17 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Σημαντικές αναβαθμίσεις έρχονται στα Apple προϊόντα το 2021

    Η Apple έκανε κάποιες σημαντικές ενέργειες το 2020 και θα χτίσει πάνω σε αυτές σίγουρα μέσα στο 2021. Αναμένουμε πως η φετινή χρονιά θα είναι ιδιαίτερα σημαντικά για το Mac. Την ίδια ώρα iPad και Apple Watch αναμένεται να δεχτούν επίσης σημαντικές αναβαθμίσεις.

    Επιπλέον η φετινή χρονικά θα είναι μάλλον η χρονιά για κάποια άλλα προϊόντα που η Apple θα μας παρουσιάσει.

    Το 2021 θα είναι η χρονιά σταθμός για το Mac

    H Apple παρουσίασε τον πανίσχυρο επεξεργαστή της M1 το 2020, το πρώτο και σημαντικότερο βήμα για την μετάβαση του Mac από τους Intel επεξεργαστές σε ARM δικούς της σχεδιασμού chip. Οι πρώτοι υπολογιστές με τον M1 της Apple είναι εξωτερικά πανομοιότυποι με τους προκατόχους τους αλλά αυτό αναμένεται να αλλάξει φέτος.

    Ο αξιόπιστος αναλυτής Ming-Chi Kuo προβλέπει ένα νέο 14 ιντσών και 16 ιντσών MacBook Pro μοντέλο που θα έχει επεξεργαστή της Apple αλλά και έναν νέο σχεδιασμό στο τέλος του 2ου τριμήνου του 2021.

    Δεν είναι ξεκάθαρο τι σχεδιαστικές αλλαγές θα έχουμε αλλά οι φήμες δείχνουν MacBooks με λεπτότερα πλαίσια στην οθόνη. Η έλευση του Face ID για πρώτη φορά στα Macs είναι κάτι που μπορεί να συμβεί καθώς και η ενσωμάτωση 5G υποστήριξης.

    Ο Craig Federighi τόνισε πρόσφατα πως δεν πρόκειται να δούμε ένα Mac με μια οθόνη αφής για πολλά χρόνια ακόμη οπότε αυτό παραμένει κάτι στον χώρο του ιδεατού ως χαρακτηριστικό….

    Στον τομέα των επεξεργαστών αναμένουμε πως ο νέος M-Series επεξεργαστής που θα βρίσκεται σε αυτά τα μηχανήματα θα είναι ακόμη πιο ισχυρός με κάποια έκδοση του να φτάνει ακόμη και στους 32 πυρήνες που θα μπορεί να ενσωματωθεί σε ένα νέο Mac Pro.

    Επίσης έχουμε πολλές φήμες για νέα iMac και αυτά με νέο σχεδιασμό. Έχουν περάσει σχεδόν 8 χρόνια από την στιγμή που η iMac γραμμή δέχτηκε κάποια αναβάθμιση στον τομέα αυτό.

    Σημαντικές αναβαθμίσεις έρχονται στο iPad

    Τα tablets της Apple θα αναβαθμιστούν σημαντικά τους επόμενους 12 μήνες. Η iPad Pro γραμμή λογικά θα ενσωματώσει μια mini-LED οθόνη το πρώτο μισό του 2021 σύμφωνα με τον Kuo. Αυτή δεν θα είναι όπως η OLED οθόνη στα iPhones αλλά σίγουρα θα φέρει σημαντική βελτίωση στις οθόνες των iPad. Το Digitimes επίσης έχει αναφέρει πως θα ενσωματώσουν και την 5G τεχνολογία τα εν λόγω iPad.

    To 2021 iPad Pro αναμένεται να έρθει με μια διαφοροποιημένη έκδοση του A14 επεξεργαστή που τον είδαμε για πρώτη φορά στα iPad Air 4 και iPhone 12. Αυτό σημαίνει απίστευτη ταχύτητα και επιδόσεις.

    H iPadOS 15 αναβάθμιση λογισμικού σίγουρα θα φέρει νέα χαρακτηριστικά σε πολλούς τομείς.

    Το Apple Watch με το βλέμμα στον τομέα της υγείας το 2021

    Σύμφωνα με τον Kuo μια ανασχεδίαση θα έρθει και στο Apple Watch προς το τέλος του 2021. Θα έχουμε μια βελτιστοποίηση της σχεδίασης του σασί καθώς και νέες λειτουργίες στον τομέα της διαχείρισης της υγείας.

    Δεν είναι ακόμη γνωστό πως θα αλλάξει ο σχεδιασμός αλλά το Apple Watch 6 στον τομέα αυτό δεν έφερε κάτι νέο και έτσι ο διάδοχος του αναμένεται να διαφοροποιηθεί.

    Καταγραφή της πίεσης αλλά ακόμη και της ζάχαρης στο αίμα είναι πιθανό να παρουσιαστεί.

    Μια iPhone 12S χρονιά

    Το 2020 iPhone 12 ήταν ένα πολύ μεγάλο βήμα με την έλευση του 5G αλλά και με μεγαλύτερες επιλογές στον τομέα των διαστάσεων της οθόνης της σειράς. Έτσι δεν θα πρέπει να αποτελέσει έκπληξη αν δεν δούμε σημαντικές αλλαγές φέτος. Ο Kuo έχει σταθεί στον τομέα της κάμερας που θα βελτιωθεί και άλλο φέτος αλλά δεν έχει πει κάτι παραπάνω για τα 2021 iPhones.

    Κάποιες φήμες από την Barclays έχουν αναφέρει πως η Apple ίσως φέτος φέρει ένα iPhone χωρίς θύρες σύνδεσης για πρώτη φορά. Η συσκευή θα στηριχτεί αποκλειστικά στα ασύρματα δίκτυα και ασύρματη φόρτιση με την Apple να αφαιρεί την Lightning θύρα.

    Όλα δείχνουν λοιπόν μέχρι στιγμής ότι θα έχουμε μια S χρονιά φέτος για το iPhone.

    Τι έρχεται στα AirPods και HomePods

    Μια πιο οικονομική έκδοση των AirPods Pro φημολογείται πως έρχεται. Αυτά τα ασύρματα ακουστικά θα έχουν έναν παρόμοιο σχεδιασμό με την Pro έκδοση αλλά θα υστερούν σε χαρακτηριστικά όπως η ακύρωση θορύβου.

    H Apple παρουσίασε το οικονομικότερο HomePod mini και δεν υπάρχει μια ξεκάθαρη εικόνα για το αν θα συνεχίσει και φέτος με μια νέα έκδοση για αυτή την σειρά. Ο Kuo είχε αναφέρει τον Δεκέμβριο πως η ζήτηση για το HomePod και HomePod mini ήταν μικρότερη από ότι αναμενόταν και έτσι οι εργασίες για νέα έξυπνα ηχεία από την Apple είναι προσωρινά σε παύση.

    Το 2021 θα είναι μια σημαντική χρονιά για το Apple TV και Apple TV+

    Υπάρχουν πολλές αναφορές πως ένα νέο Apple TV έρχεται σύντομα. Αυτό θα έχει έναν γρηγορότερο επεξεργαστή μιας και θα εστιάζει πολύ στο gaming. Επίσης ίσως έχουμε και ένα νέο Apple TV χειριστήριο ακόμη και ένα Apple Gaming χειριστήριο για πρώτη φορά.

    Η βιβλιοθήκη του Apple TV+ έχει ενισχυθεί σημαντικά και νέες προσθήκες αναμένονται για το 2021 μέσα σε αυτές και ένας μεγαλύτερος αριθμός ταινιών.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.