24.4 C
Athens
Wednesday, April 24, 2024
More

    Πως να αντιγράψετε DVDs στο OS X και να περάσετε ταινίες στο Mac media server | Οδηγός

    Screen Shot 2014-07-14 at 12.09.33 PM

    Πολλοί από εμάς θέλουμε ένα Mac να έχει και την χρήση του media server στο σπίτι μας κάτι που αυτόματα σημαίνει πως θα πρέπει να μπορεί να έχει πρόσβαση σε όλο το media περιεχόμενο μας.

    Αρκετοί, με την πάροδο των χρόνων έχουν καταφέρει να έχουν μια μεγάλη συλλογή από DVDs. Παρακάτω σας έχουμε ένα οδηγό για το πως μπορείτε να περάσετε ανάλογα με την περίσταση βίντεο από το DVD στο Mac σας.

    Ειδικά λοιπόν αν έχετε πολλά DVDs το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι κάθε φορά να αλλάζετε δισκάκι για να δείτε κάτι νέο. Η αντιγραφή του περιεχομένου εδώ είναι μονόδρομος λοιπόν όπως κάποτε κάναμε και με CDs.

    Βάση της προστασίας και της κρυπτογράφησης που έχουν τα DVDs και τα Blu-ray Discs,  δεν μπορείτε εύκολα να εισάγετε έναν τέτοιο οπτικό δίσκο και να κάνετε “Import DVD” στο iTunes, όπως γίνεται με τα  CDs ήχου.

    Σε αυτό το σημείο και πριν συνεχίσουμε να τονίσουμε το αυτονόητο και να πούμε πως οι εκδότες αναφέρουν ρητά πως δεν πρέπει να αντιγράφετε, μετατρέπετε ή να πειράζετε το περιεχόμενο των DVDs και των Blu-ray Discs για οποιοδήποτε λόγω.

    HandBrake

    handbrake_main

    Ίσως το καλύτερο open source εργαλείο που μπορείτε να βρείτε δωρεάν εδώ. Το Ηandbrake έχει πάρα πολλές επιλογές και ρυθμίσεις αλλά ευτυχώς οι δημιουργοί του το έχουν δημιουργήσει μια σχετικά εύκολη διεπαφή για τους χρήστες. Απλά επιλέγετε την συσκευή και το πρόγραμμα θα επεξεργαστεί το βίντεο πάρα πολύ εύκολα.

    Ξεκινάτε λοιπόν το Handbrake και ενώ τρέχει εισάγετε το DVD και άμεσα το πρόγραμμα θα ξεκινήσει την ανάλυση του. Το περιεχόμενο του DVD θα χωριστεί σε λογικά κομμάτια τα οποία ονομάζονται Titles – Τίτλοι με το κάθε ένα να αντιστοιχεί σε συγκεκριμένο περιεχόμενο του DVD. Αυτό το οποίο θα έχει τον μεγαλύτερο χρόνο θα είναι λογικά και η ταινία – με λίγη εξάσκηση θα καταλαβαίνετε εύκολο τι είναι το κάθε τι από τα διάφορα Titles που θα εμφανίζονται.

    Εσείς μπορείτε να αντιγράψετε όποιο Title θέλετε σε σειρά χρησιμοποιώντας το Add to Queue κουμπί.

    Αν δεν είστε σίγουροι για το Title που διαλέξατε μπορείτε να το δείτε πριν το αντιγράψετε χρησιμοποιώντας το Preview Window του προγράμματος.

    Για τα περισσότερα DVDs σας δεν θα χρειαστείτε να πειράξετε πολλές από τις ρυθμίσεις του Handbrake. Εκεί που ίσως χρειαστεί να κάνετε κάποιες επιπλέον ενέργειες είναι όταν θα θελήσετε να περάσετε κατά την αντιγραφή κάποιο συγκεκριμένο υπότιτλο ή μεταγλώττιση.

    Γενικά με ένα δύο πειράματα και λίγη υπομονή ακόμη και στα πιο συνθέτα DVDs το πρόγραμμα θα μπορέσει να σας εξυπηρετήσει απίστευτα και σύντομα θα μπορείτε να καταλαβαίνετε την ανάλυση που κάνει στο media περιεχόμενο. Η ταχύτητα decoding εξαρτάται από το Macs σας. Έτσι Macs με περισσότερους πυρήνες μπορούν να κάνουν decode και αντιγραφή ενός DVD γρηγορότερα.

    libdvdcss

    handbrake_libdvdcss

    Τα αγορασμένα DVDs όπως είπαμε και στην αρχή είναι κρυπτογραφημένα. Έτσι όταν προσπαθήσετε για πρώτη φορά να τα αντιγράψετε χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα όπως το Handbrake κατά πάρα πιθανότητα θα έχετε ένα μήνυμα σφάλματος και κατόπιν θα ενημερωθείτε για την εγκατάσταση του libdvdcss.pkg.

    Δεν χρειάζεται πανικός. Δεν πρόκειται για κάποιο περίεργο πακέτο. Το Libdvdcss είναι μια βιβλιοθήκη η οποία έχει δημιουργηθεί από την ομάδα του VideoLAN, που είναι οι δημιουργοί του δημοφιλούς VLC player.

    To Libdvdcss είναι πολύ απλό. Χρησιμοποιεί ένα πρωτόκολλο με την ονομασία Content Scramble System και το οποίο προσπαθεί να αποκρυπτογραφήσει τα DVDs. Το Libdvdcss δουλεύει για τα περισσότερα DVDs της αγοράς. Κάποιοι βέβαια εκδότες έχουν καλύτερη κρυπτογράφηση για να εξαλείψουν τα φαινόμενα πειρατίας όποτε να γνωρίζετε πως και το Libdvdcss έχει τα όρια του.

    Mac DVD Ripper Pro 

    mac_dvd_ripper_pro_interface

    Η πρώτη επιλογή που σας παρουσιάσαμε παραπάνω δεν θα σας στοιχίσει τίποτα απολύτως μιας και όπως είπαμε είναι εντελώς δωρεάν. Αν θέλετε τώρα μια λύση επί πληρωμή τότε το Mac DVD Ripper Pro της DVDSuki Software είναι μια πολύ καλή λύση. Το πρόγραμμα σας επιτρέπει αν αντιγράψετε το περιεχόμενο του DVD σας να το επεξεργαστείτε και ακόμη και να το συγχρονίσετε μέσω iTunes.

    Τα χαρακτηριστικά του είναι πάρα πολλά και θα το βρείτε διαθέσιμο προς $24.95. Έχει και μια δοκιμαστική περίοδο εντελώς δωρεάν όπου σας επιτρέπει να αντιγράψετε μέχρι και 5 DVDs πριν το αγοράσετε.

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles