Η Counterpoint reseach υπολόγισε πόσο περίπου στοιχίζουν τα εξαρτήματα του iPhone 12 μέσα από μια Bill of Materials (BOM) ανάλυση. Το κόστος για την έκδοση της συσκευής που είναι για την Αμερική για τα μοντέλο του iPhone 12 στα 128GB υπολογίζεται πως είναι $431 δηλαδή 26% πιο ακριβό από το αντίστοιχο κόστος του iPhone 11.
Η εταιρεία παρουσιάζει κάποια από τα βασικά κόστη λοιπόν ως εξής:
Τα εξαρτήματα της 5G σύνδεσης ήταν ένα επιπλέον στοιχείο και για το Αμερικάνικο μοντέλο στοιχίζουν περισσότερο εξαιτίας του mmWave 5G.
“Η παραγωγή ενός 128 GB iPhone 12 mmWave smartphone στοιχίζει στην Apple μέχρι και $431, 26% πιο ακριβά σε σύγκριση με το iPhone 11. Παρά την μείωση στο κόστος κατά $27 εξαιτίας της απλοποίησης στον σχεδιασμό RF και για την αγορά εκτός Αμερικής το iPhone 12 μοντέλο αυτό στοιχίζει κατά 18% περισσότερο.”
Η Apple κατά πάσα πιθανότητα πληρώνει στην TSMC $17 περισσότερα για τον A14 επεξεργαστή σε σύγκριση με αυτά που πλήρωνε για τον A13.
“O νέος επεξεργαστής της Apple, ο A14 Bionic, περιλαμβάνει 11.8 δις πυκνωτές μια εντυπωσιακή αύξηση του 39% από τους 8.5 δις πυκνωτές που είχε ο Α13.”
Η αλλαγή επίσης από μια LCD οθόνη σε OLED για το βασικό μοντέλο του iPhone 12 κόστισε επίσης στην Apple επιπλέον $23 ανά συσκευή.
Η εταιρεία πιστεύει πως η Apple μπορεί να κατάφερε να μειώσει από αλλού το κόστος, φέροντας στην παραγωγική της αλυσίδα περισσότερους προμηθευτές. Αυτή η ενέργεια μειώνει ρίσκα και επιτρέπει στην Apple να διαπραγματευτεί μικρότερα κόστη για κάποιο εξάρτημα μιας και υπάρχει ανταγωνισμός μεταξύ των προμηθευτών.
Apple has managed to diversify its supply sources. For the iPhone 12, the memory orders are split between industry leaders, with Samsung and KIOXIA (Toshiba) supplying NAND flash, and SK Hynix and Micron supplying LPDDR4X. The camera content shares are largely gained by Sony, LG Innotek and Sharp. NXP and Broadcom continue providing solutions for wireless connection and display/touch control. Cirrus Logic, Goertek, Knowles and AAC dominate the audio design. TI and ST are major suppliers of power and battery management IC. Apple has also expanded its cooperation with ASE/USI, leveraging the latter’s SiP (System in Package) packaging technology to miniaturize the design.
Στο συνολικό ποσό κόστος που υπολογίστηκε για το iPhone 12 αφορά μόνο τα υλικά κατασκευής. Δεν συμπεριλαμβάνεται το κόστος συναρμολόγησης, το κόστος συσκευασίας και διανομής και επιπλέον δεν συμπεριλαμβάνεται το κόστος για την έρευνα και ανάπτυξη καθώς και για το Marketing.
Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed