11.3 C
Athens
Saturday, April 20, 2024
More

    Τα 7 σημαντικότερα σημεία της συνέντευξης του Tim Cook στο Fast Company

    this-is-tim-cook-hero

    Το Fast Company έχει ξεκινήσει ήδη να δημοσιεύει περιεχόμενο σχετικά με την Apple όσο πλησιάζουμε στην επίσημη κυκλοφορία του πολυαναμενόμενου βιβλίου Becoming Steve Jobs από τους βετεράνους δημοσιογράφους Brent Schlender και Rick Tetzeli.

    Αποσπάσματα του βιβλίου με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον σας έχουμε παρουσιάσει ήδη μεταφρασμένα εδώ και εδώ.

    Σήμερα είχαμε την δημοσίευση της συνέντευξης που παραχώρησε ο Tim Cook στο περιοδικό και παρακάτω σας έχουμε τα σημαντικότερα σημεία αυτής.

    Η Apple δεν είναι μόνο οι μεγάλοι αριθμοί 

    “Υπάρχει αυτό το πράγμα στην τεχνολογία, είναι σχεδόν σαν μια ασθένεια όπου όλοι προσπαθούν να προσδιορίσουν την επιτυχία μέσω του περισσότερου. Πόσο κλικ έχεις, πόσους ενεργούς χρήστες έχεις, πόσες μονάδες πουλάς ενός προϊόντος; Όλοι πλέον στην τεχνολογία ενδιαφέρονται και θέλουν μεγάλους αριθμούς. Ο Steve ποτέ δεν ήταν έτσι και δεν άφησε κάτι τέτοιο να τον παρασύρει. Εστιάζει στο να κάνει κάτι το καλύτερο δυνατό. Αυτή η φιλοσοφία ερχόταν από μέσα του και παραμένει ακόμη και στις μέρες μας στην Αpple. Είναι μια φιλοσοφία που θέλω να παραμείνει για πάντα στην εταιρεία”

    Τι κάνουν λάθος οι άλλοι κατασκευαστές smartwatch

    “Τα στοιχεία που δουλεύουν σε ένα κινητό, tablet ή Mac δεν δουλεύουν το ίδιο καλά σε μια συσκευή με μικρότερη οθόνη. Οι περισσότερες εταιρείες που έχουν παρουσιάσει smartwatches στην αγορά δεν έχουν δώσει βαρύτητα σε κάτι τέτοιο με αποτέλεσμα να χρησιμοποιούν για αυτές τις συσκευές διεπαφές που δημιουργήθηκαν για το iPhone όπως για παράδειγμα το pinch to zoom αλλά και άλλες χειρονομίες”

    Δεν έχει κάνει η Apple προβλέψεις πωλήσεων για το Apple Watch

    “Στο iPhone είχαμε κάποιους στόχου. Είπαμε θα θέλαμε το 1% της αγοράς, 10 εκατομμύρια συσκευές τον πρώτο χρόνο. Επικεντρωθήκαμε σε αυτό και μείναμε πιστοί στην αρχική μας αυτή πρόβλεψη και τελικά τα καταφέραμε και μάλιστα πήγαμε λίγο καλύτερα από ότι και εμείς περιμέναμε στο τέλος του πρώτου έτους. Στο Apple Watch δεν έχουμε όμως ένα τέτοιο αριθμό. Το Watch χρειάζεται τα iPhone 5/5c και iPhone 6/6 Plus για να δουλέψει και έτσι έχουμε μια μόνο εκτίμηση με βάση αυτό το γεγονός. Νομίζω όμως πως θα τα πάει πάρα πολύ καλά στην αγορά και είμαι ενθουσιασμένος για αυτό τον λόγο”

    Οι χρήστες θα πρέπει να φορέσουν το Apple Watch για να καταλάβουν την αξία και την χρηστικότητα του

    “Οι άνθρωποι δεν συνειδητοποίησαν γιατί έπρεπε να έχουν το iPod αρχικά και το ίδιο έγινε και με το iPhone. To iPad αντιμετώπισε απίστευτα σκληρή κριτική και όλοι ρωτούσαν γιατί κάποιος να χρειάζεται κάτι τέτοιο. Αντικειμενικά κοιτώντας στην ιστορία μας κανένα καινοτόμο προϊόν μας αρχικά δεν είχε τις ευλογίες των περισσότερων και κανένας δεν προέβλεψε την μετέπειτα τεράστια επιτυχία τους. Μέχρι να τα χρησιμοποιήσουν οι άνθρωποι είχαν μια πολύ μικρή εικόνα της ίδιας της συσκευής και όλων όσων προσέφερε. Το ίδιο μάλλον θα συμβεί και με το Apple Watch”

    O Steve Jobs δεν ήταν ένας αμείλικτος μάνατζερ

    “Ακούγονται ιστορίες για αυτόν που τον θέλουν να περπατάει στους διαδρόμους της εταιρείας και να τρελαίνετε με κάτι που είδε. Ναι σίγουρα το έκανε και αυτό αλλά κάποιος να πιστεύει πως έκανε μόνο αυτό στην Apple τον αδικεί πάρα πολύ. Αυτό που έκανε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο ήταν να χτίσει μια κουλτούρα και να δημιουργήσει μια απίστευτη ομάδα ανθρώπων που με την σειρά της θα δημιουργούσε μια άλλη απίστευτη ομάδα και πάει λέγοντας. Τον περασμένο χρόνο η Apple είχε $200 δις σε κέρδη… Αν ήταν ένας κυκλοθυμικός αμείλικτος μάνατζερ σε βάθος χρόνου θα καταφέρναμε ποτέ κάτι τέτοιο; Η απάντηση είναι πως όχι βέβαια”

    Η Apple αντιλαμβάνεται πότε πρέπει να απομακρυνθεί από κάτι 

    “Ένας λόγος για τον οποίο η Microsoft αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα ήταν γιατί δεν απομακρύνθηκαν από την ίδια την κληρονομία τους. Στην Apple δεν φοβόμαστε να κάνουμε κάτι τέτοιο.. Αλλάξαμε την συνδεσμολογία στο iPhone πάρα το γεγονός πως πάρα πολλοί χρήστες αγαπούσαν το 30 pin καλώδιο και είχαν εξοικειωθεί για χρόνια μαζί του. Κάποιες τέτοιες ενέργειες μας δεν είναι δημοφιλής στην αρχή αλλά ξέρουμε πως δεν πρέπει να χάσουμε την θέα της ακτής και πρέπει συνεχώς να προσπαθούμε να την φτάσουμε. Δεν επαναπαυόμαστε στα κεκτημένα, θα συνεχίσουμε να κοιτάμε μπροστά”

    Το γραφείο του Steve Jobs υπάρχει ακόμη στα κεντρικά της Apple ανέπαφο 

    “Ήμουν μια μέρα εκεί με την Laurene [γυναίκα του Steve] γιατί υπάρχουν ακόμη ζωγραφιές από τα παιδιά τους. Επίσης πήγα την Eve [κόρη του Steve] εκεί το καλοκαίρι και είδε κάποιες από τις ζωγραφιές που είχε κάνει παλαιότερα για τον πατέρα της. Η αλήθεια είναι πως στην αρχή προσωπικά δεν ήθελα να βρίσκομαι σε αυτό τον χώρο. Η φόρτιση κάθε φορά που μπαίνω εκεί είναι μεγάλη. Ο υπολογιστής του είναι εκεί όπως πάντα, το γραφείο του αλλά και τα βιβλία του. Είναι σαν το γραφείο του να τον περιμένει ακόμη να εισέλθει μέσα ή σαν να είναι όλη την ώρα εκεί.”

     Σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles