21.4 C
Athens
Tuesday, April 16, 2024
More

    Πως να κλείσετε το Find My iPhone από απόσταση και να ξεπεράστε το Activation Lock | Οδηγίες

    Screen Shot 2014-10-23 at 8.08.08 PM

    Αν η συσκευή σας έχει εγκατεστημένο  iOS 7 ή νεότερο λογισμικό τότε η εφαρμογή Find My iPhone έρχεται με μια υπηρεσία με την ονομασία Activation Lock η οποία αποτρέπει από κάποιον τρίτο να διαγράψει τα αρχεία σας και να έχει πρόσβαση στην συσκευή σας χωρίς έγκριση. Αν και το χαρακτηριστικό αυτό όπως έχουμε τονίσει άπειρες φορές είναι απίστευτα καλό μιας και αποθαρρύνει κάποιον από το να κλέψει την συσκευή σας πάρα αυτά μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα αν πουλήσετε την συσκευή σας και ξεχάσετε να απενεργοποιήσετε το Find My iPhone νωρίτερα.

    Τέτοια περιστατικά στην αγορά των μεταχειρισμένων είναι πάρα πολλά αλλά ευτυχώς ακόμη και μετά την μεταπώληση ο αρχικός ιδιοκτήτης μπορεί να απενεργοποιήσει το Find My iPhone από απόσταση και έτσι εν συνεχεία ο νέος χρήστης να ξεπεράσει την ασφάλεια του Activation Lock.

    Πριν συνεχίσουμε να τονίσουμε πως ο αρχικός ιδιοκτήτης της συσκευής θα πρέπει να ξέρει την iCloud email διεύθυνση του αλλά και των κωδικό που είχε για την συσκευή. Χωρίς αυτόν δεν υπάρχει τρόπος να ξεπεράσει κάποιος το Activation Lock ή να απενεργοποιήσει το Find My iPhone.

    Aφαιρέστε μια συσκευή από έναν iCloud λογαριασμό χρησιμοποιώντας το iCloud.com

    1. Κλείστε το iPhone ή το  iPad, εναλλακτικά βάλτε το σε airplane mode. Αν η συσκευή έχει ενεργοποιημένο το Find My iPhone και είναι ανοιχτή δεν σας επιτραπεί να την διαγράψετε από τον iCloud λογαριασμό σας. Καλύτερα λοιπόν απενεργοποιήστε την προσωρινά.
    2. Από έναν υπολογιστή ή Mac πηγαίνετε στο www.icloud.com/#find και κάντε είσοδο χρησιμοποιώντας το iCloud ID το οποίο αντιστοιχεί στην συσκευή που μόλις απενεργοποιήσατε
    3. Αυτόματα θα πρέπει να ανοίξει το Find My iPhone αλλά αν όχι κάντε κλικ στο Find My iPhone από το Home menu.
    4. Κάντε κλικ στο All Devices στην κορυφή της Find My iPhone οθόνης
    5. Βρείτε την συσκευή που σας ενδιαφέρει από την λίστα και κάντε κλικ πάνω σε αυτή – θα πρέπει να δείχνει πως είναι Offline για να μπορέσετε να την αφαιρέσετε
    6. Στην οθόνη των πληροφοριών κάντε κλικ στο Remove from Account.
    7. Ένα popup θα εμφανιστεί ζητώντας σας να επιβεβαιώσετε αυτή την ενέργεια. Κάντε κλικ στο Remove.

    bypass_activation_lock_icloud_com_howto_1

    bypass_activation_lock_icloud_com_howto_2

    bypass_activation_lock_icloud_com_howto_3

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles