15.8 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Πως να χρησιμοποιήσετε το iMovie για να δημιουργήσετε slow-motion βίντεο | Οδηγός

    at-the-core-imovie-hero_1

    Κάποιο από εσάς σίγουρα αρέσκεται να δημιουργείτε εντυπωσιακά βίντεο με το iPhone σας και όχι άδικα μιας και η συσκευή, ειδικά αν έχετε το iPhone 6 ή 6 Plus με τα νέα slomo χαρακτηριστικά μπορεί να σας δώσει ένα μοναδικό αποτέλεσμα.

    Σε αυτόν τον οδηγό θα δούμε πως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το iMovie για να δημιουργήσετε slow-motion βίντεο.

    Βήμα 1 – Δημιουργήστε ένα iMovie project

    Μόλις ανοίξετε το iMovie ξεκινήστε ένα νέο projetc ή ανοίξτε ένα ήδη υπάρχον.

    Μπορείτε να αυξήστε ή να μειώσετε την ταχύτητα του κλιπ σας στο tab Video αλλά το αποτέλεσμα θα μοιάζει με το αντίστοιχο που είχαμε στο iOS 7 και δεν είναι το καλύτερο δυνατό.

    Μόλις ξεκινήσετε με το project σας κάντε tap το κλικ που θέλετε να κάνετε slow-motion ή να του αυξήσετε την ταχύτητα. Στο κάτω μέρος θα βρείτε ένα νέο στοιχείο ελέγχου με την ρύθμιση της ταχύτητας -speed modulation.

    Βήμα 2 – Έλεγχος της ταχύτητας 

    Ενώ είστε στο speed modulation mode το κλιπ σας θα έχει μια μικρή κίτρινη μπάρα στο κάτω μέρος που ελέγχει την ταχύτητα του κλιπ σας. Αν η λήψη σας έχει γίνει στα 120 ή 240 fps αρχικά θα πρέπει να δείτε πολλαπλά σημεία διακύμανσης της ταχύτητας με το επιλεγμένο να είναι σε κίτρινο.

    Μπορείτε να αλλάξετε την επιλεγμένη αυτή περιοχή – σύρετε το slider προς την χελώνα για να μειώσετε την ταχύτητα μέχρι και 1/8 της αρχική – σύρετε το slider προς τον λαγό για να αυξήσετε την ταχύτητα μέχρι και 2χ της αρχική. Το ίδιο αποτέλεσμα θα έχετε με το να μειώνεται ή να αυξάνεται το μήκος της κίτρινης μπάρας. Μπορείτε ακόμη να παγώσετε και συγκεκριμένα Frames κάνοντας tap στο Freeze.

    Αν το τελικό αποτέλεσμα δεν σας ικανοποιήσει μπορείτε να πατήσετε reset και να ξεκινήσετε από την αρχή.

    Η παραπάνω διαδικασία είναι πολύ ευκολότερη πλέον από ότι είχαμε συναντήσει σε άλλες εκδόσεις του iMovie που έπρεπε πρώτα να κάνετε cut το κλιπ και εν συνεχεία να ρυθμίσετε την ταχύτητα του. Πλέον δουλεύετε σε ολόκληρη την λήψη σας και έτσι έχετε καλύτερα εικόνα των αλλαγών σας.

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles