23.4 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Τι θέλουμε να δούμε στο iPhone το 2021

    Αν και το 2020 ήταν σίγουρα μια χρονιά που θέλουμε να αφήσουμε πίσω μας πάρα αυτά και παρόλες τις δυσκολίες όπως γράψαμε ήταν ίσως η καλύτερη χρονιά για να αγοράσει κάποιος ένα iPhone. Την χρονιά που μας πέρασε είχαμε το value for money νέο iPhone SE και εν συνεχεία 4 διαφορετικές εκδόσεις της iPhone 12 σειράς: iPhone 12 mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro και iPhone 12 Pro Max. Έτσι υπήρχαν για πρώτη φορά τόσες επιλογές για τους καταναλωτές.

    iPhone 2021: Μην χαθεί η θύρα σύνδεσης

    Μια από τις μεγαλύτερες φήμες που ακούγονται για το επερχόμενο iPhone είναι πως θα χάσει τις θύρες σύνδεσης του. Με την έλευση της MagSafe τεχνολογίας ίσως αυτή είναι η κατεύθυνση που θα πάρει η Apple αλλά ελπίζουμε πως όχι. Ο MagSafe φορτιστής αυτή την στιγμή συνεχίζει να φορτίζει με πιο αργό ρυθμό από ότι αν συνδέσετε το καλώδιο απευθείας στο iPhone. Έτσι ο MagSafe φορτιστής δίνει μέγιστα 15W που είναι ο διπλάσιος από το τυπικό των 7.5W των συμβατών Qi ασύρματων φορτιστών αλλά παραμένει πιο αργός από την λύση ενός 20W φορτιστή με ένα USB-C καλώδιο. Αν λοιπόν η Apple αφαιρέσει την Lightning συνδεσμολογία από το iPhone θα έχουμε ως μόνη λύση τους MagSafe φορτιστές.

    Και τι θα συμβεί στην περίπτωση που κάποιος θέλει να συνδέσει το iPhone του με ένα υπολογιστή για να κάνει restore ή κάποια παρόμοια ενέργεια. Πώς δεδομένα θα μεταφερθούν από το MagSafe ή έναν Smart Connector;

    Ένα iPhone λοιπόν χωρίς Lightning θύρα δεν είναι κάτι που μας ενθουσιάζει αυτή την στιγμή….

    iPhone 2021: Always-On Display με 120Hz

    Ένα χαρακτηριστικό που μας αρέσει στις Android συσκευές είναι η always on οθόνη. Έχοντας αυτό το χαρακτηριστικό στο Apple Watch σίγουρα μας έχει ανοίξει η όρεξη για κάτι αντίστοιχο και στο iPhone. Θα μπορούμε με μια γρήγορη ματιά και χωρίς να ξεκλειδώσουμε την συσκευή να έχουμε πρόσβαση στις ειδοποιήσεις και μηνύματα που έχουμε λάβει και αυτό είναι κάτι άκρως χρηστικό στην καθημερινότητα μας.

    Θα ήταν τέλειο να έχουμε μια always on οθόνη στο επερχόμενο iPhone μαζί με μια οθόνη με ρυθμό ανανέωσης στα 120Hz. Το δεύτερο το περιμέναμε ως χαρακτηριστικό στα iPhone 12 αλλά τελικά δεν ήρθε. Μεγαλύτερο ρυθμός ανανέωσης σημαίνει πιο ομαλό scrolling και animations κάτι σημαντικό πολύ για τον τομέα του gaming αλλά και του 4K βίντεο.

    Αν έχετε εμπειρία με ένα smartphone με μια οθόνη με ρυθμό ανανέωσης τα 120Hz θα καταλάβετε την διαφορά και σίγουρα θα το θέλετε σαν χαρακτηριστικό στο iPhone σας.

    iPhone 2021: Ένα μικρότερο iPhone με “pro” χαρακτηριστικά όμως

    Για πολλούς ένα ιδανικό iPhone θα ήταν ένα iPhone 12 mini αλλά με χαρακτηριστικά του iPhone 12 Pro. Αυτό είναι κάτι που μπορεί να το σκεφτεί η Apple για το 2021.

    Το iPhone 12 Pro Max που είναι η συσκευή που έχει να προσφέρει ότι καλύτερο στον τομέα της κάμερας από την Apple αλλά παράλληλα όπως γράψαμε και στο αναλυτικό review μας είναι μια συσκευή που αγγίζει τα όρια της εργονομίας και για πολλούς χρήστες είναι πολύ μεγάλη.

    Πιστεύουμε λοιπόν πως ένα iPhone mini Pro θα είχε πολύ καλύτερη ανταπόκριση στο καταναλωτικό κοινό.

    iPhone 2021: Καλύτερη αυτονομία

    Αν και δεν ανησυχούμε πολύ για την αυτονομία του iPhone 12 Pro Max που χρησιμοποιούμε σίγουρα θα θέλαμε η σειρά 13 της Apple να έχει μια ακόμη καλύτερη αυτονομία. Το iPhone 11 Pro Max κρατούσε περισσότερο σε σκληρή χρήση από το iPhone 12 Pro Max που έχουμε σήμερα και αυτό είναι κάτι που διαπιστώνουμε καθημερινά. Αν συνυπολογίσουμε επίσης και την έλευση του 5G τότε η διαφορά αυτή θα μεγαλώσει.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.