17.4 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Τι να κάνετε αν το iPhone/iPad σας πέσει σε νερό | Οδηγός

    How-to-save-water-damaged-iphone

    Το καλοκαίρι πλέον μας δείχνει για τα καλά τα δόντια του με μια θερμοκρασία που ανεβαίνει συνεχώς. Στιγμές δροσιάς λοιπόν είναι αναγκαίες για όλους μας σε μια κοντινή ή μακρινή παραλία. Λίγο όμως η ζέστη, λίγο η ανυπομονησία μας να πέσουμε στην θάλασσα ε βάλτε και την κρίση που μας έχει πάρει τα μυαλά και δεν θέλει πολύ για να ξεχάσουμε στο μαγιό μας το αγαπημένο μας iPhone – ειδικά εμείς οι άντρες – και να κάνουμε μια δροσερή βουτιά μαζί του.

    Επίσης, καλοκαίρι είναι, τα ποτάκια και τα κοκτέιλ δεν θα λείψουν το ίδιο και τα ατυχήματα ακόμη και στην τουαλέτα όπου το iPhone σας μπορεί να βρεθεί στον πάτο της.

    Dry_out_iPhone_thumb

    Ο παρακάτω λοιπόν οδηγός είναι για όλους εσάς που λόγω μιας κακής στιγμής θα ρίξετε το iPhone ή το iPad σας στο νερό ή κάποιο άλλο υγρό στοιχείο, το καλοκαίρι ευνοεί τέτοια ατυχήματα όπως είπαμε παραπάνω.

    Βήμα 1

    Απενεργοποιείτε άμεσα την συσκευή, χωρίς να ξεκινήσετε να την χρησιμοποιείτε για να δείτε αν δουλεύει μιας και το πιο πιθανό είναι να κάψετε την πλακέτα της εξαιτίας  βραχυκυκλώματος λόγω του νερού που έχει εισχωρήσει στο εσωτερικό της

    Βήμα 2

    Στην περίπτωση που η συσκευή έχει έρθει σε επαφή με αλμυρό νερό, καφέ, μπίρα ή χυμό τότε μετά την απενεργοποίηση της καλό είναι να την ξεπλύνετέ την με καθαρή αλκοόλη, θα βρείτε μπουκάλια στην αγορά σχετικά εύκολα. Μην φοβηθείτε να “βαφτίσετε” για δεύτερη φορά την συσκευή σας στην αλκοόλη, δεν θα προκαλέσει περαιτέρω ζημιά και ίσα ίσα θα βοηθήσει ώστε να απομακρυνθούν κολλώδες ουσίες σε μέρη που δεν μπορείτε εσείς να φτάσετε.

    Βήμα 3

    Στεγνώστε όσο το δυνατόν καλύτερα τη συσκευή με χαρτί κουζίνας ή αντίστοιχο απορροφητικό. Δεν αφήνουμε την συσκευή στον ήλιο να στεγνώσει, δεν φυσάμε τις ανοιχτές θύρες της ελπίζοντας να στεγνώσει πιο γρήγορα ενώ καλό είναι αρχικά να αποφύγετε και κάποιο σεσουάρ με ζεστό αέρα μιας και όλα τα παραπάνω μπορούν να οδηγήσουν το υγρό πιο βαθιά στην συσκευή σας αντί να βοηθήσουν αποτελεσματικά. Αν θέλετε χρησιμοποιήστε μια μπατονέτα και απαλά προσπαθήστε να την βάλετε σε εισόδους για να απορροφήσει λίγο από την υγρασία αλλά μην την πιέσετε σε καμιά περίπτωση.

    Βήμα 4

    Βρείτε ένα σακουλάκι ή σακούλα που κλείνει αεροστεγώς και γεμίστε το σχεδόν με ρύζι. Τοποθετήστε μέσα τη συσκευή κλείστε το σακουλάκι και αφήστε το να δράσει για 24 ώρες τουλάχιστον σε θερμοκρασία δωματίου. Το ρύζι θα βοηθήσει στην απορρόφηση της υγρασίας και μπορεί να την σώσει από μια μόνιμη βλάβη.

    Βήμα 5

    Αν μετά τα παραπάνω βήματα έχετε την εντύπωση πως υπάρχει ακόμη νερό στο εσωτερικό της, τότε η μόνη λύση είναι να ανοίξετε την συσκευή με μεγάλη προσοχή και με ακόμη μεγαλύτερη να προσπαθήσετε να στεγνώσετε το εσωτερικό της.

    Σε κάθε περίπτωση να θυμάστε πως η είσοδος υγρού σε ένα iPhone αυτόματα καταργεί την εγγύηση επίσης όπως είπαμε και στον άλλο οδηγό μας εδώ υπάρχουν μια σειρά από αισθητήρες στο εσωτερικό της συσκευής που αλλάζουν χρώμα αν έρθουν σε επαφή με κάποιο υγρό και έτσι πολύ δύσκολα θα σας πιστέψουν για το αντίθετο.

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles