21.7 C
Athens
Thursday, April 18, 2024
More

    Σημαντικός M1 Mac μηχανικός αποχωρεί από την Apple και πάει στην Intel

    Ο πρώην πλέον Director of Mac System Architecture Jeff Wilcox αυτή την εβδομάδα ανακοίνωσε και επίσης πως δεν ανήκει στο δυναμικό της Apple και αναλαμβάνει νέο ρόλο στην Intel.

    O Wilcox είχε σημαντικό ρόλο στην M1 ομάδα της Apple και στην μεταφορά από τους Intel επεξεργαστές στου δικού της σχεδιασμού.

    Στο προφίλ του αναφέρει πως ηγήθηκε των προσπαθειών της Apple για την μεταφορά των Macs με τους νέους επεξεργαστές ενώ πριν από αυτό είχε αναπτύξει την αρχιτεκτονική το T2 επεξεργαστή που χρησιμοποιήθηκε στα Intel Macs.

    O Wilcox είχε κάνει γνωστές τις προθέσεις του για να αποχωρήσει από την Apple τον Δεκέμβριο αναφέροντας πως αναζητάει νέες ευκαιρίες ενώ παράλληλα δήλωνε πως ήταν πολύ υπερήφανος για ότι κατάφερε στην Apple.

    “Μετά από 8 φανταστικά χρόνια αποφάσισα να αποχωρήσω από την Apple και να αναζητήσω νέες ευκαιρίες. Ήταν ένα υπέροχο ταξίδι και μόνο περήφανος δηλώνω για ότι καταφέραμε όσο καιρό ήμουν στην εταιρεία και ειδικά για την μεταφορά στους Μ1, Μ1 Pro και M1 Max επεξεργαστές. Θα μου λείψουν όλοι οι συνάδελφοι μου στην Apple και οι φίλοι μου αλλά πραγματικά είμαι ενθουσιασμένος για το επόμενο ταξίδι που θα ξεκινήσω.”

    Στην Intel τώρα ο Wilcox θα αναλάβει όλη την αρχιτεκτονική των SOCs επεξεργαστών της. Αξίζει να τονίσουμε ότι πριν έρθει στην Apple ο Wilcox είχε δουλέψει στην Intel ήδη.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.