14.7 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Τα “καλά” νέα για τη φημολογούμενη αύξηση της τιμής του iPhone 14 Pro της Apple

    Το iPhone 14 θα είναι ακόμη πιο ακριβό από τον προκάτοχό του, τουλάχιστον σύμφωνα με μια νέα έκθεση του αναλυτή Ming-Chi Kuo. Αν τον πιστέψουμε, το iPhone 14 Pro και το iPhone 14 Pro Max θα είναι και τα δύο πιο ακριβά από τους προκατόχους τους.

    Δεν μπορείτε να κατηγορήσετε την Apple επειδή σκέφτεται τουλάχιστον να αυξήσει τις τιμές στα iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max. έχει αλλάξει αρκετά από τότε που ορίστηκε η δομή τιμολόγησης $999$/$ 1099 με τα iPhone 11 Pro και iPhone 11 Pro Max. Ο πληθωρισμός και οι ελλείψεις προσφοράς έχουν ωθήσει τις τιμές των εξαρτημάτων υψηλότερα από ποτέ, και φυσικά υπάρχει όλη αυτή η κατάσταση με την πανδημία.

    Ωστόσο, αυτοί οι οικονομικοί άνεμοι δεν επηρεάζουν μόνο την Apple. Οι καταναλωτές πληρώνουν περισσότερα για σχεδόν ό,τι αγοράζουν. Ως αποτέλεσμα, περιορίζουν τις διακριτικές τους δαπάνες.

    Το iPhone είναι ένα απαραίτητο προϊόν για πολλούς ανθρώπους. Είναι μια αγορά που, αν πρέπει να την κάνεις, την κάνεις. Οι καταναλωτές θα μειώσουν τις δαπάνες σε άλλους τομείς προτού μένουν χωρίς smartphone. Όπως έδειξαν τα αποτελέσματα των κερδών του τρίτου τριμήνου της Apple, οι πωλήσεις iPhone μπορεί να είναι ισχυρές ακόμη και εν μέσω οικονομικών ανησυχιών.

    Αλλά αυτό μπορεί να μην συμβαίνει όταν ανακοινώνεται ένα νέο iPhone και είναι ακόμη πιο ακριβό από τον προκάτοχό του.

    Όσοι χρήστες iPhone σκέφτονταν να αναβαθμίσουν φέτος ενδέχεται να καθυστερήσουν ή να καταργήσουν τα σχέδιά τους. Τα άτομα που αλλάζουν από Android σε iPhone μπορεί να επιλέξουν ένα iPhone χαμηλότερης βαθμίδας ή να παραμείνουν σε ένα τηλέφωνο Android συνολικά. Οι πρώτοι αγοραστές smartphone ενδέχεται επίσης να επιλέξουν μια συσκευή Android ή ένα iPhone χαμηλότερης βαθμίδας.

    Αλλά υπάρχει μια βασική διαφορετική εικόνα για όλα αυτά: το iPhone 14 Pro και το iPhone 14 Pro Max μπορεί να είναι πιο ακριβά, αλλά υπάρχουν δύο άλλα μοντέλα iPhone 14 που θα κυκλοφορήσουν επίσης τον επόμενο μήνα.

    Το iPhone 14 θα είναι παρόμοιο με το iPhone 13 σχεδόν από κάθε άποψη. Η Apple πιθανότατα θα δυσκολευτεί να πείσει τους περισσότερους χρήστες του iPhone 13, και ίσως ακόμη και του iPhone 12, να αναβαθμίσουν. Το πραγματικό αστέρι του σόου φέτος; Το πολυαναμενόμενο iPhone 14 Max.

    Αυτό θα σηματοδοτήσει την πρώτη φορά που η Apple έχει πουλήσει ένα iPhone 6,7 ιντσών που δεν φέρει την επωνυμία “Pro” και πιστεύω ότι θα πουλήσει απίστευτα καλά.

    Τα τελευταία χρόνια, αν θέλατε τη μεγαλύτερη οθόνη iPhone, έπρεπε να αγοράσετε το πιο ακριβό μοντέλο «iPhone Pro Max» της Apple. Αυτό σήμαινε ότι πληρώνατε όχι μόνο για τη μεγάλη οθόνη, αλλά και για πιο προηγμένη τεχνολογία οθόνης, αναβαθμισμένο υλικό κάμερας και πιο premium σχεδιασμό.

    Το iPhone 14 Max αλλάζει αυτό: θα μπορείτε να αποκτήσετε ένα iPhone 6,7 ιντσών για λιγότερο από $1.100 και χωρίς όλες τις αποσκευές του “Pro Max”. Θα είναι ελαφρύτερο από το iPhone 14 Pro Max χάρη στη χρήση αλουμινίου αντί από ανοξείδωτο χάλυβα. Το εξόγκωμα της κάμερας δεν θα είναι τόσο μεγάλο.

    Από την άλλη η αύξηση της τιμής του iPhone 14 Pro θα επιτρέψει επίσης στην Apple να προσθέσει πιο πραγματικά «Pro» χαρακτηριστικά. Η Apple φέρεται να έχει κάποιες σημαντικές αναβαθμίσεις κάμερας στο δρόμο φέτος, μαζί με μια νέα σχεδίαση, το τσιπ A16 στο εσωτερικό, ακόμη και υποστήριξη για εγγραφή βίντεο 8K.

    Τα καλά νέα είναι ότι το iPhone 14 Max θα είναι επίσης μια επιλογή φέτος. Μπορεί να είναι ο λόγος που το iPhone 14 mini δεν θα είναι στην αγορά φέτος, αλλά η Apple γνωρίζει τους αγοραστές iPhone και τι θέλουν καλύτερα από οποιονδήποτε.

    Η Apple μπορεί επίσης να ενισχύσει τις δυνατότητες αποθήκευσης των iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max για να δικαιολογήσει αυτή την αύξηση της τιμής. Επί του παρόντος, το iPhone 13 Pro ξεκινά με 128 GB αποθηκευτικού χώρου, αλλά υπάρχουν ψίθυροι ότι το iPhone 14 Pro θα μπορούσε να ξεκινήσει με 256 GB.

    Μια πρώτη εκτίμηση λοιπόν και με βάση για τα παραπάνω θα μπορεί να είναι στην τιμολόγηση η εξής:

    • iPhone 14 – $799
    • iPhone 14 Max: $899
    • iPhone 14 Pro: $1099
    • iPhone 14 Pro Max: $1199

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.