21.4 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Τα iPhone 14 Pro μοντέλα θα έχουν ένα σασί από Τιτάνιο

    Τα iPhones της επόμενης χρονιάς, iPhone 14 σειρά, αναμένεται πως τα Pro μοντέλα θα έρθουν με ένα νέο σασί σχεδιασμού από τιτάνιο σύμφωνα με αναφορά της JP Morgan Chase.

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα η χρήση ενός κράματος από τιτάνιο θα είναι μια από τις μεγαλύτερες αλλαγές στο σασί που θα δούμε στα 2022 iPhones με την Foxconn να έχει αναλάβει σε αποκλειστικότητα την κατασκευή αυτών.

    Αν επαληθευτεί το παραπάνω η χρήση του τιτανίου ως υλικό θα είναι κάτι που για πρώτη φορά παρουσιάζει η Apple σε ένα iPhone. Η εταιρεία χρησιμοποιεί αυτό το υλικό για κάποια Apple Watch Series 6 μοντέλα καθώς και για την φυσική Apple Card της ενώ τα iPhone παραμένουν με ένα κράμα από αλουμίνιο και ανοξείδωτο ατσαλιού.

    Σε σύγκριση με το ανοξείδωτο ατσάλι το τιτάνιο έχει μεγαλύτερη σκληρότητα και έτσι είναι πιο ανθεκτικό σε κακουχίες όπως γρατσουνιές κλπ. Είναι το ίδιο δυνατό όπως το ατσάλι αλλά είναι 45% πιο ελαφρύ και 2 φορές πιο δυνατό από το αλουμίνιο.

    Υπάρχουν βέβαια και κάποια αρνητικά μιας και το υλικό αυτό αφήνει πολύ εύκολα δαχτυλιές…

    H Apple φέρεται να κάνει έρευνα πως να φέρει όλα τα πλεονεκτήματα ενός σασί από τιτάνιο μειώνοντας στο ελάχιστο τα μειονεκτήματα που έχει αυτό το υλικό έχοντας μάλιστα και διπλώματα ευρεσιτεχνίας για αυτό τον σκοπό.

    Το δημοσίευμα επίσης αναφέρει και αυτό πως η Apple δεν θα παρουσιάσει ένα iPhone mini μοντέλο το 2022 και έτσι φέτος θα είναι η τελευταία φορά που θα το δούμε στην σειρά του iPhone 13.

    Τέλος γίνεται αναφορά πως το Touch ID μάλλον θα επιστρέψει στα iPhones με κάποια μορφή αν όχι φέτος τότε του χρόνου είτε ενσωματωμένο στο πλευρικό κουμπί είτε με τον αισθητήρα να μπαίνει κάτω από την οθόνη.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.