24.4 C
Athens
Wednesday, April 24, 2024
More

    Η Apple επίσημα ανακοίνωσε το ψηφιακό CarKey χαρακτηριστικό που επιτρέπει στους χρήστες να ξεκλειδώνουν και να εκκινούν τα αυτοκίνητα με το iPhone

    H Apple και επίσημα σήμερα ανακοίνωσε το CarKey χαρακτηριστικό για την επερχόμενη iOS 14 έκδοση καθώς και σε μια νεότερη αναβάθμιση της iOS 13 έκδοσης. To CarKey επιτρέπει ένα iPhone αλλά και ένα Apple Watch να ξεκλειδώσει, κλειδώσει και να βάλει σε κίνηση ένα αυτοκίνητο.

    Οι χρήστες θα μπορούν να χρησιμοποιούν το CarKey χαρακτηριστικό σε NFC συμβατά αυτοκίνητα μιας και θα χρειάζεται να έχουν την συσκευή τους μόνο κοντά στο αυτοκίνητο για να την χρησιμοποιήσουν ως κλειδί.

    Η ζευγοποίηση ως διαδικασία γίνεται μέσω της Wallet εφαρμογής και φυσικά είναι απαραίτητο να υπάρχει η εφαρμογή του κατασκευαστή του αυτοκινήτου για να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Οι χρήστες πρέπει να τοποθετήσουν το iPhone στην κορυφή του NFC αναγνώστη του αυτοκινήτου για να ξεκινήσει η διαδικασία και εν συνεχεία το CarKey θα είναι διαθέσιμο στην Wallet εφαρμογή.

    Το CarKey μπορεί να μοιραστεί με άλλους ανθρώπους μέσω iMessage όπως με μέλη της οικογένειας. Η Apple δουλεύει με την BMW που θα είναι ο πρώτος κατασκευαστής που θα φέρει υποστήριξη του CarKey.

    Οι χρήστες θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το CarKey όχι μόνο στην iOS 14 αλλά και σε επερχόμενη αναβάθμιση του iOS 13.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.