ενδεχομένως να συμβεί τον Οκτώβριο.

    AirPods Pro 2

    Τα AirPods Pro δεν έχουν ανανεωθεί από την κυκλοφορία τους το 2019, αλλά μια νέα έκδοση είναι στα σκαριά για το 2022. Οι πρώτες φήμες πρότειναν ότι η Apple θα μπορούσε να κυκλοφορήσει με ένα μικρότερο σχέδιο χωρίς στέλεχος, αλλά πιο πρόσφατες πληροφορίες υποδεικνύουν ένα σχέδιο που είναι παρόμοιο με το τρέχον σχέδιο με άκρες αυτιών σιλικόνης και στέλεχος.

    Η θήκη φόρτισης φημολογείται ότι έχει οπές ηχείων, ώστε να μπορεί να αναπαράγει έναν ήχο όταν χάνονται τα AirPods και αυτό θα συνδυάζεται με τη βελτιωμένη ενσωμάτωση Find My. Η ακουστική AirPods 3 θα φέρει βελτιωμένο ήχο και θα υπάρχει ένα ενημερωμένο τσιπ H1 με δυνατότητες αυτοπροσαρμόσιμης ακύρωσης θορύβου.

    Ο αναλυτής της Apple Ming-Chi Kuo είπε ότι το AirPods Pro θα διαθέτει υποστήριξη για ήχο Apple Lossless (ALAC). Κανένα AirPods δεν διαθέτει υποστήριξη ήχου χωρίς απώλειες επειδή τα AirPods λειτουργούν μέσω Bluetooth, επομένως για να αναπαράγουν τα AirPods αρχεία ήχου υψηλότερης ποιότητας, η Apple θα χρειαζόταν μια λύση που δεν είναι Bluetooth.

    10ης γενιάς iPad

    Η Apple αναπτύσσει ένα νέο χαμηλού κόστους iPad, το οποίο θα μπορούσε να έχει ενημερωμένη σχεδίαση που το φέρνει περισσότερο σε συμφωνία με το iPad mini 6. Οι φήμες και τα renders που διέρρευσαν υποδηλώνουν ότι το tablet θα έχει επίπεδες άκρες και στρογγυλεμένες γωνίες, αν και θα συνεχίσει να έχει Κουμπί Touch ID Home και παχύτερα πλαίσια από άλλα iPad.

    Θα περιλαμβάνει οθόνη 10,5 ιντσών, θύρα USB-C, ταχύτερο τσιπ A14, πίσω κάμερα με έναν φακό, συνδεσιμότητα 5G και κάμερα στο μπροστινό μέρος, αλλά χωρίς υποδοχή ακουστικών. Η τιμολόγηση αναμένεται να παραμείνει προσιτή.

    iPad Pro

    Τα μοντέλα iPad Pro 11 και 12,9 ιντσών αναμένεται να δουν μια ανανέωση φέτος και η κύρια ενημέρωση θα είναι ένα ταχύτερο τσιπ M2. Το τσιπ M2 χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στο MacBook Air και το MacBook Pro 13 ιντσών και θα φέρει βελτιώσεις στην ταχύτητα και την απόδοση σε σχέση με το M1 στα τρέχοντα μοντέλα iPad Pro.

    Υπήρχαν φήμες ότι το iPad Pro 11 ιντσών μπορεί να αποκτήσει οθόνη mini-LED, αλλά δεν φαίνεται ότι θα συμβεί αυτό λόγω προβλημάτων κόστους και περιορισμών εφοδιασμού.

    Το iPad Pro φημολογείται ότι διαθέτει μια έκδοση της ασύρματης φόρτισης MagSafe παρόμοια με το iPhone, ίσως μέσω ενός μεγαλύτερου γυάλινου λογότυπου της Apple που θα μπορούσε να διευκολύνει τη λειτουργία φόρτισης. Υπάρχει επίσης δυνατότητα αντίστροφης ασύρματης φόρτισης, επομένως το iPad θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη φόρτιση και άλλων συσκευών.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.