24.8 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Πως να ενεργοποιήσετε το Lost Mode αν το iPhone/iPad σας έχει κλαπεί ή χαθεί | Οδηγός

    sad_phone_is_sad-100054584-gallery

    Χρησιμοποιώντας το  Find My iPhone έχετε μια πρώτη προστασία στην περίπτωση που η iOS συσκευή σας κλαπεί ή χαθεί. Η υπηρεσία αυτή όπως σας δείξαμε σε προηγούμενο οδηγό μας μπορεί να εντοπίσει την συσκευή σας η ακόμη και να την κλειδώσει κάνοντας την πρακτικά αδύνατη να χρησιμοποιηθεί από κάποιον τρίτο που θα την βρει ή θα την κλέψει.

    Το τελευταίο χαρακτηριστικό της υπηρεσίας Find My iPhone που είναι και το πιο ισχυρό και θα σας παρουσιάσουμε σήμερα είναι το Activation Lock, ο τρόπος με τον οποίο από απόσταση μπορείτε να βάλετε την συσκευή σας σε Lost Mode. Κάνοντας αυτή την ενέργεια μπορείτε να προστατέψετε την συσκευή σας με κωδικό, να προσθέσετε ένα μήνυμα στην Lock Screen της συσκευής σε περίπτωση που κάποιος την βρει ή ακόμη και να κάνετε restore αυτής διαγράφοντας όλα τα δεδομένα της.

    Το Lost Mode ενεργοποιείτε μέσω της Find My iPhone εφαρμογής σε οποιαδήποτε iOS συσκευή ή μέσω του iCloud.com από οποιοδήποτε πλοηγό. Για τον οδηγό αυτό θα χρησιμοποιήσουμε την εφαρμογή του Find My iPhone αλλά τα βήματα είναι ακριβώς τα ίδια στην περίπτωση που χρησιμοποιήσετε το iCloud.com.

    Βήμα 1

    Find-My-iPhone-login

    Από οποιοδήποτε iPhone, iPad ή iPod Touch κάντε login στην εφαρμογή του Find My iPhone χρησιμοποιώντας το Apple ID σας. Είναι σημαντικό να κάνετε login με τα ίδιο Apple ID/κωδικό πρόσβασης της συσκευής που έχετε χάσει.

    Βήμα 2 

    Screen Shot 2014-08-09 at 3.49.02 PM

    Μόλις κάνετε login επιτυχώς το Find My iPhone θα σας δείξει ένα χάρτη και μια λίστα με της συσκευές που είναι συνδεμένες με το Apple ID σας. Κάντε tap στην συσκευή που χάσατε ή σας έχουν κλέψει.

    Βήμα 3

    Screen Shot 2014-08-09 at 3.49.45 PM

    Κάντε tap στο “Actions” κουμπί στο κάτω μέρος της οθόνης και κάντε tap εκ νέου στο “Lost Mode.”

    Βήμα 4

    Turn-on-Lost-Mode

    Θα σας ζητηθεί να επιβεβαιώσετε πως θέλετε να χρησιμοποιήσετε αυτή την επιλογή. Κάντε tap στο “Turn On Lost Mode…” για να συνεχίσετε

    Βήμα 5 

    Lost-Mode-create-passcode

    Αν η συσκευή που χάσατε ή σας κλέψανε δεν έχει passcode το Find My iPhone απαιτεί να δημιουργήσετε ένα άμεσα. Κάντε το λοιπόν άμεσα. Αν έχετε ήδη passcode τότε μπορείτε να πάτε στο επόμενο βήμα.

    Βήμα 6

    Lost-Mode-phone-number

     Θα σας δοθεί η επιλογή να δώσετε έναν τηλεφωνικό αριθμό για επικοινωνία. Αυτός ο αριθμός θα εμφανιστείς στην Lock Screen της συσκευής σας. Αν και είναι προαιρετικό ίσως είναι καλή επιλογή έτσι ώστε αυτός που βρήκε την συσκευή σας να επικοινωνήσει μαζί σας. Κάντε εν συνεχεία tap στο “Next”.

    Βήμα 7

    Lost-Mode-messsage-to-display

    Μπορείτε πλέον να προσθέσετε ένα μήνυμα που θα εμφανίζεται στην Lock Screen της συσκευής σας μαζί με έναν αριθμό επικοινωνίας. Πατήστε “Done” για να ενεργοποιήσετε το Lost Mode.

    H συσκευή που βάλατε μόλις σε Lost Mode θα εμφανίσει το παρακάτω μήνυμα που έχετε συντάξει στο Βήμα 7.

    Device-in-Lost-Mode

    Αν τώρα κάποιος προσπαθήσει να κάνει reset την συσκευή σας μέσω iTunes δεν θα τα καταφέρει και θα του εμφανιστεί το παρακάτω μήνυμα.

    Lost-Mode-error-iTunes

    Για να απενεργοποιήσετε τέλος το Lost Mode εφόσον η συσκευή επανέλθει στην κατοχή σας μπορείτε να το κάνετε τόσο από το Find My iPhone ή από την ίδια την συσκευή πληκτρολογώντας τον κωδικό σας.

    Σχολιασμός στο φόρουμ

    (All photos courtesy of iDownloadblog)

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles