16.8 C
Athens
Thursday, April 25, 2024
More

    Πως να επιτρέψετε σε εφαρμογές πρόσβαση στην εφαρμογή Υγεία του iPhone σας.

    Η εφαρμογή Υγεία στο iPhone έχει τον ρόλο να είναι το κεντρικό hub στο οποίο θα αποθηκεύονται όλα τα δεδομένα σας που αφορούν τις δραστηριότητες σας και δεδομένα υγείας. Για να επιτρέψετε (αν θέλετε) στην εφαρμογή να παίξει αυτόν τον ρόλο θα πρέπει να εξουσιοδοτήσετε τις υπόλοιπες εφαρμογές που χρησιμοποιείτε ώστε να μπορούν να διαβάζουν και να γράφουν δεδομένα σε αυτήν. Εξ ορισμού η Apple έχει κλειστά αυτά τα δικαιώματα ώστε να επιλέγει ο χρήστης ποιες εφαρμογές μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτά τα δεδομένα. Θα πρέπει εδώ να σημειώσουμε ότι δεν υποστηρίζουν  όλες οι εφαρμογές το Healthkit framework και άρα σε αυτήν την περίπτωση δεν θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στην εφαρμογή της Υγείας.

    Τι σημαίνει όμως ότι 3ες εφαρμογές μπορούν να διαβάζουν/γράφουν δεδομένα στην Υγεία; Με απλά λόγια,  μια εφαρμογή  π.χ. που μετράει βήματα θα μπορεί να έχει πρόσβαση στην εφαρμογή Υγεία (που το καταγράφει ήδη βήματα) και παίρνοντας τα δεδομένα να τα εισάγει στην δική της βάση. Αντιθέτως μια εφαρμογή που θα έχει πρόσβαση εγγραφής όπως π.χ. μια εφαρμογή που υπολογίζει θερμίδες θα μπορεί να εγγράφει τις ημερήσιες θερμίδες που καταναλώνετε στην εφαρμογή Υγεία.

    Εδώ θα πρέπει να σας επιστήσουμε την προσοχή σας και να διαχωρίσουμε τις 3ες εφαρμογές σε 2 ειδών : αυτές που αφορούν ιατρικά δεδομένα τις οποίες καλό θα ήταν να αντιμετωπίζετε με την δέουσα προσοχή και αυτές που έχουν να κάνουν με γυμναστική/δραστηριότητες/διατροφή που μπορείτε χωρίς ιδιαίτερο φόβο να δίνετε πρόσβαση.

    Πώς να δώσετε πρόσβαση σε 3ες εφαρμογές για να διαβάζουν/εγγράφουν δεδομένα στην Υγεία

    1. Ανοίξτε την εφαρμογή Υγεία στο iPhone.
    2. Κάντε κλικ στις Πηγές στο κάτω μέρος.
    3. Η καρτέλα Πηγές περιέχει όλες τις εφαρμογές που υποστηρίζουν το Healthkit. Επιλέξτε αυτήν που θέλετε.
    4. Ανοίξτε ή κλείστε τον διακόπτη στα δεδομένα που θέλετε να έχει πρόσβαση αυτή η εφαρμογή.

    Screen Shot 2015-04-20 at 11.27.18 PM

     

    Screen Shot 2015-04-20 at 11.27.30 PMΑυτό ήταν. Στο μέλλον μπορείτε να αλλάζετε κατά το δοκούν τις ρυθμίσεις σας και η εφαρμογή Υγεία θα έχει πάντα αποθηκευμένα σε ένα κεντρικό σημείο τα δεδομένα που σας ενδιαφέρουν.

     

    σχολιασμός στο φόρουμ

     

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles