16.1 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Πώς η Apple στρατηγικά τοποθετεί τα προϊόντα της στις σειρές της Apple TV+ υπηρεσίας

    Η Apple TV+ υπηρεσία της Apple χρησιμοποιεί προϊόντα της σε πολλές σκηνές των πρωτότυπων σειρών της και αυτό δεν θα πρέπει να προξενεί έκπληξη. Η Apple όμως έχει κάνει και αυτή την τοποθέτηση απίστευτα συγκεκριμένη και όχι τυχαία.

    Μια νέα βίντεο αναφορά από την The Wall Street Journal που παρουσιάζετε μετά την ανάλυση 74 επεισοδίων σειρών της Apple TV+ υπηρεσίας συμπεριλαμβανομένων των Ted Lasso, The Morning Show, Defending Jacob, και Trying, περιγράφει με πόση ακρίβεια και γατί η Apple τοποθετεί προϊόντα της σε συγκεκριμένα επεισόδια.

    Σύμφωνα με την αναφορά σε 74 Apple TV+ επεισόδια έχουν εμφανιστεί 300 iPhones, 120 MacBooks και 40 ζευγάρια AirPods σε συγκεκριμένες σκηνές. Αυτό ισούται με 700 τοποθετήσεις προϊόντων της Apple. Έτσι σε ένα επεισόδιο του Ted Lasso είχαν την εμφάνιση 36 Apple συσκευών που εμφανίστηκαν και τοποθετήθηκαν στο σετ ή χρησιμοποιήθηκαν από τους χρήστες.

    Για κάποιους η Apple απλά κάνει promoting τις συσκευές της και της εικόνας της. Αν και αυτό ισχύει οι τοποθετήσεις αυτές γίνονται με μεγάλη ακρίβεια και δεν είναι καθόλου τυχαίες. Για να καταλάβουμε την λογική πίσω από αυτές τις επιλογές της Apple η The Wall Street Journal ζήτησε από την Cristel Rusell του πανεπιστημίου του Pepperdine να δώσει λεπτομέρειες.

    Η λογική λοιπόν της Apple έχει να κάνει με τρεις περιοχές – οπτικά, ήχος και σύνδεση με το σενάριο. Η προσοχή του θεατή τυπικά στρέφεται προς το κέντρο της οθόνης και έτσι τα προϊόντα που είναι τοποθετημένα εκεί ξεχωρίζουν. Η Apple κάνει χρήση αυτής της λογικής σε πολλές σκηνές του Ted Lass και του The Morning Show με τις συσκευές τις να εμφανίζονται σιγά σιγά εστιασμένες στο κέντρο της οθόνης.

    Για τον ήχο έχουμε αναφορές όπως ο ήχος μιας iOS ειδοποίησης ή αναφορές στην εταιρείας. Για παράδειγμα σε πολλές Ted Lasso σκηνές οι χαρακτήρες ακούγεται πως ξεκινούν μια FaceTime κλήση σε κάποιος ή ακόμη και σε μια σκηνή ο Ted αναφέρει πως θα αγοράσει κάποιες μετοχές της Apple.

    Τέλος έχουμε την σύνδεση με το σενάριο όπως για παράδειγμα σε μια σκηνή του Ted Lasso ο Ted χρησιμοποιεί το iPhone του για να τον βοηθήσει να συνδεθεί με την γυναίκα του μιας και έχουν χωρίσει.

    Να τονίσουμε πως μια αναφορά από πέρυσι τόνιζε πως η Apple έχει αποφασίσει οι κακοί χαρακτήρες μιας σειράς ή ταινίας να μην χρησιμοποιούν μια Apple συσκευή.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.