15.5 C
Athens
Monday, May 6, 2024
More

    Τα Home screen widgets έφτασαν επιτέλους στο iPhone, iPad με τα νέα iOS και iPadOS 14

    Η Apple στο σημερινό WWDC 2020 παρουσίασε για πρώτη φορά την έλευση widgets στην iOS 14 για την κεντρική οθόνη του iPhone, iPad και iPod Touch. Επιτέλους!

    Παρά το γεγονός πως η iOS 13 και προηγούμενες εκδόσεις επέτρεπαν στον χρήση να πιέσει ένα εικονίδιο της κεντρικής οθόνης όπως αυτό της Κάμερας και να έχει ένα αναδυόμενο μενού και με το Haptic Touch που έμοιαζε με κάποιο widget δεν είχαμε στην ουσία ένα πραγματικό widget με την έννοια ότι ο χρήστης δεν μπορούσε να αλληλεπιδράσει με αυτό, να το τοποθετήσει όπου ήθελε στην κεντρικά οθόνη κλπ.

    Με την έλευση της iOS και iPadOS 14, ο χρήστης πλέον μπορεί να σύρει οποιοδήποτε widget από την Today View και να το ρίξει στην κεντρική οθόνη της συσκευής του. Όχι μόνο αυτό όμως μιας και το widget αυτό θα μπορεί να αλλάξει μέγεθος καθώς και μέρος στην κεντρική οθόνη του χρήστη.

    Τα Widgets αυτά έρχονται σε διάφορα μεγέθη και μπορούν να προστεθούν στην κεντρική οθόνη κάνοντας tap το + σύμβολο το οποίο θα φέρει μια gallery με διαθέσιμη widgets για τον χρήστη.

    Επίσης έχουμε και το smart widget.

    Όταν τοποθετηθεί στην κεντρική οθόνη ο χρήστη μπορεί να κάνει κύλιση προς αυτό και να επιλέξει αυτό που θέλει. Η ταύτιση της Siri με τα widgets αυτά σημαίνει πως το iOS μπορεί να διαλέγει αυτόματα διαφορετικό widget για το smart widget σας το πρωί για παράδειγμα και να το αλλάζει το βράδυ πριν ξαπλώσετε ανάλογα με το πως χρησιμοποιείτε την συσκευή σας.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.