17.1 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Πως να κλειδώσετε τα in-app purchases στο iPhone/iPad χρησιμοποιώντας τον γονικό έλεγχο|Οδηγός

    Screen Shot 2014-08-01 at 1.54.33 AM

    Πολλές εφαρμογές και παιχνίδια στο App Store προσφέρουν πλέον in-app purchases, οι οποίες σας επιτρέπουν να αγοράσετε έξτρα περιεχόμενο ή να ξεκλειδώσετε περισσότερες πίστες μέσα στην ίδια εφαρμογή. Το μεγάλο πρόβλημα με τα in-app purchases είναι ότι τις περισσότερες φορές είναι ιδιαίτερα ακριβά και μάλιστα αυτά που θα συναντήσουμε σε ένα παιχνίδι. Μέχρι στιγμής σας έχουμε παρουσιάσει και έχουμε προσωπικά διαβάσει μια σειρά αληθινών ιστοριών που γονείς βρέθηκαν εξαπίνης όταν αντίκρισαν τον λογαριασμό της κάρτας τους. Ο λόγος δεν ήταν άλλος πως η iOS συσκευή είχε πέσει στα χέρια των παιδιών τους που χωρίς να καταλαβαίνουν πολλά αγόραζαν με άνεση μια σειρά από in-app purchases.

    Αν λοιπόν δεν θέλετε να βρεθείτε στην ίδια μοίρα με αυτούς τους γονείς μπορείτε πολύ εύκολα να απενεργοποιήσετε τα in-app purchases στην συσκευή σας έτσι ώστε το μικρό σας να μην μπορεί να αγοράσει τίποτα μέσα από οποιαδήποτε εφαρμογή ή παιχνίδι.

    Τα βήματα λοιπόν έχουν ως εξής:

    1. Πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις της συσκευής σας – Settings – του iPhone ή του iPad που θέλετε να κλειδώσετε τα in-app purchases
    2. Κάντε Tap στο Γενικά –  General.
    3. Κάντε Tap στους Περιορισμούς – Restrictions.
    4. Κάντε Tap στην Ενεργοποίηση των Περιορισμών –  Enable Restrictions αν δεν το έχετε κάνει ήδη. Αν έχετε ενεργοποιημένη αυτή την επιλογή πάτε απ ευθείας στο βήμα 6.
    5. Διαλέξτε ένα passcode που μόνο εσείς θα γνωρίζετε — δεν θα πρέπει να είναι το ίδιο με την Lock screen για ευνόητους λόγους – μην ξεχνάτε πως τα παιδιά σας είναι πανέξυπνα
    6. Στην περιοχή Allow απενεργοποιήστε την επιλογή In-App Purchases.

    block_in_app_purchases_iphone_howto_1

    block_in_app_purchases_iphone_howto_2Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles