13.9 C
Athens
Saturday, April 20, 2024
More

    Πώς το Apple Watch Series 7 συγκρίνεται με τα Series 6 και παλαιότερα μοντέλα

    Το Apple Watch Series 7 και επίσημα παρουσιάστηκε στο iPhone 13 event με την Apple να ανακοινώνει πως θα γίνει διαθέσιμο στην αγορά αργότερα μέσα στο έτος. Αν και το νέο Apple Watch μπορεί αρχικά να δίνει την εντύπωση πως προσφέρει μικρές αναβαθμίσεις, ανάλογα με το ποιο μοντέλο Apple Watch έχετε μπορεί να δίνει κάποιες σπουδαίες βελτιώσεις για εσάς.

    Μιας και το Apple Watch δεν είναι απαραίτητα κάτι που αγοράζει κάποιος κάθε χρόνο συμπεριλάβαμε σε αυτό το συγκριτικό τα υπόλοιπα μοντέλα από το Series 6 μέχρι το Series 3.

    Apple Watch 7 vs Apple Watch 6 και παλαιότερα μοντέλα

    Επεξεργαστής και αποθηκευτικός χώρος

    Έχει ενδιαφέρον πως η Apple φέτος για το Series 7 χρησιμοποιεί τον ίδιο 64 bit dual core επεξεργαστή που είδαμε στο Series 6. Μπορεί η εταιρεία να τον ονόμασε S7 αλλά είναι ακριβώς ο ίδιος.

    Apple Watch S6 SiP

    Δεν είναι τυχαίο που η Apple δεν έκανε καμία αναφορά στον Series 7 επεξεργαστή κατά την ανακοίνωση του νέου Apple Watch. Έτσι δεν θα πρέπει να περιμένουμε κάποια αύξηση στην ταχύτητα από το Series 6 ενώ αυτοί που έρχονται από παλαιότερο Apple Watch μοντέλα σίγουρα θα παρατηρήσουν πως το Series 7 είναι πιο γρήγορο με πιο ομαλά ανοίγματα εφαρμογών.

    Ένα άλλο πλεονέκτημα αν κάποιος έρχεται από το Apple Watch Series 3 ή 4 στο νέο Apple Watch Series 7 είναι η αύξηση του αποθηκευτικού χώρου στα 32GB.

    Κάσα και οθόνη

    Apple Watch 7 vs Series 6, earlier - case and display

    Δύο από τις βασικές αλλαγές του Apple Watch Series 7 είναι η ελαφρώς μεγαλύτερη κάσα του στα 45 και 41 χιλιοστά και η μεγαλύτερη οθόνη. Είναι 20% μεγαλύτερη από τα Series 4-6/SE και 50% μεγαλύτερη από τα Series 3.

    Να τονίσουμε πως όλα τα λουράκια από τα προηγούμενα μοντέλα είναι συμβατά με το νέο Apple Watch Series 7. Επίσης αν έρχεστε από τα Series 3,4 ή και το SE θα έχετε και μια always on οθόνη.

    Μπαταρία και φόρτιση

    Apple Watch Series 7 comparison - battery life and charging

    Μια άλλη σημαντική βελτίωση του Apple Watch Series 7 από τους προκατόχους του είναι πως φορτίζει 33% πιο γρήγορα. Αυτό σημαίνει πως από το 0-80% χρειάζεται 45 λεπτά αντί για 60 λεπτά που θέλουν τα άλλα μοντέλα.

    Αν ενδιαφέρεστε να κάνετε χρήση του Apple Watch Series 7 για καταγραφή ύπνου τότε έχετε επίσης 8 ώρες χρήσης από μια φόρτιση 8 λεπτών.

    Series 76SE543
    ΑυτονομίαΜέχρι 18 ώρεςΜέχρι 18 ώρεςΜέχρι 18 ώρεςΜέχρι 18 ώρεςΜέχρι 18 ώρεςΜέχρι 18 ώρες
    Φόρτιση0-80% σε 45 λεπτά + 8 λεπτά φόρτιση = 8 ώρες καταγραφής ύπνου 0-80% σε ~60 λεπτά 0-80% σε ~60 λεπτά0-80% σε ~60 λεπτά0-80% σε ~60 λεπτά0-80% σε ~60 λεπτά

    Πάρα αυτά δεν έχουμε κάποια βελτίωση στην ίδια την αυτονομία η οποία παραμένει η ίδια και είναι μέχρι 18 ώρες.

    Χαρακτηριστικά

    Apple Watch Series 7 comparison - Key features

    Αυτά είναι κάποια βασικά χαρακτηριστικά του Series 7 σε σύγκριση με τους προκατόχους του:

    Τιμολόγηση

    To Apple Watch Series 7 θα έρθει με μια τιμή εκκίνησης τα $399 όπως και το Series 6. Η τιμή του Apple Watch SE παραμένει στα $279 ενώ το Series 3 δηλώνει για ακόμη μια φορά παρών με αρχική τιμή τα $199.

    Apple Watch 7 vs Series 6 and earlier - wrap-up

    Συμπερασματικά λοιπόν το Apple Watch Series 7 δίνει μια αίσθηση περισσότερο ως μιας αναβάθμισης 6S αλλά αν σκέφτεστε να αναβαθμίσετε από τα Series 3, 4 ή SE τότε θα έχετε μια μεγαλύτερη οθόνη, always on οθόνη, γρηγορότερη φόρτιση και όλα τα διαθέσιμα χαρακτηριστικά υγείας της Apple.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.