14.7 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Τα νέα Mac Mini 256 GB και MacBook Pro 512 GB έχουν χαμηλότερες ταχύτητες SSD από τα προηγούμενα μοντέλα

    Ενώ το νέο Mac mini με το τσιπ M2 έχει χαμηλότερη αρχική τιμή $599, το βασικό μοντέλο με 256 GB αποθηκευτικού χώρου έχει χαμηλότερες ταχύτητες ανάγνωσης και εγγραφής SSD σε σύγκριση με το μοντέλο προηγούμενης γενιάς με το τσιπ M1 και 256 GB αποθηκευτικού χώρου.

    Ένα teardown του νέου Mac mini που κοινοποιήθηκε από το κανάλι YouTube Brandon Geekabit αποκαλύπτει ότι το μοντέλο των 256 GB είναι εξοπλισμένο με μόνο ένα τσιπ αποθήκευσης 256 GB, ενώ η ίδια διαμόρφωση με το τσιπ M1 έχει δύο τσιπ 128 GB. Αυτή η διαφορά εξηγεί γιατί το νέο μοντέλο έχει πιο αργό SSD, καθώς πολλά τσιπ NAND επιτρέπουν μεγαλύτερες ταχύτητες.

    Επιβεβαιώσαμε με την εφαρμογή συγκριτικής αξιολόγησης Blackmagic Disk Speed ​​Test ότι οι ταχύτητες ανάγνωσης και εγγραφής SSD για το νέο Mac mini 256 GB είναι περίπου 1.500 MB/s, που είναι από 30% έως 50% πιο αργές από τις ταχύτητες ανάγνωσης και εγγραφής για τις αντίστοιχες προηγούμενες -μοντέλο γενιάς, αν και τα αποτελέσματα αναφοράς και η απόδοση στον πραγματικό κόσμο μπορεί να διαφέρουν.

    Οι πελάτες που αναζητούν τις πιο γρήγορες ταχύτητες SSD θα πρέπει να διασφαλίσουν ότι διαμορφώνουν το M2 Mac mini τους με τουλάχιστον 512 GB αποθηκευτικού χώρου για να αποφύγουν αυτό το πρόβλημα. Ένας πιο αργός SSD μπορεί να επηρεάσει τις ταχύτητες μεταφοράς αρχείων και η συνολική απόδοση μπορεί επίσης να χτυπήσει ελαφρά, καθώς οι Mac χρησιμοποιούν προσωρινά χώρο SSD ως εικονική μνήμη όταν χρησιμοποιείται πλήρως η φυσική RAM.

    Όσον αφορά το Mac mini ανώτερης τεχνολογίας με το τσιπ M2 Pro, το βασικό μοντέλο με 512 GB αποθηκευτικού χώρου φαίνεται να έχει δύο λιγότερα τσιπ NAND από το μοντέλο που βασίζεται στην Intel που αντικατέστησε, σύμφωνα με ένα teardown που κοινοποίησε ο Brian Stucki του MacStadium.

    Τα μοντέλα MacBook Pro και MacBook Air 13 ιντσών με το τσιπ M2 και 256 GB αποθηκευτικού χώρου έχουν επίσης χαμηλότερες ταχύτητες SSD λόγω ενός μόνο τσιπ NAND και προφανώς η Apple δεν έχει αποφασίσει να αλλάξει πορεία με το νέο Mac mini.

    Σε μια δήλωση που κοινοποιήθηκε στο The Verge πέρυσι, η Apple ισχυρίστηκε ότι τα Mac που βασίζονται σε M2 έχουν «ακόμη πιο γρήγορη» απόδοση για πραγματικές δραστηριότητες, αλλά δεν είναι σαφές εάν η δήλωση αναφερόταν στην απόδοση του SSD ή στη συνολική απόδοση του συστήματος:

    Χάρη στις αυξήσεις απόδοσης του M2, το νέο MacBook Air και το MacBook Pro 13 ιντσών είναι απίστευτα γρήγορα, ακόμη και σε σύγκριση με φορητούς υπολογιστές Mac με το ισχυρό τσιπ M1. Αυτά τα νέα συστήματα χρησιμοποιούν ένα νέο NAND υψηλότερης πυκνότητας που παρέχει 256 GB αποθήκευσης χρησιμοποιώντας ένα μόνο τσιπ. Ενώ τα σημεία αναφοράς του SSD 256 GB ενδέχεται να παρουσιάζουν διαφορά σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά, η απόδοση αυτών των συστημάτων που βασίζονται στο M2 για δραστηριότητες στον πραγματικό κόσμο είναι ακόμη πιο γρήγορη.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.