21.7 C
Athens
Thursday, April 18, 2024
More

    Τι θέλουμε να δούμε από το Apple TV το 2022 και έπειτα

    Πριν 15 χρόνια όλοι είχαν μείνει άφωνοι με την έλευση του πρώτου iPhone και όλοι αναρωτιόμασταν ποιο θα είναι το μέλλον του. Η Apple έκανε έκτοτε και άλλες παρουσιάσεις νέων συσκευών με μια να μην λαμβάνει όλη την προσοχή από την αρχή μιας και ήρθε μαζί με το πρώτο iPhone. Αυτή ήταν το Apple TV.

    Η πρώτη έκδοση με την ονομασία iTV παρουσιάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2006 και μοιράστηκε χρόνο επί της σκηνής μαζί με το iPhone τον Ιανουάριο του 2007.

    Μιάμιση δεκαετία μετά έχει αξία να δούμε πως εξελίχθηκε σαν συσκευή και τι περιμένουμε από αυτή στο μέλλον.

    Ένα DVD player για την εποχή του Internet

    Κοιτώντας πίσω στην επίσημη παρουσίαση του Apple TV είναι εντυπωσιακό το πόσο σωστή ήταν η Apple για την βιομηχανία της τηλεόρασης. Η εταιρεία είχε δώσει έμφαση στην μεταφορά του ψηφιακού περιεχομένου στην μεγάλη οθόνη ασύρματα, χωρίς κόπο και την παρουσίαση αυτού του περιεχομένου με έναν όμορφο τρόπο.

    “Το Apple TV είναι σαν ένα DVD player για την εποχή του Internet. Φέρνει έναν εύκολο τρόπο να κάνετε αναπαραγωγή όλου του iTunes περιεχομένου σας από το PC ή το Mac στην τηλεόραση του σπιτιού σας” είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο Philip Schiller της Apple.

    Η εξάρτηση από την iTunes βιβλιοθήκη του Mac ή του PC δεν κράτησε πάρα πολύ μιας και το 2ης γενιάς Apple TV το 2010 έδωσε στους χρήστες απευθείας πρόσβαση στο iTunes store για ενοικίαση η λήψη περιεχομένου. Επίσης πρόσθεσε εφαρμογές όπως τις Netflix, YouTube και Flickr. Το μοντέλο του 2010 είναι ουσιαστικά η γέννηση του Apple TV όπως το ξέρουμε σήμερα. Η εξέλιξη του ήρθε με το tvOS και το App Store που έκαναν την εμφάνιση τους το 2015 στο 3ης γενιάς μοντέλο.

    Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Apple TV έχουν εξελιχθεί από τότε και το καλύτερο Apple TV σήμερα μπορεί να κάνει stream 4Κ με HDR και Dolby Atmos ήχο, χρησιμοποιεί το Wi-Fi 6 και έρχεται με τον πανίσχυρο A12 Bionic επεξεργαστή. Το tvOS είναι όσο πιο ομαλό γίνεται αλλά όλοι πλέον αναρωτιόμαστε ποια είναι τα επόμενα βήματα για το Apple TV το 2022 και έπειτα.

    Dongle ή TV set

    Οι φήμες για το Apple TV όσο και για άλλα προϊόντα της Apple επιμένουν εδώ και χρόνια. Αρχικά υπήρχαν ενδείξεις πως η Apple θα έφερε ένα πιο οικονομικό dongle του Apple TV παρόμοιο με το Amazon Fire TV Stick.

    Το να μικρύνει τόσο το Apple TV σίγουρα θέλει προσπάθεια και κάποιες σημαντικές παραχωρήσεις. Πρόσφατα κυκλοφόρησε η είδηση πως η Apple πειραματίστηκε με μια τέτοια ιδέα αλλά τελικά την άφησε στην άκρη.

    Η άλλη μεγάλη φήμη ήθελε την Apple να παρουσιάσει μια δική της τηλεόραση. Κάτι που θα ήταν μια υπέροχη ιδέα. Σκεφτείτε την εμπειρία της Apple στο να φέρνει υπέροχες οθόνες, τον βιομηχανικό σχεδιασμό της αλλά και τα χαρακτηριστικά που θα ενσωμάτωνε με το καλημέρα όπως App Store, Apple Arcade, Apple TV+, HomeKit hub κ.α

    Smart home και gaming

    Είμαστε σχεδόν βέβαιοι πως η Apple σίγουρα έχει μια δική της τηλεόραση σε πρωτότυπο στα εργαστήρια της αλλά το λανσάρισμα της μπορεί να μην έρθει ποτέ. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως η Apple δεν μπορεί να βελτιώσει την Apple TV εμπειρία χωρίς απαραίτητα να φέρει νέο hardware.

    Μια τέτοια βελτίωση είναι μέσα από το έξυπνο σπίτι. Ήτα σημαντικό πως η Apple το 2021 δημιούργησε μια νέα “TV & Home” ενότητα στο website της που δείχνει τα καλύτερα στοιχεία του Apple TV, HomePod, Apple TV+ και HomeKit δείχνοντας έτσι πως κάποια συσχέτιση τους βλέπει στο μέλλον και πως έχει ένα ενιαίο όραμα για αυτά.Η

    Η άλλη περιοχή που έχει δείξει ενδιαφέρον η Apple είναι το gaming. Η εταιρεία ποτέ δεν πήρε τα ηνία στον χώρο αυτό αλλά οι iOS συσκευές της αποτελούν την μεγαλύτερη gaming πλατφόρμα στον κόσμο. Πρόσφατα μπήκε λίγο πιο βαθιά στον χώρο του gaming με την Apple Arcade υπηρεσία που είναι διαθέσιμη και για το Apple TV αλλά ακόμη δεν έχει δώσει όλη την εστίαση της η Apple σε αυτό.

    Δεν είναι πλέον ένα χόμπι

    Αν το Apple TV δεν είναι ένα πλέον χόμπι για την Apple όπως δήλωσε και ο Tim Cook το 2014 τότε η εταιρεία πρέπει σίγουρα να ενισχύσει τις προσπάθειες αναβάθμισης του και εξέλιξης του στο άμεσο μέλλον.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.