20.9 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Πώς λειτουργεί το νέο Face ID With a Mask στην iOS 15.4 beta

    Η Apple έχει να προσφέρει πολλά με την νεότερη beta του iOS 15.4 και μία από τις νέες λειτουργίες είναι η δυνατότητα χρήσης του Face ID Με μάσκα. Η υποστήριξη επίσης είναι συμβατή και για χρήστες που φοράνε γυαλιά.

    Μέχρι τώρα, το Face ID στο iPhone δεν έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί όταν φοράτε μάσκα. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να βασίζεστε στην εισαγωγή του κωδικού πρόσβασής σας ή στην κατοχή ενός Apple Watch για να ξεκλειδώσετε το iPhone σας όταν φοράτε μια μάσκα προστασίας.

    Οι χρήστες iPhone θα ενθουσιαστούν λοιπόν μιας και η Apple δοκιμάζει το Face ID με μάσκα στην beta τις iOS 15.4. Λειτουργεί αναγνωρίζοντας τα “μοναδικά χαρακτηριστικά σας γύρω από την περιοχή των ματιών για έλεγχο ταυτότητας” όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η εταιρεία.

    Σε αυτό το σημείο η Apple λέει ότι η λειτουργία μπορεί να είναι λιγότερο ακριβής όταν χρησιμοποιείται με μάσκα, αλλά στις δοκιμές μας μέχρι στιγμής, λειτουργεί με συνέπεια ακρίβεια και ταχύτητα.

    Σημαντική Σημείωση: Δεν χρειάζεστε να φοράτε μάσκα για την ενεργοποίηση αυτού του νέου χαρακτηριστικού | Η λειτουργεία φαίνεται πως είναι διαθέσιμη αυτή την στιγμή τουλάχιστον από iPhone 12 και νεότερο μοντέλο.

    • Μόλις εγκαταστήσετε την iOS 15.4 (αυτή την στιγμή είναι σε developer beta) θα εμφανιστεί μια splash screen για την ενεργοποίηση του Face ID With a Mask σε iPhone 12 ή iPhone 13 συσκευές.
      • Αν επιλέξετε το “Set Up Later,” πηγαίνετε στα Settings > Face ID & Passcode > Use Face ID With a Mask για την ενεργοποίηση αυτού του χαρακτηριστικού σε δεύτερο χρόνο
    • Ακολουθήστε τα βήματα για επανεγγραφή του Face ID για χρήση μάσκας
    • Στο πρώτο scan αν φοράτε γυαλιά οράσεως θα σας ζητηθεί να τα αφαιρέσετε στο δεύτερο scan
    • Αν εκείνη την στιγμή δεν φοράτε γυαλιά αλλά κάποιες φορές χρησιμοποιείτε τότε θα δείτε ένα Add Glasses κουμπί μόλις ολοκληρώσετε την διαδικασία

    Επειδή η νέα αυτή λειτουργία είναι βασισμένη στην αναγνώριση μοναδικών στοιχείων των ματιών σας δεν είναι διαθέσιμη αν φοράτε γυαλιά ηλίου.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.