22.8 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Η Apple χάνει ταλέντο από την Google εν μέσω ώθησης για βελτίωση του Spotlight και εκκίνηση της δικής της μηχανής αναζήτησης

    Η Apple επιδιώκει να βελτιώσει την αναζήτηση Spotlight, αλλά απέχει ακόμη χρόνια από την έναρξη μιας μηχανής αναζήτησης για να ανταγωνιστεί την Google, σύμφωνα με το The Information.

    Η αναφορά εξηγεί ότι η τεχνολογία αναζήτησης της Apple αντιμετωπίζει οπισθοδρόμηση εν μέσω απώλειας ταλέντων από την Google. Το 2018, η Apple προσπάθησε να ενισχύσει την ανάπτυξη μιας μηχανής αναζήτησης Ιστού αγοράζοντας την startup Laserlike, εταιρεία μηχανικής εκμάθησης, η οποία ιδρύθηκε από τρεις πρώην μηχανικούς αναζήτησης της Google. Η τεχνολογία της εταιρείας συνιστούσε ιστότοπους με βάση τα ενδιαφέροντα ενός χρήστη και το ιστορικό περιήγησης. Τώρα, οι ιδρυτές της Laserlike φέρεται να επέστρεψαν στην Google.

    Η ομάδα αναζήτησης της Apple πιστεύεται ότι περιλαμβάνει τουλάχιστον 200 υπαλλήλους και εξουσιοδοτεί την τεχνολογία πίσω από το Spotlight, τις προτάσεις Siri και τις απαντήσεις που παρέχονται από τη Siri‌. Η εταιρεία απέχει ακόμη τουλάχιστον τέσσερα χρόνια από την έναρξη μιας αντικατάστασης της αναζήτησης Google, σύμφωνα με ένα άτομο που συμμετέχει στην ομάδα που μίλησε στο The Information. Ενώ η Google πληρώνει στην Apple περίπου 15 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως για να παραμείνει ως η προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης στις συσκευές Apple, η Apple αναπτύσσοντας έναν εσωτερικό αντίπαλο για την αναζήτηση Google θα μπορούσε να αυξήσει τη μόχλευση της κατά τις περιοδικές διαπραγματεύσεις με την Google για τη συμφωνία.

    Εν τω μεταξύ, η Apple προφανώς έχει συζητήσει τη χρήση της τεχνολογίας για να ενεργοποιήσει την αναζήτηση για το Apple Music και το App Store. Η Apple χρησιμοποιεί αυτήν τη στιγμή την τεχνολογία αναζήτησης για τη δημιουργία δεδομένων για ομάδες της Apple που αναπτύσσουν εφαρμογές που χρησιμοποιούν επεξεργασία φυσικής γλώσσας, όπως η εφαρμογή Μετάφραση, και για τη χρήση tweets για τον προσδιορισμό ειδησεογραφικών συμβάντων που πρέπει να εμφανίζονται στα αποτελέσματα και να προτείνει άρθρα Apple News. Μία από τις άμεσες προτεραιότητες της ομάδας λέγεται ότι είναι η βελτίωση του Spotlight, ώστε να μπορεί να χειρίζεται «100 φορές περισσότερα» ερωτήματα από ό,τι σήμερα.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.