23.3 C
Athens
Wednesday, April 24, 2024
More

    Στέλνοντας και λαμβάνοντας SMS/MMS στο iOS 8 για iPad και OS X Yosemite | Εξήγηση

    wwdc_2014_continuity_sms_icon

    Η νέα υπηρεσία που εισήγαγε η Apple στον iOS 8 και στο OS X Yosemite με την ονομασία Continuity περιλαμβάνει και την δυνατότητα της αποστολής και λήψης SMS και MMS από τις αντίστοιχες συσκευές. Αυτό σημαίνει πως ακόμη και αν το iPhone σας είναι σε κάποιο άλλο δωμάτιο εσείς μπορείτε να διαχειριστείτε τα μηνύματα του παρόχου σας που αποστέλλονται από τους γνωστούς σας από άλλες συσκευές, Android, Windows Phone, blackberry κλπ.

    Αν ανατρέξουμε λίγο στο παρελθόν θα δούμε πως το αρχικό iPhone είχε μια συγκεκριμένη εφαρμογή μηνυμάτων προ εγκατεστημένη υποστηρίζοντας SMS. Δούλευε απροβλημάτιστα και μπορούσε να λαμβάνει και να αποστέλλει μηνύματα σε όλες τις πλατφόρμες χωρίς κανένα πρόβλημα. Δεν διεκδικούσε δάφνες σχεδιασμού αλλά έκανε την δουλειά του. Η Apple όμως και ειδικά στην αρχή ήταν τελείως κάθετη στην υποστήριξη των MMS. O Steve Jobs δεν έβλεπε την ουσία τους αν και τελικά πήρε πίσω αυτή την απόφαση μερικά χρόνια μετά.

    Ειδικά στην Αμερική και όχι μόνο οι πάροχοι πραγματικά κάνανε πάρτι για χρόνια με τις χρεώσεις μηνυμάτων και άνετα ο τρόπος επικοινωνίας αυτός ήταν και είναι μια κερδοφόρα επιχείρηση. Διαφορετικές χρεώσεις, διαφορετικά πακέτα και πολλά λεφτά στου παρόχους.

    Η Apple προσπάθησε να δώσει μια απάντηση σε αυτό το πρόβλημα όταν εισήγαγε το iMessage στο iOS 5 και στο OS X Lion. Η εφαρμογή προσέφερε μια δωρεάν αντίστοιχη υπηρεσία μοιάζοντας με το BBM που απολάμβαναν οι χρήστες του blackberry. Απαραίτητη προϋπόθεση η ύπαρξη ασύρματου δικτύου για την δωρεάν λήψη και αποστολή μηνυμάτων.

    Το πρόβλημα όμως σε αυτή την υλοποίηση ήταν πως το iMessage είναι συμβατό μόνο με Apple συσκευές. Έτσι λοιπόν αν και ήταν πολύ ευχαριστώ να στέλνεις και να λαμβάνεις μηνύματα από την άνεση του iPad, iPod Touch ή Mac όλες οι άλλες πλατφόρμες αποτελούσαν ξένο σώμα για αυτή την εφαρμογή.

    Αυτό φαίνεται να αλλάζει φέτος με την εισαγωγή του Continuity και υπόσχεται να ομαλοποιήσει την επικοινωνία μια και καλή ανεξάρτητα από την πλατφόρμα της συσκευής του χρήστη.

    Η ζεύξη μεταξύ ενός smartphone και tablet για αν επιτρέπει την υποστήριξη SMS  έχει γίνει και παλαιότερα. Το πλεονέκτημα της Apple είναι πως όλες οι αποστολές και λήψεις μπορούν να γίνουν από οποιοδήποτε smartphone, tablet ή υπολογιστή.

    wwdc_2014_continuity_sms_screens

    Ο χρήστης θα πρέπει να έχει το iPhone του και οποιοδήποτε iPad ή Mac στο ίδιο iCloud λογαριασμό μέσω του Apple ID του. Αυτό επιβεβαιώνει πως όλες αυτές οι συσκευές μπορούν να στέλνουν και να λαμβάνουν SMS και MMS. Θα πρέπει επίσης να είναι και στο ίδιο δίκτυο WiFi.

    Λαμβάνοντας πλέον ένα SMS ή MMS στο iPad ή στο Mac σας γίνεται εύκολη υπόθεση. Όταν οι συσκευές σας ταυτοποιηθούν ουσιαστικά ότι εμφανίζει το iPhone σας στην εφαρμογή μηνυμάτων θα εμφανίζεται και στις οθόνες των συσκευών αυτών. Με την ίδια άνεση μπορείτε να στέλνετε SMS ή MMS από το iPad ή το Mac σας προς όλους χωρίς να χρειάζεστε το iPhone σας που μπορεί να είναι στο άλλο δωμάτιο και να φορτίζει.

    Φυσικά οι αποστολές σε άλλες Apple συσκευές θα παραμένουν δωρεάν εφόσον και ο παραλήπτης είναι συνδεμένος σε ένα δίκτυο WiFi διαφορετικά θα ισχύουν οι κανονικές χρεώσεις του παρόχου.

    Με απλά λόγια η Apple μεταφέρει για πρώτη φορά την εμπειρία και την χρηστικότητα της εφαρμογής των μηνυμάτων του iPhone σε iPad και Mac.

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles