Friday, May 17, 2024

Τα καταστήματα και τα εξουσιοδοτημένα service της Apple θα αρνηθούν πλέον να επιδιορθώσουν τα iPhones που αναφέρονται ως “αγνοούμενα”

Τα Apple Stores και οι εξουσιοδοτημένοι πάροχοι υπηρεσιών της Apple θα ειδοποιούνται τώρα εάν ένα iPhone έχει αναφερθεί ως αγνοούμενο στο μητρώο συσκευών GSMA όταν ένας πελάτης φέρνει τη συσκευή προς σέρβις, σύμφωνα με εσωτερικό σημείωμα που έλαβε η MacRumors.

Εάν ένας τεχνικός της Apple βλέπει ένα μήνυμα στα εσωτερικά συστήματα MobileGenius ή GSX που υποδεικνύουν ότι η συσκευή έχει αναφερθεί ως αγνοούμενη, καλούνται να απορρίψουν την επισκευή, σύμφωνα με το υπόμνημα της Apple που κοινοποιήθηκε τη Δευτέρα. Η νέα πολιτική θα πρέπει να συμβάλει στη μείωση της ποσότητας των κλεμμένων iPhone που εισάγονται στην Apple για επισκευή.

Το μητρώο συσκευών GSMA είναι μια παγκόσμια βάση δεδομένων που έχει σχεδιαστεί για τους πελάτες να αναφέρουν τις συσκευές τους ως αγνοούμενες σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής.

Τα Apple Stores και οι εξουσιοδοτημένοι πάροχοι υπηρεσιών της Apple δεν είναι ήδη σε θέση να εξυπηρετήσουν ένα iPhone εάν ο πελάτης δεν μπορεί να απενεργοποιήσει την Εύρεση iPhone και αυτή η πολιτική θα βοηθήσει στην αποτροπή της επισκευής κλεμμένων iPhone που δεν είχαν ποτέ ενεργοποιημένο το Find My iPhone από την Apple.

Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

Dimitrios Georgoulas
Dimitrios Georgoulas
Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.