21.1 C
Athens
Thursday, April 25, 2024
More

    Στελέχη της Apple μιλάνε για τον νέο M1 επεξεργαστή, και απαντούν στις φήμες για Mac με οθόνη αφής

    Μετά την ανακοίνωση των πρώτων M1 Macs νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, στελέχη της Apple παραχώρησαν συνέντευξη στο The Independent για αυτό τον σκοπό.

    Ο Jowswiak της Apple είπε πως δεν μπορούσε να πιστέψει την αύξηση των επιδόσεων όταν τις είδε για πρώτη φορά και ο Federighi πρόσθεσε:

    “Είμαστε άφωνοι. Έχεις αυτά τα projects όπου κάποιες φορές έχεις έναν στόχο και σκέφτεσαι πως αν φτάσεις αρκετά κοντά σε αυτόν είσαι μια χαρά. Αυτό που καταφέραμε όμως μας έχει κάνει να πηδάμε από την χαρά μας. Όταν ξεκινήσαμε να ενώνουμε τα κομμάτια αντιληφθήκαμε πως αυτό θα δούλευε πολύ καλύτερα από ότι αρχικά και εμείς οι ίδιοι είχαμε σκεφτεί. Ξεκινήσαμε να βλέπουμε τα νούμερα στην αυτονομία και σκουντούσαμε ο ένας τον άλλον.”

    Ο Ternus ανέφερε πως η ομάδα που δούλεψε στον M1 επεξεργαστή ήθελε να συνεχίσει να πιέζει για το καλύτερο για να δουν που θα μπορούσαν να φτάσουν.

    “Η ορμή ήταν συνεχής μέσα στις ομάδες που είχαν τόσο πάθος και ενθουσιασμό για αυτό το προϊόν που συνέχισαν να πιέζουν και προσπαθούσαν να δουν κάθε φορά πόσο καλύτερο μπορούν να το κάνουν”

    Σχετικά με την ονομασία του επεξεργαστή ο Joswiak ανέφερε:

    “Νομίζω πως το M1 έχει πολύ λογική για ένα Mac chip. Το “Α” ξεκίνησε για τα chips των iPhones και έκτοτε προσπαθούμε να χρησιμοποιήσουμε γράμματα που έχουν λογική. Τα chips για τα ακουστικά μας χρησιμοποιούν το γράμμα “H” και έτσι αντιλαμβάνεστε τον τρόπο σκέψης μας….”

    Όταν ρωτήθηκαν για την διαφοροποίηση του MacBook Air με το MacBook Pro τα οποία και τα δύο έχουν τον M1 επεξεργαστή ο Federighi γρήγορα απάντησε πως η μεγάλη διαφορά είναι το σύστημα ψύξης στα δύο μηχανήματα. Μάλιστα ο Federighi ξεκίνησε να σχεδιάζει ένα γράφημα για να δείξει πως η θερμοκρασία παίζει σημαντικό ρόλο στις επιδόσεις.

    Ο Federighi επίσης ανέφερε για την σημαντική αυτή μετάβαση από τους Intel επεξεργαστές:

    “Είναι κάτι που το έχουμε ξανακάνει. Έχουμε δει και άλλους στην βιομηχανία να το κάνουν αλλά όχι τόσο πετυχημένα. Αλλά πιστεύουμε πως έχουμε καταφέρει να ομαλοποιήσουμε αυτές τις μεταβάσεις ενώ παράλληλα έχουμε και τα κατάλληλα εργαλεία για να κάνουμε την δουλειά των προγραμματιστών εύκολη. Όταν λοιπόν πριν χρόνια καθίσαμε και σχεδιάσαμε αυτή την κίνηση είχαμε μέσα στην εταιρεία μια σειρά από μεγάλα ταλέντα καθώς και την εμπειρία για να οργανώσουμε μια τέτοια κίνηση”

    Ο Ternus ανέφερε γιατί η Apple δεν έφερε έναν νέο σχεδιασμό στα πρώτα M1 Macs:

    “Νομίζω πως αυτά τα συστήματα κάνουν μια δήλωση: Κοιτάξτε τι είναι δυνατό με τον M1 επεξεργαστή και με όλες τις τεχνολογίες μας. Πιστεύω πως είναι μια τρομερή βάση για αυτή την μετάβαση και την έλευση αρχικά του M1. Και ξέρετε πως δεν αλλάζουμε τον σχεδιασμό απλά για να πούμε πως τον αλλάξαμε. Έχουμε μια υπέροχη πλατφόρμα εδώ, έχουμε έναν υπέροχο νέο επεξεργαστή και μπορούμε να τα παντρέψουμε αυτά τα 2 σε κάτι πραγματικά φανταστικό.”

    Ο Federighi επίσης ρωτήθηκε για της φήμες που θέλουν την Apple να φέρνει μια οθόνη αφής στο Mac ειδικά τώρα με τις σχεδιαστικές αλλαγές που έχει το macOS Big Sur:

    “Η αισθητική του Big Sur δανείζεται στοιχεία από το iPhone και iPad – Κουμπιά είναι μεγαλύτερα, με περισσότερα κενό ανάμεσα τους κάτι που έκανε πολλούς να σχολιάσουν πως θα ήταν ιδανικά για χρήση με τα δάχτυλα. Εξαιτίας αυτού είχαμε αυτές τις φήμες και όχι εξαιτίας κάποιου μυστικού πλάνου που έχουμε για να αλλάξουμε τον τρόπο που δουλεύει το Mac. Όταν διαβάσαμε αυτά τα άρθρα ξεκινήσαν να ρωτάω τον εαυτό μου γιατί; Σχεδιάσαμε το macOS για να μοιάζει πιο οικείο και άνετο σε εμάς και χωρίς να σκεφτόμαστε κάτι που να έχει σχέση με την αφή “

    Φυσικά αν προσέξουμε το σχόλιο του Federighi δεν αποκλείει κατηγορηματικά πως ένα Mac με οθόνη αφής δεν θα έρθει απλά ο ίδιος δίνει έμφαση στο γεγονός πως το Big Sur δεν σχεδιάστηκε για έναν τέτοιο σκοπό.

    Αξίζει να διαβάσετε ολόκληρη την συνέντευξη στο The Independent.

    *Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.