19.3 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Σημαντικό έδαφος χάνει το Apple TV από το Roku και το Chromecast

    Apple-TV-Glee

    To $99 Apple TV box πλέον έχει αρχίσει και χάνει σημαντικό έδαφος στον χώρο του media streaming σύμφωνα με έρευνα αγοράς από την Parks Associates που αναδημοσιεύει σήμερα το CNET.

    Το μερίδιο αγορά του Apple TV σημείωσε μια σημαντική πτώση της τάξης του 17% στην Αμερική κάτι που όμως για πολλούς ήταν αναμενόμενο με το Roku και το Chromecast να έρχονται στην θέση 1 και 2 του αγοραστικού κοινού.

    Λίγο ποιο κάτω από την 3η θέση που βρίσκετε το Apple TV συναντάμε το Fire TV της Amazon που και αυτό όμως πλέον έχει πλησιάσει απειλητικά.

    Parks-Associates-chart-Streaming-Media-Devices-January-September-2014

    Η Apple παρουσίασε το Apple TV τον Μάρτιο του 2012 και μετά προχώρησε στην τελευταία μικρή του αναβάθμιση στις 28 Ιανουαρίου πέρυσι. Έτσι λοιπόν είναι σίγουρο πως μια σημαντική του αναβάθμιση έχει καθυστερήσει σημαντικά από την Apple με τον ανταγωνισμό να κάνει βήματα προόδου.

    Από την πλευρά της η εταιρεία έχει προσθέσει περισσότερα κανάλια, για το αμερικανικό κοινό αλλά και πάλι αυτές οι προσθήκες ήταν μικρές. Οι φήμες θέλουν το επόμενης γενιάς Apple TV να έχει έναν πολύ δυνατό επεξεργαστή με προσθήκη App Store αλλά και παιχνιδιών μέσα από την ίδια την συσκευή.

    Η Apple αυτή την στιγμή για το εν λόγω προϊόν φαίνεται να περιμένει και αν θα κάνει κίνηση να είναι μια πολύ ολοκληρωμένη και δυνατή. Πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν πως θα πρέπει να δούμε πρώτα ποιότητα 4K ταινιών στο iTunes πριν η εταιρεία κάνει το επόμενο βήμα για το Apple TV.

    Επίσης παρά το γεγονός πως η Apple δεν έχει κάνει κάποια σημαντική αναβάθμιση παραμένει ακόμη και έτσι μέσα στις 3 εταιρείες που έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στην Αμερική κάτι που ίσως κάνει κάποιους να επαναπαύονται στο Cupertino. Το θέμα όμως είναι για πόσο ακόμη….

     Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles