20.9 C
Athens
Wednesday, April 24, 2024
More

    Τι είναι το ‘MacKeeper’ και γιατί θα πρέπει να το αποφύγετε

    mackeeper

    Είναι αρκετοί εκείνοι οι χρήστες που παραπονιούνται πως το Mac του έχει προβλήματα χωρίς να καταλαβαίνουν τι φταίει. Το Mac γίνεται αργό, κάνει συχνά crashes και πολλά ακόμη. Στις περισσότερες φορές η αιτία είναι ένα πρόγραμμα που ακούει στο όνομα MacKeeper.

    H αφαίρεση του άμεσα διορθώνει τα παραπάνω προβλήματα. Τι είναι λοιπόν το MacKeeper και γιατί θα πρέπει να το αποφύγετε πάση θυσία.

    Το πρόγραμμα αρχικά είχε δημιουργηθεί από μια εταιρεία με την ονομασία Zeobit η οποία εν συνεχεία το πούλησε σε μια άλλη με την ονομασία Kromtech. Το λογισμικό του έχει το σκοπό να δώσει στον χρήστη την αίσθηση μιας σουίτας με πολλές υπηρεσίες οι οποίες έχουν ως στόχο να βελτιώσουν την λειτουργία του Mac σας. To MacKeeper λοιπόν είναι ένα αντιβιοτικό, μπορεί να αφαιρεί προγράμματα από το Mac σας και πολλά ακόμη.

    Το MacKeeper εμφανίζεται σε διαφημίσεις που είναι pop up και έχουν ως στόχο να τρομάξουν τους χρήστες των Mac. Το γεγονός και μόνο πως σίγουρα θα το δείτε σε κάποιο pop up παράθυρο δεν του δίνει ιδιαίτερα κύρος.

    Μάλιστα το MacKeeper έχει κατηγορηθεί για αυτή την πολιτική διαφήμισης που έχει και η επίσημη απάντηση ήταν πως αυτό είναι μια στρατηγική των πολέμιων του και πως δεν το κάνουν αυτοί αλλά άλλοι. Φυσικά μόνο πειστική δεν κρίθηκε μια τέτοια απάντηση.

    Το πραγματικό πρόβλημα του MacKeeper είναι πως στους περισσότερους χρήστες μετά την εγκατάσταση του θα δημιουργήσει περισσότερους πονοκεφάλους παρά θα λύσει προβλήματα.

    Το κακό με το MacKeeper είναι πως σαν πρόγραμμα μπαίνει βαθεία στο σύστημα του OS X χωρίς πραγματικά να χρειάζεται. Έτσι ακόμη και για την πιο απλή κίνηση ο χρήστης θα έχει μια πληθώρα παραθύρων και άλλων ειδοποιήσεων από το πρόγραμμα. Μάλιστα ακόμη και αν το αφαιρέσετε σχεδόν σίγουρα θα βρείτε αρχεία του σε κάποια βιβλιοθήκη του συστήματος σας.

    Να τονίσουμε μιας και επικρατεί και αυτή η άποψη πως το MacKeeper δεν είναι ούτε ιός ούτε κάποιο malware. Απλά είναι πολύ κακογραμμένο πρόγραμμα που κάνει περισσότερο κακό από ότι καλό στο σύστημα μας και θα σας δημιουργήσει προβλήματα από το πουθενά.

    Αποφύγετε λοιπόν να το εγκαταστήσετε στο σύστημα σας σε κάθε περίπτωση.

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles