24.4 C
Athens
Wednesday, April 24, 2024
More

    Σύνηθες Windows Malware μπορεί πλέον να επηρεάσει και Macs

    Μία σύνηθες μορφή malware στα Windows πλέον έχει δεχτεί αλλαγές και η νέα του προέκταση με την ονομασία “XLoader” μπορεί επίσης να επηρεάσει και macOS συστήματα (via Bleeping Computer).

    Το εν λόγω malware διαφημίζεται ως botnet χωρίς να κάνει εξαιρέσεις. Χρησιμοποιείται για την κλοπή στοιχείων login, λήψη screenshots, καταγραφή πληκτρολόγησης και ενεργοποίησης κακόβουλων αρχείων. Η νέα του αυτή μορφή ανακαλύφτηκε από τους ερευνητές ασφαλείας στην  Check Point Software.

    Ένας διακομιστής που έχει την macOS εκδοχή του XLoader είναι διαθέσιμος στο dark web ήδη για $49 το μήνα. Η Check Point που έκανε την έρευνα είδε πως σε ένα διάστημα 6 μηνών υπήρχαν αιτήσεις από 69 χώρες κάτι το οποίο σημαίνει πως έχει μεγάλη διάδοση σε όλο τον κόσμο. Τα μισά και περισσότερα θύματα αυτού του malware ήταν στην Αμερική.

    Το Formbook που είναι η αρχή έκδοση του malware αυτού συνεχίζει να είναι μια απειλή ακόμη και σήμερα με το XLoader να αναμένεται να έχει μια πολύ μεγαλύτερη χρήση μιας και είναι ανεξάρτητο από κάποια πλατφόρμα και έχει καλύτερη παρεμετροποίηση.

    “Αν και υπάρχει ένα κενό μεταξύ Windows και macOS στον χώρο του malware αυτό το κενό σιγά σιγά μειώνεται. Η αλήθεια είναι πως το macOS malware γίνεται καθημερινά μεγαλύτερο και πιο επικίνδυνο.”

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.