23.9 C
Athens
Tuesday, April 16, 2024
More

    Πώς να κάνετε λήψη του Ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού στο Apple Wallet στο iPhone σας

    Όσοι από εσάς έχετε κάνει το εμβόλιο κατά του COVID-19 σίγουρα θα χρειαστεί να έχετε μαζί σας για τον ένα ή άλλο λόγο το πιστοποιητικό εμβολιασμού σας. Τι καλύτερος τρόπος από το να το έχετε πάντα αυτό εύκαιρο από το Apple Wallet στο iPhone σας και προσβάσιμο κατόπιν ακόμη και από το Apple Watch σας.

    Ας δούμε τα βήματα:

    Ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό COVID-19

    Μπορείτε να εκδώσετε το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID – 19 αν είτε έχετε:

    • ολοκληρώσει τη διαδικασία του εμβολιασμού 
    • νοσήσει και έχει καταχωριστεί το θετικό αποτέλεσμα του ελέγχου από την Μονάδα Υγείας/ Διαγνωστικό Κέντρο/ Εργαστήριο /Κλιμάκιο στο οποίο έχετε διενεργήσει τον έλεγχο
    • υποβληθεί  σε  διαγνωστικό έλεγχο (τελευταίο χρονικά εντός 30 ημερών) Rapid ή PCR και έχει καταχωριστεί το αρνητικό αποτέλεσμα από την Μονάδα Υγείας/ Διαγνωστικό Κέντρο/ Εργαστήριο/ Κλιμάκιο στο οποίο έχετε διενεργήσει τον έλεγχο

    Για να εκδοθεί το πιστοποιητικό θα πρέπει να έχετε ελληνική ταυτότητα που αναγράφει τα στοιχεία σας με λατινικούς χαρακτήρες ή διαβατήριο σε ισχύ.

    Θα χρειαστείτε:

    • τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet
    • τον ΑΜΚΑ σας

    Κύρια χαρακτηριστικά του πιστοποιητικού:

    • παρέχεται σε ψηφιακή και / ή έντυπη έκδοση
    • είναι ασφαλές και προστατευμένο και περιλαμβάνει κωδικό QR
    • παρέχεται και στα αγγλικά

    Από το iPhone σας λοιπόν πηγαίνετε εδώ και στο κάτω μέρος της σελίδας κάντε είσοδο στην υπηρεσία και προχωρήστε στην έκδοση του και λήψη του ως PDF στο iPhone σας – Μπορείτε να το βάλετε για ευχρηστία στο iCloud Drive φάκελο σας.

    Κάντε λήψη του πιστοποιητικού στο Apple Wallet σας

    Εν συνεχεία πηγαίνει στην σελίδα εδώ

    Ο ευκολότερος τρόπος από την στιγμή που κάνετε όλες τις ενέργειες στο iPhone σας είναι να κάνετε upload το πιστοποιητικό σας που κάνατε λήψη στο προηγούμενο βήμα.

    Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία θα δημιουργηθεί ένα URL σύνδεσμος που με το που τον κάνετε κλικ το πιστοποιητικό σας αυτόματα θα προστεθεί στο Apple Wallet σας.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.