15.3 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Πως η Apple μπορεί να αποφύγει ένα νέο iPhone 5C φέτος

    5c

    H Αpple δεν μας παρουσιάζει ξεχωριστούς αριθμούς για κάθε μοντέλο iPhone που έχει στην αγορά αλλά ο ανταγωνισμός έχει πάντα ανοιχτά τα μάτια του. Μετά λοιπόν το λανσάρισμα του iPhone 5C και iPhone 5S το τοπίο ξεκαθάρισε παρουσιάζοντας πως η είσοδος του iPhone 5C δεν ενθουσίασε το κοινό σε καμιά περίπτωση.

    Πως η Apple μπορεί να αποφύγει κάτι παρόμοιο φέτος;

    Πάμε πίσω στον Σεπτέμβριο του 2013 και συγκεκριμένα στις 20 του μηνός. Ουρές Apple fans είχαν σχηματιστεί έξω από τα μεγαλύτερα Apple Stores ως συνήθως. Σε σχέση με άλλες χρονιές όμως οι αγοραστές για πρώτη φορά είχαν την επιλογή αγοράς 2 διαφορετικών μοντέλων – το ένα premium και με όλα τα νέα και σημαντικά χαρακτηριστικά το iPhone 5S και το άλλο με έντονα χρώματα αλλά στην ουσία ένα iPhone 5 σε διαφορετικό κουστούμι.

    Για το iPhone 5C η Apple είχε αρκετό στοκ  και σε όλα τα χρώματα ενώ το iPhone 5S έγινε ανάρπαστο και εξαντλήθηκε άμεσα. Η διαθεσιμότητα μάλιστα του δεύτερου δεν ομαλοποιήθηκε παρά βδομάδες μετά με το χρυσό μοντέλο να έχει τόση ζήτηση που ξάφνιασε ακόμη και την ίδια την Apple.

    O Tim Cook που δεν φοβάται να παραδέχεται τα λάθη του δήλωσε πως ο συγκεκριμένος σχεδιασμός λανσαρίσματος έγινε για πρώτη φορά έτσι από την εταιρεία και πως οι υπολογισμοί που είχαν κάνει έπεσαν έξω. Παραδέχτηκε μάλιστα πως η ζήτηση για το iPhone 5S ήταν πέρα από το αναμενόμενο.

    Οι φήμες θέλουν την Apple σήμερα να προσπαθεί να δώσει λίγο πνοή στο iPhone 5C λανσάροντας στην αγορά ένα φτηνότερο μοντέλο με χωρητικότητα 8GB. Ειλικρινά δεν πιστεύουμε πως μια τέτοια κίνηση θα κάνει την διαφορά αλλά….

    Να τονίσουμε πως το iPhone 5C δεν είναι ένα κακό iPhone. Μάλιστα είναι πολύ καλό. Αλλά στην ουσία είναι ένα iPhone 5 με ευκολότερη παραγωγή και φτηνότερο σασί με μια γκάμα χρωμάτων – τίποτα που δεν μπορεί να κάνει κάποιος σε ένα iPhone 5 χρησιμοποιώντας μια από τις χιλιάδες θήκες της αγοράς.

    Η αλήθεια είναι πως η Apple έβαλε πολύ σκέψη στον σχεδιασμό του iPhone 5C περισσότερη από ότι άλλες εταιρείες για τις ναυαρχίδες του αλλά η αρχική εντύπωση είναι το παν στην αγορά. Ο μέσος καταναλωτής όταν βλέπει το iPhone 5C δεν σκέφτεται τις ώρες σχεδιασμού και μηχανικής που χρειάστηκε για την παραγωγή του αλλά βλέπει ένα πλαστικό σασί και αμέσως σκέφτεται την λέξη φτηνό. Οι αγοραστές που θέλουν από την άλλη τα τελευταίας γενιάς smartphones όταν το κοιτάνε βλέπουν μόνο τα χαρακτηριστικά που δεν έχει σε σχέση με το iPhone 5S.

    Όλοι πλέον αναρωτιόμαστε τι μας επιφυλάσσει η Apple για το iPhone 6 που κατά πάσα πιθανότητα θα το δούμε μετά το καλοκαίρι. Είναι δεδομένο πως θα έχει όλα τα χαρακτηριστικά του iPhone 5S και μερικά έξτρα και ως highlight την αύξηση του μεγέθους της οθόνης.

    Προσωπικά θα θέλαμε την Apple να λανσάρει εκ νέου δύο νέα μοντέλα iPhones και φέτος αλλά αντί να έχουμε μια περίπτωση iPhone 5S και iPhone 5C θα θέλαμε αν δούμε δύο iPhones με παρόμοια χαρακτηριστικά αλλά με διαφορετικά μεγέθη στην οθόνη τους.

    Το iPhone 4S έμεινε μέχρι και φέτος ως το δωρεάν iPhone για συγκεκριμένα πλάνα παρόχων. Δεν θα αποτελέσει έκπληξη αν το iPhone 5C των 8GB το αντικαταστήσει. Με αυτό τον τρόπο η Apple σταματάει και την κυκλοφορία συσκευών με 3.5 ίντσες οθόνη.

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles