18 C
Athens
Wednesday, April 24, 2024
More

    Συνεχίζεται η κατάρρευση του Twitter: Ο Musk προειδοποιεί για πιθανή χρεοκοπία, ο αντιπρόεδρος Trust and Safety παραιτείται κ.α

    Η κατάρρευση του Twitter εντείνεται σήμερα χθες. Ο νέος ιδιοκτήτης του Twitter, Elon Musk κάλεσε σε μια ολομέλεια συνάντηση με τους υπαλλήλους, όπου προειδοποίησε ότι «η χρεοκοπία δεν είναι είναι κάτι αδύνατο για την εταιρεία» και ανακοίνωσε δύο αξιόλογες αποχωρήσεις στελεχών. Μία από αυτές τις αποχωρήσεις είναι ο Yoel Roth, επικεφαλής του Trust and Safety της εταιρείας.

    Όπως αναφέρθηκε από τη Zoe Schiffer, ο Musk κάλεσε τη συνάντηση όλων των εργαζομένων χθες το απόγευμα με μία ώρα ειδοποίησης μόνο. Δεν είναι σαφές τι ακριβώς τον ώθησε να το κάνει, αλλά φαινόταν ότι ένιωσε την ανάγκη να μοιραστεί κάποιες ενημερωμένες λεπτομέρειες σχετικά με την κατάρρευση της εταιρείας.

    Πρώτον, ο Musk αποκάλυψε ότι «δεν είναι σίγουρος πόσο ροή» έχει το Twitter αυτή τη στιγμή. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι δεν είναι σίγουρος εάν η οικονομική κατάσταση του Twitter είναι αρκετά ισχυρή ώστε να υποστηρίξει τη συνέχιση της λειτουργίας της εταιρείας. Ως εκ τούτου, είπε στους εργαζόμενους ότι «δεν αποκλείεται ακόμη και η χρεοκοπία».

    Ο Musk είπε ότι η «οικονομική εικόνα στο άμεσο μέλλον είναι πολύ άσχημη» για το Twitter και ότι η εταιρεία «εξαρτάται πάρα πολύ από τη διαφήμιση και είναι ευάλωτη σε μειώσεις στις δαπάνες της επωνυμίας», σύμφωνα με τους New York Times. Η εταιρεία «διατρέχει αρνητική ταμειακή ροή πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων», είπε ο Musk στους εργαζόμενους, λέγοντας ότι πούλησε μετοχές της Tesla για να «σώσει» το Twitter.

    Μετά από αυτό, ο Musk αποκάλυψε στους υπαλλήλους ότι δύο βασικά στελέχη παραιτήθηκαν: ο Yoel Roth, επικεφαλής εμπιστοσύνης και ασφάλειας της εταιρείας, και ο Robin Wheeler, αντιπρόεδρος λύσεων πελατών στις ΗΠΑ.

    Ο Roth και ο Wheeler είχαν αναλάβει και οι δύο ρόλους στην πρώτη γραμμή από τότε που ο Musk απέκτησε επίσημα το Twitter πριν από δύο εβδομάδες. Ο Roth μοιραζόταν τακτικές ενημερώσεις σχετικά με τις προσπάθειες μετριασμού του Twitter και την πρόληψη της παρενόχλησης και άλλες ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια και την εμπιστοσύνη. Το έκανε, ωστόσο, με μια ομάδα που ήταν ένα κέλυφος του πρώην εαυτού της μετά τις μαζικές απολύσεις του Musk.

    Ο Wheeler, εν τω μεταξύ, είχε πρωτοστατήσει στη σχέση του Twitter με τους διαφημιστές. Η διαφήμιση είναι η κύρια πηγή εσόδων της εταιρείας, αλλά ορισμένες εταιρείες έχουν αποσύρει τις διαφημίσεις τους από το Twitter εν μέσω της αναταραχής από την εξαγορά του Musk.

    Εν τω μεταξύ, το Twitter συνεχίζει να πολεμά το αυτοπροκαλούμενο χάος του νέου συστήματος “μπλε επιταγής” των $8 ανά μήνα με τους λογαριασμούς τρολ να κάνουν ένα μεγάλο πάρτι στην πλατφόρμα την στιγμή που ο Musk ήθελε με αυτό τον τρόπο να κάνει το ακριβώς το αντίθετο.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.