14.4 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Τα AirTag έγιναν hacked για πρώτη φορά από ερευνητή ασφαλείας [Βίντεο]

    Τα AirTag της Apple κυκλοφόρησαν πριν 10 μέρες. Από τότε έχουμε δει αρκετούς χρήστες να τα τροποποιούν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Σήμερα ένας ερευνητής ασφαλείας κατάφερε να τα κάνει hack αλλάζοντας το NFC URL στο Lost Mode.

    Ο ερευνητής ασφαλείας λοιπόν Stack Smashing έκανε ένα tweet σήμερα αναφέροντας και δείχνοντας πως κατάφερε να έχει πρόσβαση στον microcontroller του AirTag και να κάνει παραμετροποιήσεις του λογισμικού του.

    Έτσι λοιπόν μπορούμε να πούμε πως τα AirTag έγιναν jailbreak για πρώτη φορά με τον hacker να αποφασίζει τι θέλει να κάνει η συσκευή. Έτσι λοιπόν ο ερευνητής για παράδειγμα μπόρεσε να παραμετροποιήσει το NFC URL και να παρουσιάσει αυτό το γεγονός σε βίντεο.

    Μένει να δούμε αν η Apple θα δημιουργήσει κάποιο μηχανισμό μπλοκαρίσματος στον server της για να εμποδίζει την είσοδο παραμετροποιημένων AirTag στο Find My Network.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.