20.5 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Πως να ελέγξετε το Activation Lock πριν αγοράσετε ένα μεταχειρισμένο iPhone/iPad | Οδηγός

    Activate-iPhone-1024x613

    Όπως σας έχουμε ενημερώσει το Activation Lock είναι ένα πολύ καλό χαρακτηριστικό ασφαλείας που βρίσκετε στις iOS συσκευές που έχουν ενεργοποιημένο το Find My iPhone. Το εν λόγω χαρακτηριστικό αποτρέπει τον οποιοδήποτε βρει ή ακόμη χειρότερα έχει κλέψει την συσκευή σας να την ενεργοποιήσει μιας και απαιτεί την γνώση του Apple ID και του κωδικού πρόσβασης σας.

    Στα χέρια λοιπόν ενός τρίτου η συσκευή σας θα είναι πρακτικά άχρηστη αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα προσπαθήσουν να την προωθήσουν στην αγορά μεταχειρισμένων βγάζοντας κάποιο κέρδος από εκεί. Ως αγοραστές τώρα αν δεν είστε προσεκτικοί ύπαρχοι ο μεγάλος κίνδυνος να αγοράστε μια τέτοια συσκευή και να μην μπορέσετε ποτέ να την ενεργοποιήσετε.

    Στον σημερινό μας οδηγό σας αναφέρουμε τι θα πρέπει να προσέξετε πριν αγοράσετε ένα μεταχειρισμένο iPhone ή iPad από κάποιον τρίτο.

    Βήμα 1 – Ελέγξτε την Lock screen της συσκευής

    Αν η συσκευή έχει διαγραμμένο το περιεχόμενο της από απόσταση ή έχει τοποθετηθεί σε Lost Mode από τον προηγούμενο κάτοχο της είναι πάρα πολύ πιθανόν να υπάρχει ένα μήνυμα στην Lock Screen της συσκευής που θα αναφέρει πως αυτή έχει χαθεί η κλαπεί. Αν δείτε κάτι τέτοιο σίγουρα θα πρέπει να είστε πολύ επιφυλακτικοί με τον πωλητή, μην ακυρώσετε όμως ακόμη την συναλλαγή μιας και υπάρχει πάντα μια μικρή πιθανότητα ο πωλητής να το έχει κάνει αυτό. Θα μπορέσετε να το καταλάβατε στα επόμενα βήματα.

    Αν υπάρχει passcode στην συσκευή ζητήστε από τον πωλητή να πληκτρολογήσει τον κωδικό για να ξεκλειδώσει την συσκευή και προχωρήστε στο Βήμα 2

    Βήμα 2 – Βάλτε τον πωλητή να κάνει την συσκευή reset μπροστά σας 

    Αν η συσκευή είναι όντως του πωλητή δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να κάνει ένα ολοκληρωμένο reset της συσκευής. Ζητήστε του να πάει στα  Settings > General > Reset >Erase All Content and Settings. Αν ο πωλητής/συσκευή χρησιμοποιεί το Find My iPhone, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσει το Apple ID password για να επιβεβαιώσει αυτή την ενέργεια.

    iPhone-being-restored

    Η διαδικασία αυτή θα κρατήσει μόνο μερικά λεπτά. Αν ο πωλητής αρνηθεί να κάνει κάτι τέτοιο και σας φέρνει διάφορες δικαιολογίες στην επιφάνεια τότε απλά φύγετε μακριά και μην χάσετε άλλο τον χρόνο σας μαζί του.

    Βήμα 3 – Ξεκινήστε το set up της συσκευής 

    Μόλις η συσκευή έχει γίνει reset και έχει επανέλθει στις εργοστασιακές ρυθμίσεις ξεκινήστε το set up της. Θα πρέπει να επιλέξετε γλώσσα, χώρα κλπ. Σε αυτό το σημείο θα σας ζητηθεί να εισάγετε το Apple ID σας και τον κωδικό σας. Αν αυτό γίνει τότε είναι ασφαλές το να αγοράσετε την συσκευή.

    Activation-Lock-screen

    Αν όμως δείτε κάποιο μήνυμα που να ζητάει το Apple ID και τον κωδικό του προηγούμενου χρήστη ή κάποιο μήνυμα που να λέει πως η συσκευή είναι χαμένη η κλεμμένη τότε σίγουρα δεν προχωράτε στην αγορά της. Ειδικά αν ο πωλητής δεν μπορεί να βάλει το δικό του Apple ID και κωδικό τότε απλά φεύγετε.

    Βήμα 4 – Ακολουθήστε την διαίσθηση σας 

    Ένας ειλικρινής πωλητής δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να κάνει τα βήματα παραπάνω. Αν σε οποιοδήποτε σημείο σας φανεί περίεργος ή έχει μια σειρά από δικαιολογίες για να μην κάνει κάποιο από τα παραπάνω τότε σίγουρα κάτι περίεργο συμβαίνει.

    Σε αυτό το σημείο να τονίσουμε πως καλό είναι η συναλλαγή να γίνεται χέρι με χέρι ώστε να μπορείτε να ελέγξετε όλα τα παραπάνω. Αν αυτό δεν είναι εφικτό ειλικρινά μην εμπιστεύεστε τον οποιοδήποτε μέσω ανταλλαγής email εκτός αν έχει σημαντικά στοιχεία για σας αποδείξει ποιος πραγματικά είναι και αν πρόκειται για αξιόπιστο άτομο. Επίσης οι φωτογραφίες δεν αποτελούν πλέον σε καμιά περίπτωση τρόπος ασφάλειας των συναλλαγών σας σε μια μεταχειρισμένη συσκευή.

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles