21.1 C
Athens
Thursday, April 25, 2024
More

    Συνοδευτικές εφαρμογές του OS X δεν θυμούνται τα passwords | Oδηγός

    iCloud-Keychain-Setup-OS-X-Mavericks

    Κατά το setup του OS X σε καινούριο Mac, σε κάποιες Mac-εφαρμογές καθορίζετε την πιστοποίηση σας ώστε στην συνέχεια να κάνετε ελεύθερα χρήση τους.

    Όμως, χωρίς προφανή λόγο, μπορεί το Mail να ζητά password κάθε φορά που προσπαθείτε να ελέγξετε ή να στείλετε ένα email. Ή σε χρήση του Safari, σε κάθε σελίδα που θελήσετε να κάνετε log in να ζητείται user name και password. Ενώ σε ενεργοποίηση του Wi-Fi να ζητείται το WPA password.

    Το θέμα προκαλείται από αλλοίωση της διάταξης (configuration) του Keychain Access και επιλύεται συνήθως με την πιο κάτω διαδικασία. Πάντως επειδή το Mail και το Wi-Fi έχουν κάποιες ιδιαιτερότητες, σε αποτυχία συμβουλευθείτε τους οδηγούς στα related posts στο τέλος του άρθρου.

    ◆ Διαδικασία :

    1. Πατάτε τα πλήκτρα ctrl-Space bar, στο search του Spotlight που θα αναδυθεί πληκτρολογείτε key, ανοίγετε το Keychain Access,

    και επιλέγετε Keychain First Aid.

    3. Πιστοποιηθείτε, τικάρετε το radio button Repair και click Start ώστε να επισκευασθεί η αλλοιωμένη διάταξη του Keychain.

     Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Πηγή: Macnotes.gr

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles