21 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Πως να εντοπίσετε το χαμένο ή κλεμμένο iPhone/iPad σας με το Find My iPhone | Οδηγός

    Find-My-iPhone-situation-1024x615

    Για να εντοπίσετε μια iOS συσκευή με την υπηρεσία της Apple Find My iPhone χρειάζεται να έχετε εγκατεστημένη την Find My iPhone εφαρμογή σε μια άλλη συσκευή, μπορεί να είναι το iPad   σας ή το iPhone ενός φίλου σας, ή εναλλακτικά μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε απ ευθείας από το iCloud.com. Και οι δύο τρόποι είναι το ίδιο καλή ενώ τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε είναι τα ίδια.

    Ας πάμε λοιπόν να δούμε πως χρησιμοποιώντας το Find My iPhone μπορείτε να εντοπίσετε μια χαμένη ή κλεμμένη σας iOS συσκευή.

    Βήμα 1

    Find-My-iPhone-login

    Το πρώτο βήμα είναι να έχετε στην κατοχή σας μια άλλη iOS συσκευή και να εγκαταστήσετε σε αυτή την Find My iPhone εφαρμογή. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτή την εφαρμογή από οποιοδήποτε iPhone, iPad ή iPod Touch. Εναλλακτικά και αν δεν έχετε εύκαιρη μια τέτοια συσκευή μπορείτε να κάνετε log in στο iCloud.com με τα στοιχεία σας από οποιοδήποτε υπολογιστή και να ανοίξετε την εφαρμογή από εκεί.

    Βήμα 2

    Screen Shot 2014-08-08 at 1.50.18 AM

    Ας υποθέσουμε λοιπόν πως έχετε μια δεύτερη iOS συσκευή. Σε αυτή λοιπόν ανοίξτε την εφαρμογή Find My iPhone και κάντε log in με το δικό σας Apple ID και κωδικό. Μόλις η σύνδεση σας επιτευχθεί το Find My iPhone θα εμφανίσει μια οθόνη όπου στην κορυφή της θα έχετε έναν χάρτη ενώ στο κάτω μέρος θα εμφανιστεί η λίστα με τις συσκευές σας που έχουν ταυτιστεί με το Apple ID σας. Κάντε tap στην συσκευή που χάσατε ή σας κλέψανε.

    Βήμα 3 – Ενεργοποιήστε έναν ήχο στην συσκευή που χάσατε 

    Screen Shot 2014-08-08 at 1.51.06 AM

    Μόλις εντοπιστεί η συσκευή σας κάντε tap στου κουμπί “Actions” – Ενέργειες στο κάτω μέρος της οθόνης σας. Με το που το κάνετε αυτό θα σας δοθούν 3 διαφορετικές επιλογές, μια από αυτές είναι το “Play Sound.”  Αποτελεί την ιδανική λύση αν έχετε χάσει το iPhone σας κάπου στο σπίτι σας και το είχατε στο mute – αθόρυβη λειτουργία. Παρά το γεγονός λοιπόν πως η συσκευή σας είναι στο αθόρυβο με το που ενεργοποιήσετε την παραπάνω επιλογή ένας αρκετά έντονος ήχος θα ξεκινήσει να παίζει στην συσκευή σας βοηθώντας σας να την εντοπίσετε. Η συσκευή η οποία θα αναπαράγει τον ήχο θα εμφανίζει στην Lock Screen – Οθόνη Κλειδώματος και το μήνυμα “Find My iPhone Alert” όπως μπορείτε να δείτε και στην φωτογραφία.

    Βήμα 4 – Πλοηγηθείτε με κατευθύνσεις προς την χαμένη σας συσκευή 

    Screen Shot 2014-08-08 at 1.52.20 AM

    Αν η συσκευή σας δεν είναι κοντά σας μπορείτε να την βρείτε ακολουθώντας συγκεκριμένες κατευθύνσεις. Όπως και πριν κάντε tap πάνω στο κουμπί “Actions” και κάντε tap στο εικονίδιο του αυτοκινήτου. Με το που το κάνετε αυτό αυτόματα θα ανοίξει η εφαρμογή των Χαρτών και θα σας δοθούν κατευθύνσεις οδήγησης προς την συσκευής σας.

    Βήμα 5 – Τοποθετήστε την συσκευή σας σε Lost Mode 

    Αν είστε πεπεισμένοι πως κάποιος σας έκλεψε την συσκευή σας και δεν την χάσατε τότε η καλύτερη επιλογή είναι να ενεργοποιήσετε το Lost Mode και την δυνατότητα να κάνετε και format την συσκευή σας διαγράφοντας όλα τα αρχεία της από απομακρυσμένο σημείο. Για αυτό το βήμα μιας και είναι ιδιαίτερα σημαντικό θα σας μιλήσουμε σε επόμενο ποστ/οδηγό μας.

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles