Saturday, May 18, 2024

Στο στόχαστρο της Apple indie σκηνοθέτης με το εμπορικό σήμα τίτλου ταινίας «Apple-Man»

Η Apple είναι δυσαρεστημένη με τον τίτλο “Apple-Man” που ο indie σκηνοθέτης Vasyl Moskalenko σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει για μια κωμική ταινία που βρίσκεται σε εξέλιξη. H εταιρεία είναι εντελώς αντίθετη στην αίτηση εγγραφής εμπορικών σημάτων με την ονομασία “Apple-Man” του Moskalenko.

Ο Moskalenko το 2020 ξεκίνησε ένα επιτυχημένο Kickstarter για το “Apple-Man”, μια ταινία κωμωδίας δράσης που αφορά έναν εν μέρη άνθρωπο και εν μέρη μήλο υπερήρωα που τώρα που βρίσκεται πριν την ολοκλήρωση της, η Apple αμφισβητεί το όνομα “Apple-Man”. Σε ένα βίντεο στο YouTube, ο Moskalenko εξηγεί ότι η Apple αντιτάχθηκε στο εμπορικό σήμα Apple-Man και έχει ήδη κινηθεί δικαστικά στέλνοντας του ένα αντίστοιχο έγγραφο 467 σελίδων.

“Η ταινία μου δεν έχει καμία σχέση με την εταιρεία Apple”, λέει ο Moskalenko στο βίντεο. “Δεν έχω αναφέρει ποτέ τίποτα για MacBooks, iPhones, iPad και ούτω καθεξής. Ούτε λέξη.” Ο Moskalenko λέει ότι η ταινία του έχει να κάνει με μήλα, “τα φρούτα”. Η Apple φαίνεται να ανησυχεί ότι οι καταναλωτές θα πιστεύουν ότι το “Apple-Man” σχετίζεται ή ότι έχει πάρει την έγκριση από την Apple.

Σε περίπτωση άρνησης της καταχώρισης του εμπορικού σήματος, ο Moskalenko ανησυχεί επίσης ότι η Apple θα είναι σε θέση να απαιτήσει τη διαγραφή της ταινίας μετά την κυκλοφορία της. “Στην πραγματικότητα μοιάζει με εκφοβισμό εμπορικών σημάτων”, είπε ο σκηνοθέτης χαρακτηριστικά που ελπίζει πως θα βρει έναν συμβιβασμό με την Apple.

Aκολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

Dimitrios Georgoulas
Dimitrios Georgoulas
Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.