22.9 C
Athens
Thursday, May 2, 2024
More

    Τα φημολογούμενα χαρακτηριστικά της iPhone 14 σειράς που ΔΕΝ περιμένουμε πια να δούμε #AppleEvent

    Μετά από πάνω από ένα χρόνο αναφορών σχετικά με τη σειρά iPhone 14, αρκετές φήμες που κάποτε πιστεύονταν δεν αναμένεται πλέον να γίνουν πραγματικότητα όταν οι συσκευές αποκαλυφθούν αυτή την εβδομάδα.

    Πλήρης επανασχεδιασμός και επίπεδες πίσω κάμερες

    Λίγο πριν από την αποκάλυψη της σειράς iPhone 13 πέρυσι, ο χρήστης Jon Prosser μοιράστηκε renders που υποτίθεται ότι απεικονίζουν ένα ολοκαίνουργιο σχέδιο για το iPhone 14 Pro‌ Max. Οι πληροφορίες του Prosser υποδεικνύουν ότι το iPhone 14 Pro θα διαθέτει ένα παχύτερο πλαίσιο που θα επιτρέπει μια χωνευτή συστοιχία πίσω κάμερας, στρογγυλά κουμπιά έντασης ήχου όπως το iPhone 4 και το iPhone 5, και επανασχεδιασμένες γρίλιες ηχείων και μικροφώνου με επιμήκεις διχτυωτές εγκοπές αντί για τρύπες.

    Στις αρχές του κύκλου φημών, εύλογες φήμες σχεδιασμού από αξιόπιστες πηγές, συμπεριλαμβανομένων σχεδιαγραμμάτων CAD και συγκεκριμένων διαστάσεων, σχηματικών διαρροών, εικόνων καλουπιών παραγωγής αξεσουάρ και πρώιμων περιπτώσεων, έδειξαν ότι αυτό δεν θα ήταν ο σχεδιασμός του ‌iPhone 14 Pro‌.

    Αντίθετα, το iPhone 14 Pro αναμένεται να διαθέτει το ίδιο πλαίσιο από ανοξείδωτο ατσάλι και γυαλί στην πλάτη με το iPhone 13 Pro για μια πολύ παρόμοια συνολική εμφάνιση, με μόνο έναν μικρό αριθμό λεπτών διαφορών μεταξύ των σχεδίων, όπως πιο στρογγυλεμένες γωνίες και μεγαλύτερη συστοιχία πίσω κάμερας. Φαίνεται ότι το iPhone 14 Pro θα είναι μια “ανύψωση” της σχεδίασης του iPhone 13 Pro, η οποία ήταν προσαρμογή του iPhone 12 Pro.

    Πλαίσιο τιτανίου για τα μοντέλα ‘Pro’

    Μια βασική αναφορά από την JP Morgan Chase είπε ότι το iPhone 14 Pro θα μπορούσε να προσφέρει ένα πλαίσιο από τιτάνιο αντί για ανοξείδωτο χάλυβα, με αποτέλεσμα έναν ισχυρότερο, ελαφρύτερο και πιο ανθεκτικό στις γρατσουνιές σχεδιασμό. Ο Prosser επιβεβαίωσε αυτή τη φήμη στα renders του iPhone 14 Pro Max.

    Παρά τα πλεονεκτήματα του τιτανίου, φαίνεται ότι η Apple φαίνεται έτοιμη να συνεχίσει να χρησιμοποιεί ένα πλαίσιο από ανοξείδωτο χάλυβα για το iPhone 14 Pro‌, συνεχίζοντας ένα χαρακτηριστικό σχεδιασμού που εισήχθη στο iPhone X. Η Apple φέρεται να συμπέρανε ότι ήταν απλώς πολύ ακριβό να προσφέρει ένα τιτάνιο πλαίσιο στο iPhone αυτή τη στιγμή εν μέσω προβλημάτων παραγωγής.

    Αναγνωριστικό προσώπου Face ID κάτω από την οθόνη

    Ο αναλυτής της Apple, Ming-Chi Kuo, ήταν ο πρώτος που πυροδότησε φήμες γύρω από το iPhone που θα άλλαζε το notch. Ενώ ο Kuo δεν σχολίασε πώς θα συνεχίσει να περιλαμβάνεται το Face ID στο iPhone, ο αναλυτής οθόνης Ross Young πρότεινε τον Σεπτέμβριο του 2021 ότι το iPhone 14 Pro θα μπορούσε να διαθέτει την πρώτη τεχνολογία Face ID της Apple κάτω από την οθόνη. Ο χρήστης του Twitter @dylandkt ισχυρίστηκε στη συνέχεια ότι το iPhone 14 Pro θα διαθέτει μια μικρή εγκοπή κάμερας σε σχήμα χαπιού, με το Face ID να μετακινείται κάτω από την οθόνη της συσκευής.

    Στη συνέχεια, ο Young διόρθωσε την πρόβλεψή του, και έγινε ο πρώτος αναλυτής που πρότεινε ότι το iPhone 14 Pro θα είχε εγκοπές “τρύπας και σε σχήμα χαπιού”, κάτι που είχε υποδειχθεί από διαρροές εξαρτημάτων. Ως εκ τούτου, φαίνεται ότι η σειρά iPhone 14 δεν θα διαθέτει καμία από τις φημολογούμενες τεχνολογίες κάτω από την οθόνη της Apple.

    Σχεδιασμός διακοπής οθόνης με χωριστό «χάπι και τρύπα».

    Μία από τις μεγαλύτερες φήμες στο τελευταίο στάδιο για το iPhone 14 Pro σχετίζεται με τις εγκοπές οθόνης “τρύπας και σχήματος χαπιού”. Ενώ η συσκευή αναμένεται ακόμη να διαθέτει αυτές τις εγκοπές φυσικά, οι περισσότεροι παρατηρητές υπέθεσαν ότι οι εγκοπές θα ήταν οπτικά ξεχωριστές. Τώρα, φαίνεται ότι οι εγκοπές οθόνης του iPhone 14 Pro θα εμφανίζονται ως ένα ενιαίο σχήμα “χάπι” στο επάνω μέρος της οθόνης, καταστρέφοντας την προηγούμενη ιδέα για το πώς θα φαινόταν το μπροστινό μέρος της συσκευής. Το «χάπι» φημολογείται ότι έχει ενσωμάτωση με iOS, προβολή ενδείξεων και αλλαγή της γραμμής κατάστασης.

    A16 Bionic Chip για μοντέλα που δεν είναι «Pro»

    Κάθε νέα σειρά iPhone διαθέτει το ίδιο νέο τσιπ από τότε που η Apple χώρισε τη σειρά κατά την κυκλοφορία του iPhone 8 και του iPhone X. Αυτό αναμενόταν να συνεχιστεί με τη σειρά iPhone 14 έως ότου ο Ming-Chi Kuo είπε ότι μόνο το iPhone 14 Pro θα περιέχει το τσιπ A16 Bionic, με τα τυπικά μοντέλα iPhone 14‌ και iPhone 14‌ Plus να κολλούν στο περσινό τσιπ A15 Bionic. Η κίνηση διαφοροποιεί περαιτέρω τα μοντέλα iPhone «Pro» και τα μη «Pro» και μπορεί να έχει προκληθεί, τουλάχιστον εν μέρει, από ζητήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας.

    A16 Bionic Chip κατασκευασμένο με πιο προηγμένη διαδικασία 4nm

    Ορισμένες αναφορές ανέφεραν ότι το A16 Bionic θα ήταν το πρώτο τσιπ της Apple που θα κατασκευαστεί με διαδικασία 4 nm, κυρίως επειδή η Apple έχει κολλήσει στα 5nm μέσω των τσιπ A14 και A15. Παρόλα αυτά, το A16 αναμένεται να συνεχίσει να βασίζεται στη διαδικασία των 5nm της TSMC.

    Ως η τρίτη επανάληψη των τσιπ 5nm iPhone της Apple, το A16 είναι απίθανο να προσφέρει μια τεράστια διαφορά απόδοσης σε σχέση με τα προηγούμενα τσιπ A14 Bionic και A15 Bionic, αλλά είναι ακόμα πιθανό να φέρει επαρκείς βελτιώσεις απόδοσης και απόδοσης στη CPU και την GPU για να δικαιολογήσει την ονομασία του ως ένα εντελώς νέο τσιπ. Μια φήμη δείχνει ότι το τσιπ θα έχει καλύτερη θερμική διαχείριση από το A15 Bionic.

    Όχι “iPhone 14 mini”

    Όταν η Apple παρουσίασε τα iPhone 12‌ και iPhone 12 mini, πολλοί υπέθεσαν ότι τα μεγέθη της οθόνης και οι παράγοντες μορφής της σειράς iPhone θα διατηρούνταν για αρκετά χρόνια, με τον ίδιο τρόπο που χρησιμοποιήθηκαν τα iPhone 6 και 6 Plus σε τέσσερις γενιές και ο παράγοντας μορφής του iPhone X χρησιμοποιήθηκε για τρεις γενιές iPhone. Ενώ το iPhone 13 mini κυκλοφόρησε όπως αναμενόταν πέρυσι, μετά από χαμηλές πωλήσεις, προέκυψε ότι ο μικρός παράγοντας μορφής iPhone πρόκειται να τελειώσει μετά από μόλις δύο χρόνια. Η Apple φέρεται να σχεδιάζει να σταματήσει να προσφέρει νέα μοντέλα iPhone 5,4 ιντσών και να παρουσιάσει ένα μεγαλύτερο μοντέλο για να πάρει τη θέση του στη σειρά.

    Όνομα ‘Max’ για το iPhone 14

    Από τότε που οι προσδοκίες για ένα “iPhone 14‌ mini” ξεθώριασαν, το “iPhone 14‌ Max” αναμένεται να βρίσκεται πάνω από το iPhone 14‌ με οθόνη 6,7 ιντσών όπως το iPhone 12 Pro Max και το iPhone 13 Pro Max. Με τον ίδιο τρόπο που τα «μίνι» iPhone τα τελευταία χρόνια προσφέρουν όλα τα ίδια χαρακτηριστικά με τα τυπικά μοντέλα iPhone 12‌ και iPhone 13, το iPhone 14 Max αναμένεται να προσφέρει όλα τα ίδια χαρακτηριστικά με το τυπικό iPhone 14 αλλά σημαντικά μεγαλύτερη οθόνη.

    Σε δεκάδες αναφορές σχετικά με αυτήν τη συσκευή, αναμένεται να ονομαστεί «iPhone 14‌ Max», σύμφωνα με το high-end μοντέλο iPhone 14 Pro‌ Max. Ωστόσο, οι αναφορές άρχισαν να εντοπίζονται στο όνομα “iPhone 14 Plus” και με άτομα όπως ο Mark Gurman του Bloomberg να χρησιμοποιούν τώρα το όνομα στο τελευταίο του ενημερωτικό δελτίο, φαίνεται πολύ πιθανό ότι δεν θα υπάρξει τελικά “‌iPhone 14‌ Max” αλλά η ονομασία του θα είναι τελικά Plus.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.