21 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Τα πρώτα προϊόντα της Apple για το 2022 είναι γεγονός, αυτή είναι η άποψη μας

    Εδώ είναι πλέον τα πρώτα νέα προϊόντα της Apple της χρονιάς. Στην εκδήλωση μέσων ενημέρωσης αυτής της προηγούμενης εβδομάδας, η εταιρεία του Cupertino παρουσίασε μια σειρά από νέες συσκευές, συμπεριλαμβανομένου ενός iPhone SE με αναβαθμισμένες προδιαγραφές, ενός ελαφρώς αναβαθμισμένου iPad Air και μιας ολοκαίνουρια γραμμής Mac.

    Στην πρόσφατη ιστορία της εταιρείας, ο Μάρτιος δεν είναι συνήθως η στιγμή που η Apple κάνει ανακοινώσεις υπερπαραγωγές (αυτές τις ετοιμάζει για το φθινόπωρο), αλλά δεν έχουν υπάρξει πολλά event της Apple που να μην τραβήξουν την προσοχή.

    Apple TV+

    Η Apple στάθηκε στην αρχή του event στην υπηρεσία της Apple TV+. Είδαμε λοιπόν ένα preview για τις μεγάλες πρεμιέρες που έρχονται μεταξύ άλλων κάτι που το περιμέναμε εξάλλου μιας και η Apple χτίζει την υπηρεσία της συνεχώς βάση προγραμματισμού έχοντας μια ανοδική πορεία. Φυσικά δεν είχαμε πολλές ανακοινώσεις πέρα από αυτό, κάτι φυσιολογικό για ένα τέτοιο event.

    Για την ανακοίνωση του Friday Night Baseball που μάλιστα θα είναι δωρεάν για περιορισμένο διάστημα χωρίς συνδρομή σίγουρα αυτό αγγίζει ελάχιστα τους Έλληνες θεατές που δεν παρακολουθούν αυτό το άθλημα στην χώρα μας.

    Οι πράσινοι χρωματισμοί για τα iPhone 13 που δεν ήρθαν στο νέο iPhone SE όμως

    Στη συνέχεια είχαμε μια ενημέρωση για το iPhone 13 με τη μορφή ενός νέου χρώματος τόσο για τα κανονικά όσο και για τα Pro μοντέλα. Έχουμε δει ήδη τα πράσινα iPhone 13 unboxings και, ειλικρινά, κάποιοι θα τα ζήλεψαν και που ήδη έχουν στην κατοχή τους ένα μοντέλο της σειράς αυτής.

    Είναι σίγουρα ενοχλητικό για τους λεγόμενους eraly adopters ότι δεν μπορούσαν να έχουν πρόσβαση σε όλα τα χρώματα iPhone την πρώτη μέρα, καθώς δύσκολα κάποιος από αυτή την ομάδα θα αγοράσει ένα iPhone στα μέσα του κύκλου ζωής του. Βέβαια η Apple πλέον εφαρμόζει αυτή την στρατηγική για να ενισχύσει τις πωλήσεις των μοντέλων που παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο.

    Το iPhone τώρα που έκανε το ντεμπούτο του που αρκετοί θα το προσπεράσουν είναι το 2022 iPhone SE. Αυτή η τρίτης γενιάς έκδοση του προσιτού τηλεφώνου της Apple προσφέρει μερικές αναβαθμίσεις στις προδιαγραφές για να το φέρει στα σύγχρονα πρότυπα, όπως το γρήγορο τσιπ A15 Bionic και η υποστήριξη 5G, αλλά ο σχεδιασμός εξακολουθεί να είναι κατ ‘ευθείαν από το 2014. Σίγουρα έχει το κοινό του αλλά για εμάς αυτός ο σχεδιασμός πλέον δεν δείχνει μια συσκευή που αντιπροσωπεύει το 2022.

    Το iPad Air είναι μια τίμια αναβάθμιση αλλά ως εκεί

    Ένα άλλο προϊόν που αποκαλύφθηκε ήταν το iPad Air 5. Για τους περισσότερους ανθρώπους, το iPad Air 5 θα είναι το καλύτερο iPad για αγορά, αλλά αυτό δεν συμβαίνει επειδή αυτή η τελευταία αναβάθμιση του είναι ιδιαίτερα συναρπαστική.

    Το μοντέλο πέμπτης γενιάς παίρνει 5G για να το ευθυγραμμιστεί με το iPad mini του 2021, καθώς και το αναβαθμισμένο υλικό κάμερας μπροστά για την υποστήριξη του Center Stage, το οποίο ενσωμάτωσαν και όλα τα iPad του περασμένου έτους.

    Το νέο iPad Air ξεχωρίζει από το iPad mini του 2021 από την άποψη της ισχύος χάρη στην υιοθέτηση του προηγουμένως Pro-αποκλειστικού τσιπ M1, αν και το iPadOS εξακολουθεί να μην μπορεί να χρησιμοποιήσει πλήρως αυτό το τσιπ στην τρέχουσα μορφή του ούτως ή άλλως.

    Εκτός από αυτές τις αναβαθμίσεις των προδιαγραφών, είναι βασικά το ίδιο με το iPad Air 4 που ήρθε πριν από αυτό. Εξακολουθεί να καταλαμβάνει αυτή την περίεργη θέση στη σειρά tablet της Apple, επίσης, ακουμπώντας στο πιο προηγμένο iPad Pro 11 ιντσών αλλά παράλληλα είναι πιο οικονομικό με τις αντίστοιχες θυσίες όμως στα χαρακτηριστικά του.

    M1 Ultra, Mac Studio, και Studio Display

    Όταν ο Cook μας μετέφερε στην ενότητα Mac της παρουσίασης, τα πράγματα έγιναν πιο ενδιαφέροντα με το εξαιρετικά ισχυρό τσιπ M1 Ultra, τη ολοκαίνουρια σειρά προϊόντων Mac Studio και τέλος μια οθόνη κατασκευασμένη από την Apple για όσους δεν θέλουν να ξοδέψουν 5.000 δολάρια σε μια Pro Display XDR.

    Αλλά, και πάλι, αυτά τα προϊόντα δεν είναι για όλους. Όπως είπε ο Apple SVP John Ternus, η σειρά αυτή αφορά κυρίως “δημιουργούς όπως σχεδιαστές, επιστήμονες και προγραμματιστές που αλλάζουν τον κόσμο”. Το Mac Studio και η Studio Display απευθύνονται σε αυτούς τους ανθρώπους.

    Σίγουρα όποιος τα είδε στην παρουσίαση θα ήθελε να τα αποκτήσει αλλά ήταν προφανές πως δεν είναι για τον μέσο καταναλωτή. Την ίδια στιγμή οι παρουσίαση τους σίγουρα έκανε τους χρήστες των Mac Pro 2019 να σκοτεινιάσουν και τον μέσο καταναλωτή να αντιλαμβάνεται πως δεν θα δούμε μάλλον ένα iMac 27 ιντσών.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.