18.2 C
Athens
Saturday, April 27, 2024
More

    Τα στελέχη της Apple συζητούν τον επανασχεδιασμό του MacBook Air και τον προβληματισμό για το MacBook 12 ιντσών

    Ο επικεφαλής βιομηχανικού σχεδιασμού της Apple Evans Hankey και η αντιπρόεδρος της μηχανικής υλικού Kate Bergeron μίλησαν πρόσφατα για το επανασχεδιασμένο MacBook Air, το πρώην MacBook 12 ιντσών και πολλά άλλα σε μια συνέντευξη στο βρετανικό GQ, που εντοπίστηκε από το 9to5Mac.

    Ο Hankey ηγήθηκε πλήρως του σχεδιασμού υλικού της Apple από τότε που ο πρώην επικεφαλής σχεδιασμού της Apple, Jony Ive έφυγε από την εταιρεία το 2019. Ο Ive παρέμεινε σύμβουλος της Apple μέσω της ανεξάρτητης εταιρείας σχεδιασμού LoveFrom, αλλά την Τρίτη αναφέρθηκε ότι η Apple και ο Ive συμφώνησαν αμοιβαία να μην ανανεώσουν το συμβόλαιό τους , σηματοδοτώντας το τέλος μιας 30χρονης συνεργασίας.

    Το νέο MacBook Air καταργεί την εμβληματική σχεδίαση σε σχήμα σφήνας του φορητού υπολογιστή, χάρη σε ένα πιο επίπεδο σχέδιο, το οποίο ο Hankey περιέγραψε ως «αρκετά ειλικρινές και απλό».

    «Δεν χρειάζεται πραγματικά να παίζουμε κανένα είδος παιχνιδιού με σχήμα ή φόρμα για να φαίνεται λεπτό», είπε ο Hankey, σχετικά με το νέο σχέδιο. «Και νομίζω ότι αυτό είναι ένα από τα πιο όμορφα και αξιοσημείωτα πράγματα: είναι αρκετά ειλικρινές και απλό».

    Ο Hankey είπε ότι το νέο MacBook Air σχεδιάστηκε παράλληλα με τα μοντέλα MacBook Pro 14 ιντσών και 16 ιντσών που κυκλοφόρησαν πέρυσι. «Ήταν η πρώτη φορά που ξεκινήσαμε να κάνουμε μια οικογένεια προϊόντων μαζί», παρατήρησε.

    Όσον αφορά το MacBook 12 ιντσών, το οποίο η Apple διέκοψε το 2019, ο Bergeron παραδέχτηκε ότι ο φορητός υπολογιστής είχε μια «πολωτική» σχεδίαση για μερικούς ανθρώπους.

    «Ήταν μπροστά από την εποχή του, στην αιχμή της μετάβασης USB-C και δεν είχε MagSafe», είπε ο Bergeron. «Υπήρχαν σίγουρα κάποια πράγματα που δεν μπορέσαμε να χωρέσουμε στο προϊόν, λόγω του μεγέθους του».

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.