20.1 C
Athens
Wednesday, April 24, 2024
More

    Τεστ ακτινοβολίας για το iPhone 7 το βγάζουν πάνω από τα επιτρεπτά όρια με την Apple να διαφωνεί

    Ανεξάρτητα τεστ ακτινοβολίας για το iPhone 7 βρήκαν την συσκευή ότι ξεπέρασε τα επιτρεπτά όρια για την ακτινοβολία που απορροφάται από τον ανθρώπινο ιστό.

    Τα τεστ της ανεξάρτητης επιτροπής έγιναν σύμφωνα με τις κυβερνητικές οδηγίες και σε εγκεκριμένο εργαστήριο ενώ δοκιμάστηκε 3 νέες συσκευές έτσι ώστε να αποκλειστεί το ενδεχόμενο κάποιες ελαττωματικής.

    Η επιτροπή Chicago Tribune πραγματοποίησε αυτά τα τεστ στα iPhone καθώς και σε ανταγωνιστικές συσκευές.

    Η διαδικασία περιελάμβανε ένα iPhone 7 σε λειτουργία σε πλήρη ισχύ και το οποίο ήταν βυθισμένο σε ένα καθαρό υγρό με παρόμοια χαρακτηριστικά με αυτά του ανθρώπινου ιστού. Ένας ρομποτικός βραχίονας ενεργοποιούσε την συσκευή κάθε φορά σε μια συνολική διάρκεια 18 λεπτών.

    Το iPhone 8 αρχικά ξεπέρασε και αυτό τα επιτρεπτά όρια αλλά τελικά δεν τα ξεπέρασε εκ νέου στα επαναληπτικά τεστ που έγινε σύμφωνα με τις συνθήκες που οριοθετεί και η Apple. H Apple υποστηρίζει πως ο αισθητήρας απόστασης δεν είχε ενεργοποιηθεί σε αυτά τα τεστ και για αυτό υπήρξαν αυτές οι διαφορές στις μετρήσεις.

    Η FCC επιτροπή άμεσα απάντησε σε αυτά τα τεστ τονίζοντας πως θα κάνει τους δικούς της ελέγχους τους επόμενους μήνες θεωρώντας τα πρώτα αποτελέσματα ιδιαίτερα ανησυχητικά.

    Αν και το εργαστήριο ανέφερε πως έκανε όλα τα τεστ με βάση τους FCC κανονισμούς και οδηγίες η Apple δεν συμφωνεί με τα αποτελέσματα.

    Στην επίσημη απάντηση της Apple η εταιρεία αναφέρει πως αυτά τα τεστ στο iPhone δεν είχαν ακρίβεια εξαιτίας της διαδικασίας που ακολουθήθηκε και που δεν έλαβε υπόψιν της τις παραμέτρους των iPhone συσκευών που η ίδια έχει κοινοποιήσει. Η εταιρεία αναφέρει πως όλα τα iPhone μοντέλα μέσα σε αυτά και το iPhone 7 έχουν πλήρως εγκριθεί από την FCC επιτροπή σε κάθε χώρα που έχουν πουληθεί.

    Μέχρι η FCC να κάνει νέα τεστ και να βγει ένα νέο πόρισμα αν μη τι άλλο έχουμε μια γκρίζα περιοχή για το θέμα αυτά με το εργαστήριο να υποστηρίζει πως ακολούθησε τις σωστές οδηγίες και την Apple να αναφέρει πως η προετοιμασία και η διαδικασία των πειραμάτων ήταν λάθος.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles