21.4 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Τι κάνουν σήμερα τα 4 παιδιά του Steve Jobs

    Ο Steve Jobs έφυγε από τη ζωή το 2011 σε ηλικία 56 ετών, αφήνοντας πίσω του, τέσσερα παιδιά.

    Η μικρότερη κόρη του Steve Jobs, η Ιβ, τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στο φως της δημοσιότητας, ξεκινώντας μια καριέρα μόντελινγκ. Μάλιστα, την προηγούμενη εβδομάδα, η 23χρονη υπέγραψε το πρώτο της συμβόλαιο με το πρακτορείο DNA Model Management.

    Εκτός από την εκκολαπτόμενη καριέρα της στο μόντελινγκ, είναι επίσης έμπειρη ιππέας και ονομάστηκε «Ιππέας του Μήνα» στο Show Jumping Hall of Fame, τον Μάρτιο του 2017. Κέρδισε επίσης την πέμπτη θέση μεταξύ των 1.000 καλύτερων αναβατών κάτω των 25 ετών το 2019.

    Παρά το γεγονός ότι ο πατέρας της άφησε πίσω του μια μεγάλη περιουσία μετά τον θάνατό του το 2011, η Ιβ (και τα υπόλοιπα παιδιά, εκτός από τη Λίζα) δεν έχει κληρονομήσει ούτε μια δεκάρα, επειδή η μητέρα της όπως προαναφέρθηκε, δήλωσε ότι η οικογένεια δεν πιστεύει στη «συσσώρευση του πλούτου».

    Αλλά ενώ το μικρότερο από τα αδέρφια Jobs απολαμβάνει τη φήμη της μόδας, τι συνέβη με τα άλλα τρία παιδιά του αείμνηστου ιδρυτή της Apple, τα οποία διδάχτηκαν όλα από νεαρή ηλικία ότι θα έπρεπε να δουλέψουν με τον δικό τους τρόπο στον κόσμο, χωρίς να βασίζονται στην τεράστια περιουσία του πατέρα τους;

    Στην πραγματικότητα, όταν ο Jobs πέθανε από καρκίνο στο πάγκρεας το 2011 σε ηλικία 56 ετών, άφησε το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του στη σύζυγό του Λορίν Πάουελ-Τζομπς, η οποία λέγεται ότι είχε λάβει σχεδόν όλα τα εκτιμώμενα 10,5 δισεκατομμύρια δολάρια που άξιζε εκείνος τη στιγμή του θανάτου του.

    Όσο για τα παιδιά του, ο Jobs -όπως πολλοί δισεκατομμυριούχοι επιχειρηματίες τεχνολογίας- είπε ότι δεν ήθελε να τα αφήσει να βασιστούν σε μια περιουσία, με τη σύζυγό του να αποκαλύπτει σε μια συνέντευξη του 2020 στους New York Times ότι τόσο αυτή όσο και ο εκλιπών σύζυγός της ήταν σθεναρά ενάντια στην ιδέα της «οικοδόμησης πλούτου κληρονομιάς».

    Αντίθετα, το ζευγάρι ήταν αποφασισμένο ότι τα παιδιά τους θα μάθαιναν να εργάζονται για τα δικά τους χρήματα, με τη Λορίν να εξηγεί ότι η περιουσία του Jobs θα «τέλειωνε μαζί της».

    Η Λίζα γεννήθηκε στις 17 Μαΐου 1978 στο Πόρτλαντ του Όρεγκον. Η μητέρα της, Κρίσταν, και ο πατέρας της, Jobs, γνωρίστηκαν για πρώτη φορά όταν πήγαν και οι δύο μαζί στο γυμνάσιο το 1972. Έβγαιναν για πέντε χρόνια και το 1977 μετακόμισαν σε ένα σπίτι μαζί με τον φίλο τους Ντάνιελ Κότκε.

    Ήταν εκείνη την περίοδο που η Κρίσταν έμεινε έγκυος στη Λίζα. Ωστόσο, ο Jobs δεν ήθελε να έχει καμία σχέση με την εγκυμοσύνη – κάτι που οδήγησε την Κρίσταν να τερματίσει τη σχέση τους και να μετακομίσει στην κοινότητα All One Farm στο Όρεγκον.

    ΟJobs δεν ήταν εκεί κατά τη γέννηση της Λίζα, αλλά επισκέφτηκε την Κρίσταν και το νεογέννητο τρεις μέρες μετά. Λέγεται ότι στη συνέχεια ονόμασε έναν από τους αρχικούς υπολογιστές της Apple προς τιμήν της, ο οποίος ονομαζόταν Apple Lisa.

    Ωστόσο, αρνήθηκε δημόσια την πατρότητα για αρκετά χρόνια, και εκείνη την εποχή, ισχυρίστηκε μάλιστα ότι το Apple Lisa δεν πήρε το όνομά του από εκείνη, δηλώνοντας ότι το Λίζα αντιπροσώπευε το «Local Integrated System Architecture».

    Η Κρίσταν κινήθηκε νομικά για να αποδείξει ότι ο Jobs ήταν στην πραγματικότητα ο πατέρας της Λίζα, αλλά ακόμα και μετά από μια εξέταση DNA που έδειξε ότι ήταν, εκείνος εξακολουθούσε να το αρνείται.

    Χρόνια αργότερα, αφότου έφυγε από την Apple και όταν η Λίζα ήταν εννέα, τελικά παραδέχτηκε ότι ήταν πράγματι ο πατέρας της και συμφιλιώθηκε τόσο με τη Λίζα όσο και με τη μαμά της.

    Στα απομνημονεύματά της το 2013, η Κρίσταν έγραψε ότι «ζήτησε πολλές φορές συγγνώμη για τη συμπεριφορά του» σε εκείνη και τη Λίζα και «είπε ότι δεν ανέλαβε ποτέ την ευθύνη όταν έπρεπε και ότι λυπόταν».

    Η 43χρονη σήμερα Λίζα, φοίτησε στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και πέρασε ένα χρόνο σπουδάζοντας στο εξωτερικό στο King’s College του Λονδίνου, πριν αποφοιτήσει το 2000. Αφού τελείωσε το σχολείο, μετακόμισε στο Μανχάταν για να εργαστεί ως συγγραφέας και έκτοτε έγραψε για περιοδικά όπως το Vogue και το O, The Oprah Magazine .

    Σύμφωνα με το περιοδικό Fortune, μετά τον θάνατο του Jobs το 2011, της άφησε μια κληρονομιά πολλών εκατομμυρίων δολαρίων. Η περιουσία του είχε αναφερθεί 10,8 δισεκατομμύρια δολάρια τη στιγμή του θανάτου – τα περισσότερα από τα οποία κληρονόμησε η σύζυγός του, Λορίν, αλλά λέγεται ότι η Lisa πήρε επίσης ένα μεγάλο κομμάτι από αυτά.

    Το δεύτερο παιδί του Jobs, ο Ριντ, 30 ετών σήμερα, γεννήθηκε στις 22 Σεπτεμβρίου 1991. Η μαμά του, Λορίν τον γέννησε μόλις λίγους μήνες μετά τον γάμο της με τον Jobs.

    Λέγεται ότι πήρε το όνομά του από το Reed College, στο οποίο ο Jobs πήγε για λίγο, για ένα εξάμηνο, πριν το εγκαταλείψει το 1972. Έχει επίσης αναφερθεί ότι το μεσαίο όνομά του επιλέχθηκε για να τιμήσει τον θετό πατέρα του Jobs.

    Στη συνέχεια άρχισε να εργάζεται στην Emerson Collective – μια κερδοσκοπική εταιρεία που ξεκίνησε η μητέρα του, η οποία επικεντρώνεται στην εκπαίδευση, τη μεταρρύθμιση της μετανάστευσης, το περιβάλλον, τα μέσα ενημέρωσης και τη δημοσιογραφία και την υγεία – και τώρα υπηρετεί ως διευθύνων σύμβουλος εκεί, όπου βοηθάει στην έρευνα και θεραπεία του καρκίνου.

    Τον Φεβρουάριο του 2022, το Puck News ανέφερε ότι ο Ριντ σκέφτηκε να θέσει υποψηφιότητα για τη θέση της Προέδρου της Βουλής Νάνσι Πελόζι, η οποία αναμένεται να αποσυρθεί στο τέλος της τρέχουσας θητείας της.

    Ωστόσο, η Emerson Collective διέψευσε αργότερα αυτές τις φήμες, λέγοντας σε μια δήλωση πως: «Ο Ριντ δεν έχει κανένα απολύτως σχέδιο να θέσει υποψηφιότητα για το Κογκρέσο και επικεντρώνεται αποκλειστικά στη δουλειά του εδώ στην Emerson».

    Η Έριν -το τρίτο παιδί και η δεύτερη κόρη του Στιβ- γεννήθηκε στις 19 Αυγούστου 1995.

    Από όλα τα παιδιά του Jobs, είναι αυτή που προτιμά την ιδιωτικότητα. Δεν δημοσιεύει σχεδόν καθόλου στα social media και γενικά μένει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

    Έχει αναφερθεί ότι η 26χρονη σπούδασε αρχιτεκτονική στο Πανεπιστήμιο Tulane. Ο λογαριασμός της στο Facebook – ο οποίος έχει μόνο τέσσερις φωτογραφίες – αναφέρει ότι αυτή τη στιγμή ζει στη Νέα Ορλεάνη της Λουιζιάνα.

    Σύμφωνα με το βιβλίο του Walter Issacson, με τίτλο Steve Jobs, παραδέχτηκε ότι δεν τράβηξε πολλή προσοχή από τον μπαμπά της όταν μεγάλωνε.

    Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα και στο άρθρο εδώ

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Πηγή

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.