19.3 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    To σημαντικότερο χαρακτηριστικό του Apple Watch – Ευκολία

    AppleWatchSport-640x359

    Μετά την επίσημη παρουσίαση του Apple Watch στο event της Apple τον Σεπτέμβριο πολλοί ασχολήθηκαν με τα χαρακτηριστικά που θα έχει η νέα και πρώτη wearable συσκευή της Apple και σχεδόν κανένας δεν παρουσίασε ένα παράδειγμα καθημερινής χρήσης του.

    Στο event ο Tim Cook δεν χρησιμοποίησε ατάκες του iPhone “are you getting it yet?” αλλά ούτε και του  iPad “better than both”.  Οι εν λόγω συσκευές έγιναν τεράστιες επιτυχίες για την Apple μέσω της διεπαφής του iPhone με τον χρήστη και μέσω των εμπειριών που προσέφερε το iPad.

    To Αpple Watch λοιπόν για να γίνει επιτυχία πρέπει να μας προσφέρει κάτι άλλο και αυτό δεν είναι τίποτα περισσότερο ή τίποτα λιγότερο από την ίδια την ευκολία και ευχρηστία.

    Πριν η Apple παρουσιάσει το Apple Watch περιμέναμε να δούμε 4 σημαντικά πράγματα από αυτή την συσκευή:

    • Την δυνατότητα συλλογής δεδομένων υγείας και σωματικής άσκησης μέσω του HealthKit.
    • Την δυνατότητα δημιουργίας διεπαφών για άλλα αξεσουάρ και ειδικά αυτά του σπιτιού μέσω του HomeKit.
    • Την δυνατότητα πληρωμών μέσω του PassKit
    • Την δυνατότητα ειδοποιήσεων από διάφορες εφαρμογές

    Η Apple τα έκανε όλα αυτά μαζί με ένα ακόμη καλύτερο.

    Επικοινωνία

    apple-watch-crown

    Με το Apple Watch θα μπορούμε να μετράμε τα βήματα μας, να αγοράσουμε κάτι με το Apple Pay, να χειριστούμε το Apple TV μας, και να δείξουμε σε οικογένεια και φίλους πως τους σκεφτόμαστε.

    Μιας και όλα τα παραπάνω υποστηρίζονται από τα  frameworks των HealthKit, WatchKit, PassKit, και HomeKit, στο άμεσο μέλλον σίγουρα θα μπορούμε να κάνουμε και πολλά περισσότερα. Για παράδειγμα θα μπορούμε να μοιραστούμε τα δεδομένα υγείας μας, να δείξουμε το εισιτήριο μας αλλά ακόμη και να κλείσουμε όλα τα φώτα του σπιτιού μας πριν πάμε για ύπνο.

    Όλα αυτά χωρίς να χρειαστεί να βγάλουμε το iPhone μας από την τσέπη, τσάντα ή να χρειαστεί να το πάρουμε από το άλλο δωμάτιο που το έχουμε αφήσει να φορτίζει.

    Εισαγωγή δεδομένων, έλεγχος, αυθεντικοποιήση, ειδοποιήσεις, επικοινωνία.

    Όλα είναι πολύ σημαντικά και πράγματα που χρειαζόμαστε και θέλουμε. Πάνω από όλα θα είναι πράγματα που θα μπορούμε να κάνουμε ευκολότερα αλλά ακόμη και ίσως καλύτερα με το Apple Watch.

    apple-watch-sport-sensors

    Υπάρχουν πολλά καθημερινά παραδείγματα που δείχνουν την αξία αυτών:

    • Κάποια θέλει το Apple Watch για να αγοράσει το iPhone 6 Plus, να μπορεί όμως να το αφήνει στην τσάντα της χωρίς να ανησυχεί για να μην χάσει μηνύματα ή κλήσεις
    • Κάποιος στο τομέα υγείας θα το χρησιμοποιήσει γιατί το σύστημα ειδοποιήσεων του νοσοκομείου λειτουργεί για iPhone αλλά δεν θέλει να παίρνει την συσκευή συνεχώς μαζί του σε όλα τα κρεβάτια των ασθενών
    • Κάποιος που του αρέσει το joking ονειρεύεται την μέρα που θα αφήσει το iPhone στο σπίτι του
    • Ένας επιχειρηματίας δεν μπορεί στις συναντήσεις του να κοιτάει συνεχώς την συσκευή του γιατί μπορεί να τον θεωρήσουν αδιάφορο και αγενή
    • Κάποιος fan των gadget ονειρεύεται την μέρα που θα μπορεί να λέει “Goodnight, Siri!” και αυτόματα το σπίτι του να κλειδώνει και τα φώτα του σπιτιού του να κλείνουν

    Αυτή είναι η πραγματική μαγεία. Περισσότερα προσωπικά πράγματα με τον μικρότερο παράγοντα διεπαφής.

    Όταν το iPhone κυκλοφόρησε το 2007 δεν ήταν τελείως ανεξάρτητο σαν συσκευή. Χρειαζόταν έναν υπολογιστή αλλά επίσης μας βοήθησε να κάνουμε πράγματα χωρίς να πρέπει να καθόμαστε μπροστά από έναν. Στο βάθος χρόνου κέρδισε την ανεξαρτησία του και σήμερα μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα χωρίς να χρειαστεί να τρέξουμε σε ένα PC ή Mac.

    Οι υπολογιστές παραμένουν μεγαλύτεροι και ισχυρότεροι αλλά το iPhone είναι πιο προσωπικό και πιο εύχρηστο. Είναι η καλύτερη συσκευή για ότι κάνει γιατί είναι μια που μπορούμε να έχουμε πάντα μαζί μας.

    apple-watch-and-iphone-6

    Το ίδιο αναμένουμε να γίνει και με το Apple Watch. Αρχικά δεν θα είναι τόσο ανεξάρτητο και θα χρειάζεται ένα iPhone αλλά δεν θα χρειάζεται συνεχώς να κοιτάμε και να χρησιμοποιούμε το iPhone μας.

    Οι επόμενες γενιές του Apple Watch κανείς δεν ξέρει πόσο ανεξάρτητο θα το κάνουν….

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles