21.1 C
Athens
Monday, May 6, 2024
More

    Τι είναι το VO2 max και γιατί πρέπει να το ρυθμίσετε με το Apple Watch

    Ένα από τα χρήσιμα και κάπως “θαμμένα” χαρακτηριστικά υγείας στο Apple Watch είναι το VO2 max. Η μέτρηση μπορεί να εκτιμηθεί από το Apple Watch κατά την εγγραφή συγκεκριμένων προπονήσεων, αλλά δεν είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή.

    Είτε είστε νέοι στο Apple Watch είτε είχατε ένα για λίγο και δεν έχετε παρακολουθήσει το VO2 max στο παρελθόν, είναι μια πολύτιμη μέτρηση για κατανόηση και χρήση.

    Αλλά δεδομένου ότι η παρακολούθηση VO2 max δεν είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή και η Apple χρησιμοποιεί το όνομα “Cardio Fitness”, πολλοί είναι εκείνοι που την αγνοούν ως μέτρηση.

    Μετρώντας την «ικανότητα του σώματος να παίρνει, να κυκλοφορεί και να χρησιμοποιεί οξυγόνο» το Cardio Fitness μέσω του VO2 max είναι μια μέτρηση που δίνει μια καλή ένδειξη της συνολικής υγείας και μπορεί επίσης να προβλέψει τη μακροπρόθεσμη υγεία. Επίσης υπάρχει συσχέτιση μεταξύ χαμηλών VO2 max και μελλοντικών ζητημάτων υγείας.

    Η σχετική VO2 max εκφράζεται ως αριθμός μεταξύ 14 και 60 με το Apple Watch / iPhone και αντιπροσωπεύει την ποσότητα χιλιοστόλιτρων οξυγόνου που χρησιμοποιείται σε ένα λεπτό ανά χιλιόγραμμο σωματικού βάρους (mL / kg / min).

    Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα της φωτογραφίας για να ενεργοποιήσετε αυτές τις ρυθμίσεις

    Δεν θα βλέπετε τα επίπεδα φυσικής κατάστασης VO2 max/Cardio για κάθε προπόνηση που καταγράφεται με το Apple Watch, δείτε τι λέει η Apple:

    • Το Apple Watch μπορεί να καταγράψει ένα εκτιμώμενο VO2 μεταξύ 14 και 60 mL / kg / min όταν κάνετε μια γρήγορη πεζοπορία, περπατάτε ή τρέχετε σε εξωτερικούς χώρους με μέτρηση καρδιακών παλμών. Μπορεί να υπολογίσει το μέγιστο VO2 σας εάν ξεκινήσετε μία από αυτές τις προπονήσεις στην εφαρμογή Προπονήσεις
    • Το VO2 max επικυρώνεται για χρήστες ηλικίας 20 ετών και άνω. Οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να βελτιώσουν το VO2 max τους με πιο έντονη και συχνότερη καρδιαγγειακή άσκηση. Ορισμένες καταστάσεις ή φάρμακα που περιορίζουν τον καρδιακό ρυθμό σας μπορεί να προκαλέσουν υπερεκτίμηση του VO2 max σας.

    Στο iPhone σας τώρα θα το βρείτε όπως φαίνεται παρακάτω:

    Aκολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.